www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAVAZ'A TEŞEKKÜR ŞİLTİ

KAVAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 23. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken MÜSAİD İnegöl Şubesi eski Başkanı Zeki Kavaz'a teşekkür şilti verdi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 23. Olağan Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, eski Şube Başkanları Ahmet Güleç ve Zeki Kavaz ile İnegöl'den yaklaşık 50 üyenin katılımı ile kongreye katılan İnegöl heyeti yeniden aday olarak 2. kez Genel Başkan olan Nail Olpak'ı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda Bakan, Milletvekilleri, Valililer, Belediye Başkanları, bürokratlar ve yabancı ülkelerin temsilcileri de katıldı.

 TÜSİAD'A PARALEL EVREN GÖNDERMESİ

Kongrede ilk sözü Genel Başkan Nail Olpak aldı. TÜSİAD'a yüklenen Olpak, TÜSİAD Başkan Yardımcılarından birinin MÜSİAD`a hakarete cüret ettiğini ifade ederek, Başkanıyla görüştüm. Kurumsal bir tekzip gelir mi diye bekledim, gelmedi. Şimdi cevap verme zamanı. Hukuk devletinden yanayız diyen, evrensel nitelikli demokrasi iddiasında olan, kişisel hak ve özgürlüklere dayalı düzen istediğini söyleyen, MÜSİAD`a böyle dertleri olmadığı iftirasını atan, bizi hükümeti desteklemekten başka iş yapmamakla itham eden, bundan dolayı bizimle işbirliği yapmayacağını açıklayan TÜSİAD`a söyleyeceklerim var. TÜSİAD, 28 Şubat`ta yapılan haksızlıkları görmezden geldi. Kurucu başkanım DGM`de yargılanıp mahkûm olurken, üyelerimin ev ve işyerleri çilingirlerle açılırken, sermaye renklere bölünürken, yapılanlara susarak payanda olan TÜSİAD`ın aklına hiç hukuk devleti gelmiş miydi? TBMM`de 2 partinin oylarıyla, 411 milletvekilinin kabul ettiği Başörtüsü Tasarısı için `Kaos`a kalkan 411 el` manşetleri atılırken, siz hangi evrensel demokrasiyi savunuyordunuz ki hiç sesiniz çıkmadı? Yoksa paralel evrende miydiniz? Genç kızlarımız ağızları kapatılıp, üniversite amfilerinden dışarı atılırken, üyeleriniz kibirle, `İşyerimizde başörtülü çalıştırmayız` derken, meslek liseliler ikinci sınıf genç kategorisinde dışlanırken kimin özgürlüğünü savunuyordunuz? Biz seçilmiş iktidara karşı yayınlanan 27 Nisan e-muhtırasına anında karşı çıkarken herhalde IMF reçeteleriyle meşguldünüz ki hiç sesiniz çıkmadı. 17 Aralık darbe girişimine iş âleminde tek başına MÜSİAD karşı çıkarken, paralel devlet göremeyen TÜSİAD ne görüyordu da susuyordu, çok merak ediyorum” diyen Olpak, MÜSİAD`ın, siyasetin iş âlemi üzerinde egemenlik kurma çabalarına niçin karşı çıktıysa, iş âleminin de siyasetin egemenlik alanına tahakkümüne aynı şekildi karşı olduğunu ve karşı çıkmaya devam edeceğini kaydetti. 

 

‘KIRMIZIÇİZGİLERİMİZİ SORANLAR VAR'

MÜSİAD'ın, kırmızıçizgilerinin sorulduğuna değinen Olpak, Milletimizin menfaatine olan konularda, bizimle yan yana durmaktan çekinmeyen herkesle işbirliği yaparız diyorum. Ama derilerinin rengine ve cüzdanlarına bakarak üye alanlarla, bizi de bu gözle değerlendirdikleri ve bu tavırlarını değiştirmedikleri sürece bizim de işbirliğimiz olamaz. Bizi hükümeti desteklemekten başka iş yapmamakla itham eden, TÜSİAD Başkan Yardımcısının bilmediği çok şey var. Medya önünde Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet aleyhinde kahramanlık yapanların basına kapalı toplantılarda nasıl methiye düzdüklerinin de canlı şahidiyiz. Akif`in dediği gibi `Şimdi Allah`a söver, sonra biraz bol para ver. Hiç utanmaz, Protestanlara zangoçluk eder'” diye konuştu. 

 ‘TÜSİAD'DAN FARKIMIZ BU'

MÜSİAD için kazanırken hukuki ve meşru olmak kadar, harcarken de hukuki ve meşru olmanın önemli olduğunun altını çizen Nail Olpak, Bilançolarındaki faaliyet dışı gelirleri, faaliyet gelirlerinden fazla olan, hırçın toprak sahibi sendromundaki TÜSİAD`dan farkımız bu” dedi.

 

KORKMAKTAN KORKARIM, ALLAH`TAN BAŞKASINDAN”

Amacının herkesi kırmak ve genellemeler yapmak olmadığını belirten Olpak, İçlerinde tanıdığım çok kişi var. Aralarında, başkan yardımcısının o ifadelerini benimsemeyen ve TÜSİAD`a o açıklamanın hesabını soran varsa elbette onları hariç tutarım. Yunus`un dediği gibi, `Ben gelmedim, kavga için. Benim işim, sevgi için`. Son olarak; heyecanlı bazı üyelerimiz de, `Bizim başkan, fazla kibar` diyorlar. Her konuda yorum yapmamı, her söylenene anında sert tepki vermemi bekliyorlar. Bunu yapmayınca da bir şeylerden çekindiğimi zannediyorlar. Dostlarıma ve nezaketimi zafiyetim zannedenlere söyleyecek tek bir sözüm var; korkmaktan korkarım, Allah`tan başkasından” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

HİZMET EDENLERE TEŞEKKÜR

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, bugüne kadar MÜSİAD çatısı altında görev yapanlara teşekkür ederek, MÜSİAD`ın, Türkiye`nin ekonomisine, üretimine, istihdamına olduğu kadar demokrasisine de çok önemli katkılar yaptığını söyledi. Erdoğan, Ben TÜSİAD ile ilgili herhangi bir şey bugün söylemeyeceğim. Gerekenleri zaten Başkan söyledi. Zaman kaybetmeyelim, iltifat olur” dedi.

 

HER BİRİNİZİ KUTLUYORUM

Milletin bağrından çıkan ve orada meşru nema bulan MÜSİAD`ın bugün de aynı şekilde yola devam ettiğini belirten Erdoğan, Her ne pahasına olursa olsun değil, helalinden kazanmayı sadece kendiniz için değil, ülkemiz ve milletimiz için çalışmayı ilke edindiğiniz için her birinizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

 HER TÜRLÜ TAKDİR VE TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYORSUNUZ

Türkiye ile birlikte dünyanın dört bir yanında bu doğrultuda koşturan, mücadele veren her MÜSİAD`lıyı, Bugünün alperenleri ve dervişleri” olarak gördüğünü belirten Erdoğan, Emeğinizle, üretiminizle, ticaretinizle daha önemlisi örnek hayatınızla çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Ekonomideki önemli rolünüz yanında, milletimizin bu coğrafyadaki bin yıllık medeniyet davasına verdiğiniz katkıyla da her türlü takdiri ve teşekkürü hak ediyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı. 

 ZEKİ KAVAZ'A TEŞEKKÜR ŞİLTİ VERDİ

Yapılan konuşmaların ardından ise MÜSİAD'da geçtiğimiz dönemde başarılı çalışmalarda bulunan eski şube başkanları ödüllendirildi. İnegöl'de birçok proje ve önerileriyle dikkat çeken İnegöl Şubesi eski Başkanı Zeki Kavaz kürsüye davet edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ödül verdiği isimler arasında yer aldı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01