www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kış Lastiği Hayati Önem Taşıyor

Kış Lastiği Hayati Önem Taşıyor

İnegöl´de oto lastiği satışı yapan ve aynı zamanda CHP İlçe Başkanı olan Necmi Demir, kış lastiğinin sürücüler açısından hayati önem taşıdığını belirterek herkesin kış lastiği takması gerektiğini ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Necmi Demir, ?Kış lastiği demek insanın aracındaki sağlamlığı ve kışın tutunması açısından gereklidir. Özel araçlara kar lastiği mecburiyeti yoktu ama bizler fısıltıyla da olsa gerekli yerlere kar lastiğinin her araca takılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunduk. Neden? Kar lastiğini özel araca takmadınız, tır geliyor ve siz onun altına girebiliyorsunuz. Kar lastiği çok önemlidir. 1 Aralık´ta başlanacak dendi ama Kasım´ın 20´si gibi başlanmış olsa daha iyi olurdu. Kar lastiği çok önemlidir. Bazıları şöyle algılıyor, kar lastiği yazın kullanılamaz deniyor. Kar lastiği yazın da kullanılabilir, kış lastiği biraz daha yolda giderken gürültü yapar. Onun haricinde bir engel yoktur. Piyasaya baktığımızda büyük bir durgunluk var. Doların yükselmesiyle fiyat artışları oldu. Biz de bu artışlardan mustaribiz. Her siparişimizde fiyatlar değişiyor. Hammaddesi dışarıdan geliyor. Kamyon piyasasında fiyatlardan dolayı zorluk çekiliyor. Biz de esnaf olarak vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için vadelerde katkı yapıyoruz, vade farkı almıyoruz. Vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimseyi zor durumda bırakmak istemiyoruz. Ödemede sıkıntı çekebiliyorlar. Almakta tereddüt edebiliyorlar, halden anlayıp katkı yapmaya çalışıyoruz. İnsanlarda bir maddi sıkıntı var, alım gücü yok.?

150 LİRA İLE 2 BİN LİRA ARASI DEĞİŞİYOR

?Kar tipi lastiklerde 150 liradan aşağı lastik yok. 150 lira ile 2 bin liraya kadar fiyatlar değişiyor. Geçtiğimiz yıla göre çok büyük fark var. Yüzde 50´yi bulan bir artış var. Dolar endeksli bir piyasası olduğu için geçen yıldan bu yana yüzde 50 fiyat artışı var. Vatandaşlarımız kendi sağlıkları için mutlaka kar lastiği taksınlar. Birden bire yağabilecek bir şey. Ne olacağı belli olmaz. Mutlaka kışlık lastik taksınlar. Trafik kazalarıyla karşılaşmak istemiyoruz. Bu açıdan kış lastiği çok önemli? şeklinde konuştu.

Demir, kış lastiğinin ömrünün 55 bin kilometre olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00