www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KARDEŞ OLDUĞUMUZU HATIRLADIK

KARDEŞ OLDUĞUMUZU HATIRLADIK

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, "Yıllarca bölünmüşlük bizleri ele ayağa düşürdü, kardeşler birbirleri ile konuşmadı, siyasi kutuplaşma bizi birbirimizden kopardı. Şimdi ise sağ sol demeden kol kola yürüyerek, dağl

 

15 Temmuz tarihinde başlayan darbe girişimi nedeni ile ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de tepkiler sürüyor. Geçtiğimiz gün Roman Camiası´nın iler gelenleri bir araya gelerek, meydana gelen bu hain girişimi kınadılar.

OSMANLI´NIN TORUNUYUZ

Dernek binası önünde açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, "Bildiğiniz gibi 15 Temmuz tarihi bir yandan Türkiye´mizin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Diğer bir yandan ise geçmişimizi hatırlayıp, Osmanlı torunu olduğumuz hatırlayıp, dünyaya meydan okurcasına sokaklara dökülerek, "Osmanlı torunları burada" diyerek aslında bir gövde gösterisi de yaptık. Bizler Romanlar olarak darbe girişiminin ilk gecesinden şu ana kadar meydanlardaki yerimizi aldık. Ve Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın emri gelmeden de meydanlardaki yerimizden ayrılmayacağız" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR

Romanların ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde gündeme getirildiğini ve kendilerine bir takım haklar verildiğini belirten Lekesizyiğit, "İlk defa Roman vatandaşları önemseyen, Roman vatandaşlara söz hakkı veren bir Cumhurbaşkanımız var. Kim ne derse desin bizim için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın yeri her zaman çok başkadır. Bir zamanlar insanlar ırkçılık yapıp bizlerden kaçarken, şimdilerde ise bize insan gibi davranıp, normal muhabbet edebiliyorlar. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız için ne yapsak azdır. Bize meydanlara çıkın dedi çıktık. Emin olun başka şeyler istese de biz hayır demeyiz. Onun gösterdiği yolda ilerlemeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

BUNLARIN YAPTIĞI HAİNLİK

Darbe girişiminde bulunan hainlerin en ağır ceza ile yargılanmalarını istediklerini belirten Lekesizyiğit, Meydanlarda AK Parti, MHP, CHP yani her kesimden insan var. Ben bu darbe girişiminin en önemli özelliğini ikiye ayırıyorum. Birinci konu hainlik. Bu öyle bir şey ki, milletin meclisine bomba attılar. Masum insanları öldürdüler. Polislerimizi şehid ettiler. Allah hepsinin cezasını öbür dünyada zaten verecek ama biz, bizleri mecliste temsil eden bütün partililere sesleniyoruz ve bu vatan hainlerini en ağır ceza ile yargılanmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

KARDEŞ OLDUĞUMUZU HATIRLADIK

Siyasi ve etnik köken farklılığı gözetmeksizin insanların meydanları doldurduğunu ve darbeye de engel olduğunu belirten Lekesizyiğit, "İkinci konu ise kardeş olduğumuzu hatırladık. Daha önce siyasi farklılıklar nedeni ile iki kardeş küsüp, günlerce belki yıllarca konuşmayabiliyordu. Ama inanın şimdi meydanlara çıktığımız zaman bir CHP´li, MHP´li, AK Parti ve diğer partileri destekleyen insanların kol kola girerek neler başardığını gördük. Açıkçası sürekli sosyal medyada da söylediği gibi dış güçlerin kanını donduran bir cesaretimiz olduğunu hatırladık" dedi.

NELER BAŞARDIĞINI GÖRDÜK

Birliktelikten kuvvet doğduğunu ve bu cesaretle de bir çok şeyi insanların başarabileceklerini düşündüğünü belirten Lekesizyiğit, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: "Ben buradan bütün parti mensubu insanlara sesleniyorum. Rabbim böyle bir gün göstermesin bir daha ama insanların kenetlenince neler başardığını gördük. Kutuplaşmak yerine kardeş olmayı, kol kola olmayı rabbim bize nasip etti ve bunun devamını da bekliyoruz. Yıllarca bölünmüşlük bizleri ele ayağa düşürdü, kardeşler birbirleri ile konuşmadı, siyasi kutuplaşma bizi birbirimizden kopardı. Şimdi ise sağ sol demeden kol kola yürüyerek, dağları bile titrettiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle başımıza gelen bu belayı defederken, sadece bugün değil her zaman kol kola olarak bir çok şeyin üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum"

 

HABER: Onurhan Bayraktar



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51