www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"KEŞKE BİZ HAKLI ÇIKMASAYDIK"

Terör olaylarını değerlendiren MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, "Bize hep sizin terör dışında söyleyeceğiniz bir şey yok mu dediler, keşke biz haklı çıkmasaydık, keşke açılım süreci AK Parti´nin ifade ettiği gibi doğru bir süreç olsaydı, keşke eşkıyalar da

 

MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, 1 Kasım genel seçimleri ve ülkemizde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

ÇALIŞMALARA SON HIZIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye´nin daha yeni çıktığı Haziran seçimlerinin akabinde yeni bir seçime hazırlandığını belirterek konuşmasına başlayan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, ?Biz teşkilat olarak 7 Haziran seçimlerini geride bırakıp 1 Kasım seçimlerine hazırlık yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekili Aday Adaylıkları 6 Eylül Pazar günü son buldu. Ondan sonra da Milletvekilleri listeleri şekillenecek. 14 Eylül´de kesin listeler açıklanacak. Bütün partilerde olduğu gibi, biz de seçim çalışmalarımıza son hızımızla devam edeceğiz? dedi.

?KAN ÜZERİNDEN YAPILAN SİYASETİ TASVİP ETMİYORUM?

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının milletin oyunu nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine konuşan Besler, ?Her zaman savunduğum bir şey var, kan üzerinden siyaseti hiçbir zaman tasvip etmiyorum. Askerimizi, polisimizi şehit ederek, sivil vatandaşımızı şehit ederek bunlardan nemalanmak doğru değil. Bu insanlar bizler için görev yaparken ölmüşlerdir, katledilmişlerdir. Terör olmasın, hiçbir insanımız ölmesin, bizim oyumuz düşsün. Bundan siyasi bir çıkar elde etmek, ya da bizim oylarımız yukarı çıkar diye hesap etmek doğru değil. Şu yönden bakmak lazım, artık Tunceli merkezde bile gündüz vakti terörist gruplar karakollara baskın yapıyorlar, yolları patlatıyorlar, her gün bir şehit haberi geliyor. Biz hep söyledik, açılım doğru bir şey değil, bu ülkeyi bölünmeye, teröre götürür. Bize hep; sizin terör dışında söyleyeceğiniz bir şey yok mu dediler, keşke biz haklı çıkmasaydık, keşke açılım süreci AK Parti´nin ifade ettiği gibi doğru bir süreç olsaydı, keşke eşkıyalar dağdan inseydi. Ama olmadı? Bizi nasıl etkiler? Tabi ki bu insanlar huzursuz, insanlar rahatsız, biz de rahatsızız. Ben bunun oylarımıza nasıl yansıyacağını hiç hesap etmedim, etmek de istemiyorum. O zaman kan üzerinden siyaset yapmak olur? şeklinde konuştu.

KANTARIN TOPUZU KAÇTI

Suriyeli mültecilerin yaşadıkları zulüm ve can kayıplarıyla ilgili konuşan Besler, ?Bazen eleştiriyoruz bu kadar Suriyeliyi neden ülkemize aldık diye. Dün akşamki haberlerde izlediğime göre 2 günde sahil güvenlik ve emniyet bin 300 Suriyeliyi botlarda yakalamış. İnsanlar artık buralardan kaçarken boğularak can veriyorlar, o küçücük çocuğun trajedisi gözlerimizden gitmiyor. Bir yandan da gerçekten yapmamız gereken yardımı yapıyoruz. 6 milyar para harcamışız. Biz bunu yaparken Suriye´nin komşuları mülteci kabul etmiyorlar. Bugün buradan gidenler Macaristan´dan Almanya´ya geçmeye çalışıyorlar. Avrupa Birliği 100 bin mülteci kabul edeceğiz diye açıklama yapıyor. Bu insanlara da yazık. Türkiye´de sayılarının 3-5 milyon civarında olduğu söyleniyor. Yardım etmek doğru ama kantarın topuzu kaçtı gibi geliyor ve maalesef Yunanistan´a geçişin kolay olmasından dolayı süreceğine inanıyorum. Cesetlerin karaya vuracağından korkuyorum. Artık çok durdurulamayacak bir hale geldi. Cenab-ı Allah onların da bizim de yardımcımız olsun? diye konuştu.

ÜST SIRALARDA YER ALMASINI ARZULUYORUZ

Fikret Fidan´ın geçirdiği rahatsızlıktan dolayı 1 Kasım seçimlerinde MHP Bursa Milletvekili Adayı olarak yer alamayacağı hatırlatılarak İnegöl´ün tek adayı olarak kalan Hasan Toktaş´ın listede daha ileri sıralarda yer alıp alamayacağının sorulması üzerine konuşan Besler, ?Daha önlerde olacağını tahmin ediyorum, diliyorum. Bizim İlçe Teşkilatı veya Bursa bazında yapacağımız bir şey yok, Genel Merkez kararı. Bize İl Başkanı, İlçe Başkanı olarak fikirlerimiz sorulduğunda fikirlerimizi söyleriz. Daha üst sıralarda olmasını arzuluyoruz. Yine de karar genel merkezin. Ne çıkarsa çıksın kendisi adaylık başvurusunu yaptığında, değerlendirmeye girdiğinde muhtemelen çıkacak sonucu çok fazla kestiremiyorum ama gönlümden geçen daha üst sıralarda yer almasıdır. Hem İnegöl açısından hem MHP açısından faydalı olacağına inanıyoruz. Siyasette inandığımız bir arkadaşımız. 14 Eylül son gün. Biz de üst sıralarda yer almasını sağlamaya çalışacağız? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22