www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kafkas´ta Nedim Sevim Dönemi

Kafkas´ta Nedim Sevim Dönemi

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen olağan genel kurulda tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa Nedim Sevim seçildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda yapılan genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, bazı oda ve dernek başkanları ile dernek üyeleri katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Divan heyetinin seçiminin ardından genel kurulun açılış konuşmasını yapan İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, ?Dernek başkanlığını yaklaşık 4,5 yıldır yürütmekteyim. Başkanlığım süresince siz kıymetli dernek üyelerimize gösterdiğiniz destekten ötürü ve başkanlık fırsatını bana sunduğunuzdan dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. Çocukluğumda folklor ekibinde oynadığım bir derneğin, yıllar sonra başkanı olmam, beni ziyadesiyle onore etmiştir. Başkanlığım süresince folklor ekibimize, ailelerine ve hocalarına göstermiş oldukları başarılı performanslarından dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Başkanlığım süresince tamamen fedakârlığa, camiamızın sevgisine ve eşsiz tarihi kültürümüze, dayalı olduğu bilinciyle, hiçbir menfi hareketim olmadan görevimi ekibimle icra etmiş bulunmaktayım. 1977´den bugüne, zaman zaman yönetici bulamayan derneğimizin, son yıllarda ise yönetim için birden fazla listeyi ortaya koyarak, adeta camiamız da hizmet adına bir yarışın olması ve aynı zamanda da bir demokrasi örneğini net bir şekilde göstermiştir. Ve yine ayni hizmet anlayışı ile birbirine kenetlenerek, bir bütün halinde bu muhteşem kongreye gelinmesi de ayrı bir gurur tablosu olduğunu düşünüyorum. Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz. Çünkü bundan sonra orada yaşayacağız. Bizler camiamızın genç ve dinamik jenerasyonu olarak, mirasımız olan bu tarihi ve kültürel zenginliklerimizi daha iyi yaşatmamız için büyüklerimizin gençlere vereceği destek, hoşgörü ve anlayışın bir fener gibi önümüzü aydınlatması gerektiğini düşünüyorum. Biz gençler olarak derneğimize yeni vizyonlar eklemeye çalıştık. Bu kapsamda yurt dışında gerçekleştirdiğimiz folklor faaliyetlerimiz, yine folklor ekibi olarak ulusal kanalda düzenlenen yarışma faaliyetlerine katılım, Gürcüce dil eğitim kursları, tiyatro ekip çalışmaları, kültürel konferanslar ve en önemlisi Osmanlı edebiyatının önemli eserlerinden biri olan ?Gürcü Kızı Yahut İntikam´ adlı kitabın Osmanlı Türkçesi´nden günümüz Türkçesine çevrilmesi sağlanarak, dernek değerlerimize katkı da bulunmaktayız. Bu eserin çevrilmesindeki çalışmalarından dolayı yönetim kurulu üyemiz yazar Abdullah Tataroğlu hocamıza ve kitabın basımıyla alakalı değerli iş adamlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Bu vesile ile görev yaptığım süre içerisinde istemeyerek de olsa kırdığım arkadaşlarım ve büyüklerim var ise, kendilerinden af diliyor, haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Ve yine görev yaptığım süre boyunca her türlü konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Hüseyin Şahin´e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, değerli iş adamlarımıza, üyelerimize, fedakârlıklarından dolayı aileme ve beni tüm çalışmalarda destekleyen yanımda olan arkadaşlarıma, genç kardeşlerime ve yönetimime sonsuz teşekkürler sunuyorum. Kongremizin İnegöl´ümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni eder, bundan sonraki oluşacak yönetim kuruluna ve başkanına başarılar dilerim? dedi.

İNEGÖL, BİR HUZUR ŞEHRİ

Belediye Başkanı Alper Taban ise, ?Bugün derneğimizin olağan kongresi için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün bir bayrak değişimi yaşanıyor. Bu işlerin olgunluklar içerisinde olması önemli. Yeni olmama rağmen 40´ım çıktı. Güzel bir şekilde, gayretli bir şekilde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bizim için değişen hiçbir şey yok. Yeni yönetime başarılar diliyorum. İnegöl, 81 ilin tamamından ve Kafkaslardan, Balkanlardan göç almış bir şehir. Hatta şehrimizde yaşayan yaklaşık 15 bin civarında Suriyeli arkadaşlarımız var. Bu şehirde yaşayan herkes bir yerlerden göçmüş gelmiş. İnegöl, bir huzur şehri? İnegöl´de huzur, esenlik ve hoşgörü var. Bu bizim adımıza büyük kazanç? diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Faaliyet, denetim raporu ve gelir-gider cetvelinin okunup, ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından seçime gidildi. Tek listeyle yapılan seçimde İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanlığına Nedim Sevim seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Hasan Baştürk, Bahattin Korkmaz, Remzi Yıldırım, Birgül Erdem Fidan, Nevzat Bali, Ömer Faruk Demirtaş, Hayati Nuri Arslan, Ahmet Küpçüoğlu, Cemil Bayram, Kerim Gümüştekin, Hamit Gültekin, Uğurcan Adıyaman, Murat Bayrak, Nurullah Ordu, Denetim kurulu üyeliklerine ise, Adem Tayyar, Mennan Portakal ve Sabit Bayraktar seçildi.

?AĞIR BİR YÜKÜN ALTINA GİRDİK?

Seçimin ardından bir konuşma yapan yeni Başkan Nedim Sevim ise ?Çok ağır bir yükün altına, elimizi değil, vücudumuzu ve gövdemizi koyarak çok kıymetli yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber, bu yükün altından 2 yıl süreyle elimizden geldiğince camiamıza, İnegöl´ümüze, Bursa´mıza ve ülkemize bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, yapmamız gereken her ne varsa yerine getirtmek için bütün gücümüzü sarf edeceğimize söz veriyorum. 40 yıl önce kurulan derneğimizin başkanımız Ömer Faruk Demirtaş ile taşınan bayrağı, bundan sonraki süreçte en yukarılara taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Layık olmaya çalışmak için bütün gayretimizi sarf ederek, bu görevi üstleniyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01