www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kadın Çiftçilerden Antalya FuarınaZiyaret

Kadın Çiftçilerden Antalya FuarınaZiyaret

İnegöl Belediyesi, İnegöl tarımına değer katan kadın çiftçilerin gelişimi ve tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri adına 5 kırsal mahalleden 43 kadın çiftçiyi Antalya´da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarına götürdü.

Şehrin gelişimi adına hayata geçirdiği projelerle İnegöl´ü geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, bir yandan da vatandaşların gelişimi adına mesai harcıyor. Bu kapsamda farklı kişisel gelişim organizasyonları düzenlenirken, kırsal kalkınma hedefiyle tarıma yönelik etkinlikler de devam ediyor.

İnegöl Belediyesi, insana yatırım ve kırsal kalkınma hedeflerini ortak noktada buluşturduğu bir etkinliği daha hayata geçirdi. Kırsal Kalkınma Müdürlüğü organizasyonu ile İnegöl´ün 5 kırsal mahallesinde bulunan 43 kadın çiftçi, İnegöl Belediyesi tarafından Antalya´da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı´na götürüldü. Kayapınar´dan 18, Turgutalpköyü´nden 9, Kozluca´dan 11, Hilmiye´den 3 ve Çeltikçi mahallesinden 2 kadın çiftçinin yer aldığı grup, Salı sabahı İnegöl Belediyesi önünden hareket etti. Kadın çiftçileri uğurlamaya Belediye Başkanı Alper Taban ile Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit´te geldi.

?BAYAN ELİNİN DEĞDİĞİ YERİN GÜZELLEŞTİĞİNİN FARKINDAYIZ?

Yolculuk öncesi otobüste kadın çiftçilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Taban, 24-28 Ekim tarihleri arasında Antalya´da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı´na kadın çiftçileri götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Taban, ?Yola çıkmadan önce sizlere bir selam vermek istedim. Hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah güzel bir şekilde arkadaşlarımız size eşlik edecekler. Antalya Yöresel Ürünler Fuarını gezeceksiniz. Bu konuda iyi bir fuar olduğunu biliyorum. Sizler de inşallah oradan güzel sonuçlar çıkarırsınız; burada biz ne yapabiliriz, biz bu işin neresindeyiz gibi? Biz gerçekten bayan elinin değdiği yerin güzelleştiğinin farkındayız. Bugün mobilya sanayisinde bile pek çok alanda bayanlar hizmet üretiyorlar ve gerçekten işin rengi değişmeye başladı. Bayanlar biraz daha olaya ciddi bakıyorlar, daha titizler, daha temizler. Beylere nazaran biraz daha sağlamcılar. İnşallah bu fuar ve ziyaretiniz olumlu bir şekilde sonuçlanır. Bizlere ve size fayda olarak döner? dedi.

Konuşma sonrası otobüs İnegöl Belediyesi önünden uğurlandı. 43 kadın çiftçi, İnegöl Belediyesi Kırsal İşler Müdürlüğü sorumlularıyla birlikte Antalya´ya ulaştı. Burada bir gece konaklanmasının ardından fuar gezildi. Bölgede turistik gezilerin de yapıldığı gezi kapsamında, ayrıca kadın çiftçiler için tekne turu düzenlendi. İnegöllü kadın çiftçiler, Yöresel Ürünler Fuarında farklı bölgelere ait ürünleri tanıma fırsatı buldu. Buradan edindikleri bilgiler ve ilhamla İnegöl´de benzer şekilde nasıl bir aktivite içerisinde olunabilir noktasında istişarelerde bulundular. Öte yandan, İnegöl Belediyesi ve İTSO katkılarıyla fuarda İnegöl standı da açıldı. Burada şehrimizin değerleri tanıtıldı. Gezi kapsamında fuara giden kadın çiftçiler, İnegöl standını da inceledi. Çiftçi kadınlar, gezi sonrası İnegöl Belediyesi´ne sağladıkları imkânlar için teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87