www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kışlık bot satışları hızlandı

Kışlık bot satışları hızlandı

Yoğun kar yağışı ve havaların soğuması ile birlikte kışlık bot satışlarında ciddi artış yaşanıyor.

Yaz aylarının geri bırakırken, kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar kışlık ürünlere rağbet göstermeye başladı. Mont, atkı, şapka gibi ürünlerin yoğun olarak kullanıldığı kış aylarında ayakkabıcılık sektöründede kışlık bot üretimleri nedeniyle yoğunluk yaşanmaya başladı.

 

Özellikle üreticilerin kış ayları başlamadan iki ay önce kışlık ayakkabı ve bot üretimine başlamasıyla birlikte ayakkabıcılar için sezon açılmış oldu.

 

Son ayakkabı üreticilerinden Sezai İleri, el yapımı olarak ürettiği ayakkabıları tek tek çekiç yardımı ile ayakkabıya çakıyor, kalıplıyor ve uzun süren işlemlerin ardından satışa sunuyor. Havaların soğumasına az bir süre kalmasıyla birlikte gece saatlerine kadar çalışan Sezai İleri ve kardeşleri bir ayakkabıya yüzlerce çivi çakıyor. 

 

El yapımı ayakkabı üretiminin son temsilcileri olduğunu belirterek sektörle ilgili bilgiler veren ayakkabı üreticisi Sezai İleri, "Kışın gelmesi ile birlikte üretimimiz artamaya başladı. Kışın ağırlıklı olarak bot işimiz daha fazla. Üretimimiz çoğalmaya başladı. Büyük firmaların makine işleriyle bizim elle ürettiğimiz ayakkabılar daha iyi oluyor. Kışlık sezonda deri ve taban olarak kalın ürün kullanıyoruz. Kışın işlerimiz biraz daha mevsim değişikliği ile birlikte daha fazla olmaya başladı. Tabi ayakkabı sektörü fabrikaların artması ile birlikte el üretimi azalmaya başladı. İnegöl´de bir amcamız var onunla birlikte biz kaldık. Kardeşlerimiz ile birlikte dededen gelen mesleğimizi devam ettiriyoruz. İnegöl 1965´lerde mes ve yemeni üretiminde bu bölgenin lideriydi. Mes ve yemeni ustası kalamdı. Ayakkabıcılıkta da çırak olmadığı gibi bizden sonra bu işi yapacaklarda olmayacak gibi gözüküyor. İnegöl´de de üretim olarak az kaldık" şeklinde konuştu.

 

İleri kışlık ayakkabı fiyatlarının 100 TL ´den başlayıp, 200 TL´ye kadar bulunabiliyor. Tüketiciler ayakkabıların deri olmasına ve tabanlarının kauçuk yada termo taban olmasına dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25