www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KİRAZ VE ERİKTE YÜZLER GÜLMEDİ

KİRAZ VE ERİKTE YÜZLER GÜLMEDİ

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, aşırı yağışlardan dolayı yüzde 70’i yanan kiraz ve eriğin bu yıl üreticinin yüzünü güldürmediği söyledi.

Kiraz ve erik üreticisi bu yılda istediğini alamadı. Yağışların devam etmesi ve ürünlerin çoğunun yanmasının ardından istediği ürünü alamayan üretici hayal kırıklığı yaşadı.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, aşırı yağmurlardan dolayı kirazlarda döllenme sorunu olduğunu belirterek,  “Kirazların devamlı ıslak kalmasından dolayı arılar çalışamadı. Bu sene kirazın yüzde 70’i yandı. Bu sene kiraz üreticisinin yüzü kirazdan gülmedi. Kiraz üreticileri bu sene yağan yağmurdan dolayı kirazdan istediği verimi alamadı.” dedi.  

Kirazda yaşanan olumsuzlukların erikte de yaşandığını dile getiren Başkan Çelik, “Erik üreticisinin erikte de yüzü gülmedi. Kirazda görülen sorunun erikte de görüldü, eriklerin birçoğu yandı” dedi.

PATATES FİYATLARININ DÜŞMESİNDEN KORKUYORUZ

Geçtiğimiz günlerde patates üretiminin başladığını ve fiyatların şuan iyi olduğunu aktaran Başkan Çelik, “Patates şuan iyi gidiyor. Şuan 75-80 kuruş arasında fiyatı var. Ama fiyatın düşmesinden korkuyoruz. Bununla alakalı sıkıntı ve problemler var. Patates fiyatı inşallah sonuna kadar böyle gider.”şeklinde konuştu.  

AYÇEKİRDEĞİ HER YIL ARTARAK DEVAM EDİYOR

Bu sene üreticinin yüzünü ayçekirdeğin güldürdüğünü aktaran Başkan Çelik, “Her sene rekolte artarak devam ediyor. Bu sene çerezlik ayçekirdeğinde bu sene yine ikiye katladık.”diye konuştu.

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00