www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kasaplar Denetimden Geçti

Kasaplar Denetimden Geçti

İnegöl Belediyesi, ilçe halkının her türlü gıda ürününü gönül rahatlığı ile tüketmesi için gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik gerçekleştirdiği denetimleri sürdürüyor. Bu kapsamda ilçede faaliyet gösteren 46 kasap denetlemeden geçirildi.

Bir yandan İnegöl´ü modern bir hale dönüştürmek ve şehri geleceğe taşımak adına önemli projelere imza atan İnegöl Belediyesi, bir yandan da ilçe halkının sağlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü marifetiyle halkın her türlü gıda ürününü gönül rahatlığıyla tüketebilmesi için şehirde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, bu sayede güvenli ürün tüketimini sağlamış oluyor.

46 KASAP DENETLENDİ

Belirli aralıklarla gerçekleştirilen bu denetimler kapsamında geçtiğimiz hafta İnegöl´de faaliyet gösteren 46 kasabın kontrol ve denetimleri yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Veteriner İşleri Müdürlüğü´nde görevli personelin gerçekleştirdiği denetimler sırasında özellikle et ürünlerinin kalitesine, sağlıklı koşullarda muhafaza edilip edilmediğine ve prosedüre uygun hizmet verilip verilmediğine dikkat edilirken, hijyen konusunda da titizlikle incelemeler yapıldı.

SUCUK VE İNEGÖL KÖFTESİ ALIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

Denetimlerin tamamlanmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban bir açıklama yaptı. 46 kasaba yönelik yapılan denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Alper Taban, ilçede bulunan 46 kasabın Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü´nde görevli Veteriner Hekim eşliğinde denetimden geçtiğini belirtti. Taban ayrıca; kasaplardan sucuk ve İnegöl Köftesi alırken mutlaka üzerlerindeki etiket ve imal tarihi ile son kullanma tarihlerine bakılması gerektiği hususunda vatandaşları uyardı.

İNSAN SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Farklı iş kollarında faaliyet gösteren esnafa yönelik gerçekleştirilen gıda ürünlerindeki kalite ve hijyene yönelik bu tür denetimlerin belirli aralıklarla devam ettiğini hatırlatan Alper Taban, ?İnegöl Belediyesi olarak şehrin alt yapı ve üst yapıya yönelik çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da hayati önem taşıyan ve bizlerin sorumluluğunda olan gıda ürünlerinin üretim ve satışının yapıldığı işyerlerinde düzeni sağlamak. İnsan sağlığını bizler için her zaman ilk sıradadır. Bu bilinçle gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde tavizimiz bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da asla olmayacaktır. Bu sebeple vatandaşlarımıza daha kaliteli ve prosedüre uygun hizmet verilmesi açısından kontrol ve denetimlerimizi önemsiyoruz. Titizlikle gerçekleştirdiğimiz denetimlerimiz aniden ve zamansız olarak yapılıyor. Hem hijyenik açıdan hem de kanunlara uyulması açısından yapılan kontrollerde uzman ekiplerimiz tüm işyerlerini ince eleyip sık dokuyor? dedi.

EKSİKLERİ BULUNAN İŞYERLERİNE SÜRE VERİDİ

Alper Taban, yapılan kasap denetimlerinde; etiket, iş yeri ruhsatı kontrolü, damgasız ürün kontrolü, genel temizlik ve hijyen noktasında denetim yaptıklarını da belirterek ?Yapılan denetimler sonucunda eksikleri bulunan bazı işyeri sahiplerine eksiklerini gidermeleri için süre verildi. Ben buradan hem kasaplara yönelik hem diğer gıda ürünü satışı ve üretiminin yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerimizin süreceğini belirtirken, müşterisine kaliteli hizmet sunan ve işini titizlikle yapan İnegöl´deki kasap esnaflarımıza da teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01