www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kavşaklarda inceleme

Kavşaklarda inceleme

Belediye Başkanı Alper Taban, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Yenice Köprülü Kavşağı ile Avarlar Kavşağında incelemelerde bulundu. Yoğunluğun yüksek olduğu ve kazaların yaşandığı kavşaklarda alınacak önlemlere ilişkin istişareler y

İnegöl´de trafik yoğunluğu sebebiyle kazaların sıklıkla yaşandığı Yenice Köprülü Kavşağı ve Avarlar Kavşağı mercek altına alındı. Daha önce de bir dizi incelemenin yapıldığı kavşaklarda bugün, Belediye Başkanı Alper Taban Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Adil Kansu´nun da bulunduğu incelemelerde, kavşaklardaki sorunu çözebilmek adına uygulanacak düzenlemeler istişare edildi.

KAZALARI NASIL ÖNLEYEBİLİRİZ NOKTASINDA İSTİŞARELERİMİZ SÜRÜYOR

İlk inceleme Yeniceköy Kavşağında yapılırken, burada yapılacak düzenleme planlar üzerinden incelendi. Ardından Avarlar Kavşağına geçildi. Kavşağın alt bölümünde yaşanan trafik yoğunluğunun kazalara sebebiyet verdiği, bu nedenle bir düzenleme yapılması gerektiği ifade edildi. İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Taban; ?Avarlar Kavşağında Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerimizle birlikte bir inceleme yaptık. Burada ciddi bir trafik yükü vardı ve buna istinaden gördüğünüz kavşak uygulaması gerçekleştirildi. Daha sonra alt bölümde yaşanan trafik problemlerinden dolayı da esnaflarımızdan gelen, bizzat burada yaşanan kazalardan ötürü bizlere de iletilenleri dikkate alarak burada daha önce bir inceleme gerçekleştirmiştik. Tabi Karayolları Bölge Müdürlüğümüzde bir değişiklik oldu. Yeni bir Bölge Müdürümüz görevlendirildi. Sağ olsun konuyla kendisi ilgilendi, kıymetli arkadaşlarımızı da buraya yönlendirdi. Az önce Yenice köprülü kavşağında bir inceleme yaptık ve burayı da arkadaşlarımız bir görsün istedik. Geçmişteki çalışmalarla da entegre ederek bu kavşak yapısında ne yaparsak kazaları minimize edebiliriz, önleyebiliriz konusunda istişarelerimiz sürüyor? dedi.

KURALLARA UYDUĞUMUZDA KAZA OLMAMALI

Açıklamasında kurallara uyulduğu takdirde kavşakların kazaya sebebiyet verecek pozisyonda olmadığını da vurgulayan Taban; ?Burada şöyle bir şey de söylemek istiyorum; yapılan planlama neticesinde aslında kurallara uyulduğu takdirde kazalar yaşanmaması gerekiyor. Ama neticede acele ediyoruz, hızlı gidiyoruz, kavşağa girerken hızımızı düşürmüyoruz gibi veya anlık dalgınlıklarla yaşanan problemler de ortaya çıkıyor. İnşallah burada yoğunluğun, kesişme noktalarının olduğu alanlarda ne yapabilirizi arkadaşlarımız yeniden çalışacaklar. Bizlere fikir ve görüşlerini paylaşacaklar. Burada İnegöl Belediyesi olarak bizlere düşen görev neyse biz de destek vereceğimizi ifade etmiştik? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65