www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Köprü hizmete açıldı

Köprü hizmete açıldı

İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesi´nde Bedre deresinin üzerinde yayaların kullanımı için yeni köprü yapımını tamamlayarak vatandaşların hizmetine açtı.

Yerel yönetimin kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak hayal edilen şehri var etmenin uğraşısı içerisinde olan İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesi dere boyu mevkiine yayaların kullanımı için bir köprüyü daha hizmete açtı. Belediye Başkanı Alper Taban, Alparslan Caddesi ve Birlik Sokak arasındaki geçişi sağlayacak köprüyü yerinde inceledi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe yöneticileri ve Mesudiye Mahallesi Muhtarı İlhan Aydemir ile birlikte hizmete açılan yaya köprüsünü yerinde inceleyen Başkan Taban, ?Bugün Mesudiye Mahallemizdeyiz. Bildiğiniz gibi dere üzerinde geçmişte var olan bir köprümüz vardı. Şimdide yapımı devam eden Ulu Camiinin önünde bulunan yeni bir yaya köprüsünü hayata geçiriyoruz. Bugünde hem yapılan çalışmaları yerinde görmek hem de hayırlı olsun temennisinde bulunmak istedik? dedi.

 

?BELEDİYEMİZİN TÜM İMKANLARINI

 VATANDAŞLARIMIZ İÇİN KULLANIYORUZ?

Alparslan Caddesi ve Birlik Sokak arasındaki geçişi yeni köprünün sağlayacağını kaydeden Taban; ?Göreve geldiğimiz günden bu yana küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar oluşturabilmek adına gayretimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Sizlerde buna şahitlik ediyorsunuz. İnsanın olduğu yerde ihtiyaçlar var bu ihtiyaçları gidermek içinde belediyenin tüm imkanlarını kullanmaya çalışıyoruz. Mesudiye Mahallesinde Bedre deresinin üzerinde inşa ettiğimiz bu köprü ile de vatandaşlarımız güvenli bir şekilde zarar görmeden konforlu bir şekilde bu köprüyü kullanabilecek? şeklinde konuştu.

 

45 BİN LİRAYA MAL OLDU

Yapımı tamamlanan yaya köprüsü hakkında da bilgi veren Taban, ?Köprümüzün uzunluğu 12 metre. Pabuçlar için dere yatağından 2 metre daha aşağıya inilerek hafriyat yapıldı. Köprü pabuçların yüksekliği ortalama 7 metredir. Köprünün pabuçları için kullanılan beton miktarı 70 metreküp C30 Betondur. Köprü ayakları üzerine 12 metre uzunluğunda 80 cm genişliğinde hazır beton kiriş kullanıldı. Ayrıca yaya köprüsü, 2 metre eninde çelikten karkas ve korkuluklu şekilde dizayn edildi. Ayrıca yayalar için ana yola iniş için merdiven yaptık. Ayrıca bu alanda tretuvar düzenlemesi ve asfalt çalışması da yaptık. Köprümüzü yaklaşık 45 bin TL´lik bir maliyetle hayata geçirmiş oluyoruz. İnşallah kazasız, belasız köprümüzü kullanmayı ümit ediyoruz. Ayrıca bir taraftan devam eden Mesudiye Altgeçidimizde devam eden çalışmaları en kısa zamanda bitirmeye de gayret edeceğiz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71