www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KEMALPAŞA MAHALLESİNE YENİ OTOPARK

KEMALPAŞA MAHALLESİNE YENİ OTOPARK

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi Soyuak ve Kanarya Sokakların kesişiminde bulunan koruluk alan etrafında 25 araçlık otopark oluşturulması için çalışmalara başladı.

İnegöl´de her geçen gün artan araç sayısıyla doğru orantılı olarak şehir içerisinde ve özellikle mahalle aralarında yaşanan trafik ve parklanma sorunları, İnegöl Belediyesi tarafından yapılan uygulamalarla giderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kemalpaşa Mahallesi Soyuak Sokak ve Kanarya Sokak üzerinde bulunan koruluk alan daraltılarak, bölgenin parklanma ihtiyacının giderilmesi için otopark olarak düzenleniyor.

 

OTOPARKLAR ÜRETİYORUZ

25 araçlık otoparkın oluşturulacağı düzenleme çalışması başlarken, Belediye Başkanı Alper Taban´da Cuma günü beraberindeki Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile çalışmayı yerinde inceledi. İnceleme sırasında açıklama yapan Taban, ?Kemalpaşa Mahallesi Soyuak Sokak ve Kanarya Sokakta yaptığımız çalışmaları yerinde incelemek üzere bir araya geldik. Bildiğiniz gibi mahallelerimizde araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde araç parklanmalarını rahatlatabilmek için bol bol otoparklar üretiyoruz. Bulduğumuz alanları kamulaştırıp, var olan otoparkları düzenleyerek otopark ihtiyacını çözümlemeye çalışıyoruz? dedi.

 

25 ARAÇLIK OTOPARK

Çalışma hakkında teknik bilgiler de veren Taban, ?Burada da geçmişte koruluk yeşil alan olarak bulunan yaklaşık 1160 m2 alanda, koruluk alanda biraz küçülmeye giderek ve yine içerisindeki bitki örtüsünü, ağacı ve yeşili muhafaza ederek 25 araçlık güzel bir otopark alanı oluşturuyoruz. Yapılan hizmetlerimiz öncelikle buradaki mahalle sakinlerimiz içindir. Ben kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Onların da fikir ve önerilerini alarak böyle bir çalışma başlattık. Her nerede benzer bir durum varsa, bizlere iletilmesi durumunda kendi yaptığımız tespitlerle beraber vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını inşallah en güzel şekilde gidereceğimizi ifade ediyorum. İnşallah burada yapılan çalışmayla yeşil alanımızın içerisinde ağaçlarımızı muhafaza edeceğiz ve ilave ağaçlarımız da gelecek. Panel çit uygulaması yapacağız. Küçük bir yürüyüş alanı gibi sert zemin alanı uygulaması da olacak. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71