www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Komisyonlar yargıya taşınacak

Komisyonlar yargıya taşınacak

İYİ Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman, Belediyesi Meclisi´nde gerçekleşen komisyon üyeliği seçimlerinde, İYİ Partili üyelere yer verilmemesini yargıya taşıyacaklarını söyledi.

İnegöl Belediyesi´nin yeni dönem meclisi bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda komisyonlar belirlendi.

Komisyonların belirlenmesinde sırasında İYİ Parti´den hiçbir isim yer almamasına tepki gösteren İYİ Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman ?Sabri beyin verdiği bilgilere katılmıyorum. Yasal olarak katılmadığım gibi sizin de her dönemde söylediğiniz katılımcı birlikte yönetim anlayışına da ters düşüyor. Bizim yapmış olduğumuz hesaplamalara göre AK Parti grubunun 3, Milliyetçi Hareket Partisi grubunun 1 , İYİ Parti grubunun 1 üye vermesi gerekiyor. Bunun ile ilgili 2014 yılında Danıştay 8. Dairesine 19 Şubat Şubat 2014 tarihinde almış olduğu karara istinaden yine 2014 yılında Denizli´de gerçekleşen ve mahkemeye intikal eden ve yürütme durdurma kararı ile sonuçlanan olay var. Yine Denizli´de 2014 yılında 38 meclis üyeli bir meclisin 5 sandalyesine sahip olan MHP grubunun komisyonlarda yer almaması üzerine açmış olduğu dava lehine sonuçlanmış ve daha sonra tekrar komisyon seçimleri olmuştu. Ben tekrar dava konusu olmaması adına bizimde grubumuzdan bir temsilcimiz olması uygun olacaktır.?

YANLIŞ HESAP BAĞDAT´TAN DÖNER

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise ?Arkadaşlar bizlerde bu konudaki ilgili arkadaşlarımızın hazırladıkları netice sonucunda, bizlerde hak edilen gerçekten o konuda yer alması gereken arkadaşlarımızı için söyleyecek hiçbir şeyimiz yok ama önümüzde getirilen hesaplamalar neticesinde söylüyorum. Daha öncede böyle hesaplamalar yapılmıştı ama yanlış hesap varsa Bağdat´tan döner. Herkes hakkını hukukunu arayacaktır. ?
Yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Plan bütçe komisyonuna; Abdullah Akşeker, Kemal Kaya, Eyüp Beyhan, Serpil Şahin, Ayhan Dülger(MHP) isimleri seçildi.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29