?KAYBEDEN İNEGÖL OLUR?

 ?KAYBEDEN İNEGÖL OLUR?

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, her yıl yeni fuar alanı ile ilgili vaatler verildiğini fakat şu zamana kadar hiçbir adım atılmadığını belirterek, mobilya fuarı İnegöl´den kayarsa, kaybedenin mobilyacı değil, İnegöl´ün olacağ

 

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Özcan Ayhan, yapılması planlanan yeni fuar alanı konusunun artık kabak tadı verdiğini ve artık icraata geçilmesi gerektiğini söyledi.

YÜZLER GÜLÜYOR

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?7 Haziran seçimlerinden çıkan tablo bir koalisyon hükümeti kurulmasını işaret ediyordu. Uzlaşmalar olmayınca bir hükümet çıkmadı ve 1 Kasım seçim kararı alındı. 1 Kasım seçim sonuçları da tek başına bir iktidarı doğurdu. Taraflı tarafsız insanlar memnuniyet duydu. Çünkü bir hükümetin olması, bir başın olması insanlara moral aşıladı. Doların artışı yavaşladı, piyasalar canlandı ve bizim 3 Kasım MODEF fuarımız da çok isabetli bir tarihe rast geldi. Şuan fuarımızı ziyaret edenlerin yüzleri gülüyor. İnsanlar umutlu ve ticaretin olduğunu görüyoruz. Katılımcılar memnun. İnegöl´ün her noktasında bir hareket var. Sanayimiz öyle, yol boyumuz öyle, MobiliyumAVM´miz öyle, otellerimiz, lokantalarımız her yerimiz dolu? İnegöl´ün kendine has fuarları bir nevi bayramları oldu. İnegöl´de bu güzel günlerin kıymetini bilmek gerekir. Fuarlar yalnızca mobilyacının faydasına değil tüm İnegöl halkının faydasınadır. Fuarlarımızın kıymetini bilmek gerekir? dedi.

 

KABAK TADI VERMEYE BAŞLADI

Yeni fuar alanı ile ilgili konuşan Ayhan, ?Son 3-4 yıldan beri aynı konuları konuşuyoruz. Bu süreçte konuşarak da bir noktaya gelemedik. İnşallah 2016´dan itibaren icraata geçeriz. Kısa bir sürede birçok siyasimizin verdiği vaatler oluyor. Bizim Bursa yöneticilerimiz Valimizin, Büyükşehir Belediyemizin sözleri oluyor. İcraata geçemedik. Kasım Fuarından itibaren MODEF yönetim kurulu olarak İnegöl´deki STK´ların, İnegöl Belediyesi´nin İTSO´nun desteğini alarak yeni fuar çalışmalarımız hızlanacak. Bunu artık konuşmayalım, yerine getirelim. Kabak tadı vermeye başladı. Son 4 yıldır mikrofonu alan fuarla ilgili vaatler veriyor. Biz istiyoruz ki, artık biz de MODEF olarak elimizi taşın altına koyalım. Bu İnegöl´ün faydasına olacak bir çalışmadır. Mobilya fuarları İnegöl´den kayarsa en az kaybedecek olan kesim mobilyacılardır. En fazla kaybeden İnegöl olur. İnegöl bir daha bu ortamları, bir haftada 25 bin ziyaretçiyi bir daha hiçbir zaman hiçbir yerde göremez. Fuarlarımızı yapmamız lazım. Fuarlarımıza ilave fuarlar da yapmamız lazım. Tekstil fuarı, yan sanayi fuarı, tarım fuarı ve olabilecek fuarları İnegöl´de gerçekleştirmemiz lazım. Bu tip fuarlar yapabiliriz ama en önemlisi mobilya fuarları. Yılda 2 kez düzenlediğimiz bu fuarların kalitesini artırarak, daha büyük metrekarelerde daha nezih ortamlarda yapmayı düşünüyoruz. MODEF yönetimi ve Mobilyacılar Odası olarak biz bu işin içerisinde görev almaya, sorumluluk almaya hazırız. Beklentilerimiz ve hedefimiz budur? şeklinde konuştu.

 

OLUMLU GEÇİYOR

Geride kalan 3 günlük fuar değerlendirmesini yapan Ayhan, ?Fuarımız çok olumlu geçiyor. Yabancı alıcılarımız, ziyaretçilerimiz, yurtiçinden ziyaretçilerimiz geliyorlar. Doluluk oranı çok güzel. Bu ticarete de yansıyor. İnsanlar moralman düzeliyorlar. Fuarımızın kalan son 2 günü de inşallah hayırlı olur? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00