www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KAZANAN İNEGÖL OLACAK

KAZANAN İNEGÖL OLACAK

Millet ittifakı İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir, Osmanlı sarayında düzenlenen proje tanıtım toplantısında projelerini açıkladı.

?´Erişmek istediğim her başarıya eriştim.´´

Belediye Başkan Adayı Özdemir devamında ise; ?´Ben bu dünyada Rabbime şükürler olsun, erişmek istediğim her başarıya eriştim. Bu noktadan sonra tek emelim 31 Mart´ta kazanacağımız zaferin ardından, her şeyin en iyisini hak eden İnegöl halkına yapacağımız hizmetlerle alacağım hayır dualarınızdır. Çünkü biliyorum ki halka hizmet hakka hizmettir ve ibadetlerin en büyüğü, en şereflisidir. Allah´ın izni, milletimizin desteğiyle Bursa´da Mustafa Bozbey Ağabeyimiz, İnegöl´de Hakan Özdemir kardeşiniz bu yarıştan galip çıkacak ama esas kazanan Bursa ve İnegöl Halkı olacaktır. Allah Yar ve Yardımcımız Olsun. Biz kendimizi size emanet ettik, sizler Allah´a emanet olun.´´ Dedi.

?????????????????????????????????????????????

İYİ Parti ve CHP´nin ortak düzenlediği Aday ve Proje tanıtım lansmanı geçtiğimiz akşam Osmanlı Sarayı düğün salonunda yapıldı. Toplantıya, CHP Bursa milletvekilleri, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey,İYİ Parti İnegöl belediye Başkan adayı Hakan Özdemir,Millet ittifakı çevre ilçe adayları,CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetimi,İYİ Parti İlçe Başkanı Eray Soral ve yönetimi ile salona sığmayan çok sayıda vatandaş katıldı.

31 Mart yerel seçimleri millet ittifakı, İYİ Parti belediye başkan adayı Hakan Özdemir´in aday ve proje tanıtım toplantısına katılan İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, yaptığı açıklamada;´´İlçe İlçe sıra ile açılışları ve toplantılar düzenleyerek ilerliyoruz.Bu değişimin artık başladığını ve dalga dalga tüm Bursayı ve tüm Türkiye´yi kapsayacak şekilde yayıldığını hissediyorum.İnegöl´de de bu hava ve olgu var.İnegöl belediye başkan adayı, değerli bir iş adamı,sivil toplum kuruluşlarında görev yapmış kardeşimiz Hakan Özdemir,Ben bu değişimde varım demiş,İnegöl´e hizmet için varım deyip yola çıkmışlar hayırlı uğurlu olsun diliyorum.Yine aynı şekilde Bursa´da Nilüfer Belediyesinde iyi hizmetler veren,iyi günde kötü günde milletinin yanında olan ve güzel bir İlçe yöneten Bursa´nın güler yüzü nilüfere Türkiye´nin gülen yüzü unvanını kazandırmış ve  Bursa´ya da bunu kazandırmak için çalışacak Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Bozbey de buradalar.İnegöl´de yapacak çok şey var,Bursa´da yapacak çok şey var.Sağlığı,Huzuru,trafiği rahat ve güzel bir kent yaratmak ve sürdürmek için inşallah İnegöl´de de bunun için çalışacağız.´´İfadelerine yer verdi.

?´İnegöl´e İl olmayı reva görmüyorlar´´

CHP  Bursa Milletvekili NurhayatAltacaKayışoğlu,yaptığı açıklamada ise; ?´İnegöl´ün gerçekten çok büyük sıkıntıları var.Biz sizin seçtikleriniz olarak Milletvekili arkadaşlarımızla mecliste dile getiriyoruz,getirmeyede devam edeceğiz.Peki çözüm ne? Çözüm işte karşınızda duruyor.Başkan adaylarımız karşınızda duruyor.İnegöl´ün hava kirliliğinden tutun,bitmeyen bozuk yollarına kadar ve en önemlisi de; İnegöl´ün dış ticarete yaptığı değer çok önemli ama ekonomiye katmış olduğu değeri İnegöl alamıyor.İnegöl yıllardır İl olmak istiyor ama bu yönetim,İnegöl´e İl olmayı reva görmüyor.İnanıyorum ki İnegöl´e Hakan başkanım,Bursa´da da Mustafa Başkanım her türlü sıkıntının önüne geçecektir.´´ Dedi

CHP Bursa Milletvekili prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu, ise konuşmasında; ?´Değerli İnegöllüler,değerli hemşerilerim İnegöl´de Hakan Özdemir,Bursa´da Mustafa Bozbey,bu iki değerli insanı bu değerli makamlara taşımak bizlere ait bir sorumluluktur. İnşallah bu iki değerli insanla Bursa´nın da İnegöl´ünde yüzü gülecek ve rahatlayacak.´´Diyerek konuşmasını tamamladı

Millet ittifakı CHP  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ise Açıklamasında; ?´Bugün yapmış olduğumuz ziyaretlerden ve ilgiden, alakadan gördük ki, İnegöl bizi sevdi,bizde İnegöl´ü sevdik. 20 Yıldır nilüferde muhtarlarımızla,sivil toplum kuruluşlarımızla güzel projelere imza attık ve nilüferin yüzünü güldürdük ve nilüfer örnek bir kent olarak Türkiye´nin gündemine geldi.Eğer şef iyi ise ses güzel çıkar.Eğer şef kötü olursa verilen konserde iki ses çıkar.Bu yüzden şefi iyi seçmek gerekiyor peki şefi seçecek olan kim,şefi seçecek olan siz değerli hemşerilerimizsiniz,İnegöl´de de iyi seçeceksiniz Bursa´da da iyi seçeceksiniz ve bunu yapacağınıza inanıyorum.Baktığımızda İnegöl´de mobilya sanayisi bu vesile ile bütün sanayi esnafımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.İnegöl sanayisinden alıp da dünyanın bir çok ülkesine İnegöl´ü tanıtan ve İnegöl´e katkı sağlayan bir hizmet etmişler.İnşallah 31 Mart seçimlerinden sonra Hakan kardeşimle beraber fuar alanıyla ilgili hemen çalışmalara başlayacağız çünkü İnegöl´ün mobilyası Dünya çapında marka olmalı aynı zaman da  fuarlar İnegöl´de yapılmalı ve İnegöllünün parası İstanbul´a gitmemelidir.Bunun Yanında tabi tarım da çok önemli baktığımızda İnegöl´de ürün çeşitliliği de son derece güzel ürünler yetişiyor ama sorun var. Ne bir yönetici nede bir Büyük Şehir yöneticisi hiç kimse ziraat odasının kapısını çalıp da sizin sorununuz nedir diye sormuyor.Ziraat odası kendi imkanları ile çaba gösteriyor.Bi tarımda  da kooperatifçiliği ve yerel kalkınmayı destekleyerek tarımsal kalkınmayı destekleyerek çiftçimizin yanında olacak onlarla hem paketleme hem de depolama sorununu çözerek Yenişehir havaalanından da Avrupa´ya ihracatını yapmaları için destek vererek Avrupa´ya götürmelerini sağlayacağız.Bunu yapacak kapasitemiz var dedim ya bunun için iyi bir şef gerekiyor diye,maalesef mevcut şef bunu yapamamış.´´Dedi.

?´Giriş ücretlerini kaldıracağız´´

Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Bozbey açıklamasının devamında ise; ?´Sizlere biraz nostalji yapmak istiyorum.Geçen günlerde Bursa haline gidip esnaflara dedim ki; 31 Mart´tan sonra sizin hale giriş ücretlerinizi kaldıracağız 2 gün sonra giriş ücretleri %80 ucuzladı.Aynı zaman da su için dedik ki; Su Bursalıya haktır ve Bursalı bu suyu ucuza kullanmalı ve bugün öğrendik ki suya indirim yapılmış.´´Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Millet ittifakı İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir ise yaptığı açıklamada; ?´Bundan yaklaşık 20 gün önce kararını vererek yola çıktığımız İnegöl Belediye Başkanlığı, benim için kaçamayacağım bir görev haline geldi. Başta İnegöl Halkının daha sonra partilerimizin teveccühü sayesinde bugün sizlerin huzurlarınızdayım. Allah mahcup etmesin, Allah hepimizin yolunu açık ve aydınlık eylesin.İnsanoğlu fanidir. Hepimiz bu geçici hayata bir gün veda edeceğiz. Ama bir insanın ölümü ancak ve ancak adını hayırla anan kimse kalmadığında gerçek bir ölüm ve yok oluştur.´´ Şeklinde konuştu.

?´Erişmek istediğim her başarıya eriştim.´´

Belediye Başkan Adayı Özdemir devamında ise; ?´Ben bu dünyada Rabbime şükürler olsun, erişmek istediğim her başarıya eriştim. Bu noktadan sonra tek emelim 31 Mart´ta kazanacağımız zaferin ardından, herşeyin en iyisini hak eden İnegöl halkına yapacağımız hizmetlerle alacağım hayır dualarınızdır. Çünkü biliyorum ki halka hizmet hakka hizmettir ve ibadetlerin en büyüğü, en şereflisidir.Allah´ın izni, milletimizin desteğiyle Bursa´da Mustafa Bozbey Ağabeyimiz, İnegöl´de Hakan Özdemir kardeşiniz bu yarıştan galip çıkacak ama esas kazanan Bursa ve İnegöl Halkı olacaktır. Allah Yar ve Yardımcımız Olsun. Biz kendimizi size emanet ettik, sizler Allah´a emanet olun.´´ Dedi.

Konuşmaların ardından, önceden hazırlanan proje tanıtım filmi eşliğinde,Millet ittifakı İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir kendi sunumuyla projelerini tanıttı.

İşte Özdemir´in Projeleri

Hakan Özdemir, İnegöl´de hayata geçirmeyi planladığı projeleri tek tek açıkladı.Özdemir, ?Burada bir sokakta 43 ayrı yerde yama var. Bizim dönemimiz de öyle olmayacak. Bir kere yapacağız sağlam olacak, bir daha sökmeyeceğiz. Milli bayramlarımızı şenlik havasında kutlayacağız. Altyapı, içme suyu; Bursa Büyükşehir belediyesiyle koordinasyonuyla altyapı çalışmaları yapılacak. 2 yıl içerisinde içme suyu sorunu ortadan kaldırılacaktır. İnegöl ün su kaynakları tescillenerek İnegöl´e kazandırılacaktır. Tüm derelerin ıslah çalışmaları yapılacak.imar konusunda sosyal donatılar ve yeşil alanlara önem verilecektir. Yeni İnegöl bölgesi çalışmaları hızlandırılacaktır. Ulaşım ve otopark sorunu var.? Diye konuştu.

 Özdemir, ?Atatürk bulvarımızı var. 500 metrelik yolu yıllardır dönme dolap gibi döndürüyorlar. İki dönem önceki belediye seçimlerinde  Atatürk bulvarını çift yön yapacağımız diyen Zeki Anıl Gülşen´e oy vermiştim. İnegöl´ün uygun yollarında bisiklet yolları yapacağız.? Diye konuştu. Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Benim fabrikamın olduğu yollar çamur içerisinde. Narkoz etkisindeler sanırım, 15 yıllık hizmetler 2 yıllık düşünülen hizmetlerdir diyorum. Aksini söyleyen varsa çıksın gelsin söylesin. 46 yaşındayım ama düşünce yaşım 22 gibi görüyorum siz gençlerle beraberim. Yeni park alanlarının yapılması önemli. İnegöl girişinden çıkışına kadar ses bariyerleri ve ağaçlandırma yapılacaktır.?,

 

?Amatör sporlarımızı destekleyeceğiz. Dünya da derece alan gençlerimiz İnegöl´de yaşıyor. Bunlar garaj gibi yerde antrenman yapıyorlar. Sen ofiste çiçek kabul edeceğine, bu öğrencileri kabul et, İnegöl´ün namını yükselt. Merkezi bölgelerde çok amaçlı salon düzenlemeleri yapacağız. Barınaklarımız, hayvanat bahçesi formunda yeniden yapılandırılacaktır. Mezarlıklarımızın bakım ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenilecektir.   Düzenli semt pazarlarımız olacaktır. Özel cami temizlik araçlarıyla, camiler temizlenecek. Mobilya sektörünün gelişmesi için fuar çalışmalarına destek verilecektir. Yeni fuar alanına kavuşturulması sağlanacaktır.?

BEDRE DERESİ 

?Bedre deresi rekreasyon alanı. 3.5 kilometrelik bir hat şehir merkezinden geçiyor. Şu ana kadar gerçekleşmemiş olan projeyi hayata geçireceğiz. Bedre deresi muazzam bir görüntüye kavuşacaktır. İnegöl´ün cazibe merkezleri olacak. Geçmişte Hikmet Şahin bize kültür park alanı bıraktı, halen ondan başka nefes alacak bir yer yok. Rahmetliden sonra gelen başkanımız binaları dikerek, parkın hava sirkülasyonunu kesti. Alanyurt eski çöplük alanında düzenleme yapacağız. Alanyurt mekanik lunapark ve mesire alanı projesini hayata geçireceğiz. Aileler para ödemeden Lunaparkta alabilecekleri hizmetleri orada ücretsiz alınacak. Gösteri alanları, yürüyüş yolları, eğlence alanları, piknik alanları yer alacak. Kadın danışma ve eğitim merkezi projemiz var. Mahalle kreşleri projesini hayata geçireceğiz. Kuğulu park kent meydanı ve kapalı otopark projesi. İnegöl spor kompleksi projemiz var. Kapalı yüzme havuzları, spor sahaları, voleybol, basketbol, tenis sahaları olacak. Gençlik kültür ve eğitim merkezleri projemiz var. Katı atık geri dönüşüm projemiz var. Her yıl Haziran ayında İnegöl köfte festivali yapılacak. Dernekler ortak yerleşkesi projemiz var. Tanımsal ürün depolama satış merkezlerimiz olacak. Organik köy pazarı projemiz olacak.? Diyerek projelerini tanıttı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 

 

 



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00