www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KENTSEL GÖRÜNÜM

KENTSEL GÖRÜNÜM

HERKES İÇİN-Av. Nilay PARLAR`ın köşe yazısı

İnegöl ilçemizdeki nüfus artışını hepimiz görüyoruz. Nüfusun artması ile birlikte diğer yandan da araç sayısı da hızla artıyor. Yanlış uygulamalar ve araç sayısının fazlalığı neticesinde trafikte sıkıntı yaşanır hale geldi. Diğer yandan sokağa çıkıp baktığınızda, çarşı merkezinin artık hem yayaya hem araçlara dar geldiği çok net anlaşılıyor.

            Belediye binasının oradan Heykele doğru yürümek resmen işkence. Kaldırımlar, yollar o kadar kalabalık ki, çoğu zaman iğne atsan yere düşmeyecek vaziyette. Tamam, nüfus artıyor, güzel, İnegöl büyüyor ancak merkez aynı yerde kitlenip kalmış durumda. Burada yetkililerin ilçe merkezini düzenleme hususunda çalışmalar yapması kaçınılmaz gibi duruyor. İnegöl merkezi şişti ve patlamak üzere.

            Diğer yandan araç sürücülerinin vurdumduymazlığı insanın canına tak ediyor. Zaten trafik lambalarının kime neye yaradığı meçhul durumdayken, yaya geçidinin ordan dahi karşıdan karşıya geçmek için araçları beklemek zorunda kalıyorsunuz. Hiç biri yol verme zahmetinde bulunmuyor. Hatta çoğu defa, uzaktan gelen araç yaklaşmadan karşıya geçmeye çalıştığımda, araçların daha da hızlandığını gördüm. Bu kadar saygısız, bu kadar kural tanımaz sürücü topluluğu başka nerede var bilemiyorum.

            Süleymaniye Mahallesinde İNGAZ ın olduğu kavşağı son zamanlarda gören oldu mu acaba? Normalde o kavşakta hiç sıkışıklık olmaz, trafik olmaz, şimdiye kadar da herhangi bir kazaya rastlamadım. Ancak sanırım geçtiğimiz hafta o kavşakta yeni düzenlemeler yapıldı ve trafik ışıkları yerleştirildi. Şimdi gidin bakın, nasıl bir ışık kuyruğu oluyor… Sürekli her yer kırmızı yanıyor, hiçbir şekilde sıkışmayan trafik, lambalar nedeni ile kırmızıda bekleyen araçlarla sıkışıveriyor.

            Bu konuda uzman değilim, trafik lambası nereye konmalı, nasıl düzenleme yapılmalı anlamam. Ancak mantığım, trafik lambaların, trafik akışını düzenlemek ve trafiği rahatlatmak için yapılması gerektiğini söylüyor. Oysaki o kavşakta mantığıma uymayan bir şeyler var. Özellikle o kavşağın, ambulansların geçiş yolu üzerinde olması da, sıkışıklığın nelere mal olabileceğini düşündürüyor insana. Çözüm bulmak lazım sanırım…

            İnegöl ilçesinin güzel görünmesi için ise, bir sürü para verilip yapılan, aradan kısa bir zamanın geçmesi ile değişen kaldırım taşları ve benzeri durumlar da oldukça dikkat çekici. Yap-boz.. 

            Günü kurtarmak için değil, geleceğe yönelik plan programların yapılması gerekiyor. 5-10 yıllık kentsel projeler, bilimsel verilere dayalı olarak yapılmalı. Bugün yaptığınız bir şey, 1 sene içerisinde yetersiz kalabiliyor. Bu nedenle kentsel dönüşümlerde, uzun vadeli düşünmek planlamak çok önemli.

            İlgili yetkililerden bu hususlara dikkat ederek planlar yapmalarını önemle rica ediyorum. Ben yaptım oldu mantığını bir kenara bırakarak, İnegöl için, İnegöl’de yaşayan vatandaşlar için, İnegöl’ün güzel görünmesi ve aynı zamanda da yaşayanlara da rahat bir nefes aldırması için düzenlemeler yapmak gerek. İnegöl hepimizin. Burada birlikte yaşıyoruz, İnegöl’ü de birlikte yaşatmak için mücadele verelim.



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00