www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosova´da 12 Mart Coşkusu

Kosova´da 12 Mart Coşkusu

12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinlikleri kapsamında Özel Devrim Kosova Ortaokulu´nda düzenlenen törende bayram coşkusu yaşandı.

Tören, Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk´ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.Ardından İstiklal Marşı´nı en güzel okuma şiir yarışması düzenlendi.Yarışma sonrası Mehir Miray Atıcı birinci,Şevval Gizem Kırbaş ikinci,SılanurKaymiş üçüncü oldu.Törende müzik öğretmeni Özge Çalışkan İstiklal Marşı´nın bestelenme aşamaları ile ilgili bir sunum yaptı.Son olarak İstiklal Marşı´nın yazılış serüveni ve milli marş olarak kabul edilişi dramatize bir anlatımla öğrencilere sunuldu.Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende öğrenciler keyifli,coşkulu ve yerine göre duygusal dakikalar geçirdi.

 

DEVLETİN SİMGESİ

Törende konuşan Okul Müdürü Erol Baştürk; ?İstiklal Marşı, bayrak gibi bir devletin simgesidir.İstiklal Marşı toplumdaki bağımsızlık coşkusunu arttırır,toplum bilincini güçlendirilir. Mehmet Akif Ersoy´un yazdığı ve kitabına dair almayarak kahraman ordumuza armağan ettiği milli marşımız mecliste okunduğunda çok beğenilmiş ve defalarca okunarak ayakta alkışlanmıştır.Son derece yoksul olmasına rağmen,sırtındaki paltosu bile emanet olmasına rağmen yarışmaya konan 500 liralık ödülü almamış, bu görevi ordu ve milletimiz adına yerine getirdiğini söylemiştir.Mehmet Akif, milli marşı Ankara´daki Tacettin Dergâhı´nda yazmıştır.Bu sürece tanıklık eden Akif´in oğlu,babasının milli marşı yazarken büyük ıstıraplar çektiğini,günlerce uyumadığını anlatmıştır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşı´nda gösterdiği azmini,bağımsızlık aşkını,hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek,milletimizin cesaret,kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güçlü şekilde ölümsüzleştirmiştir.Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.Milli marşımız milletimize güç aşılamıştır,umut aşılamıştır.Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda!Canı,cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Bu duygularla İstiklal Marsımızın TBMM´de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma gününde başta büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´u,aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor,saygı ve sevgilerimizi sunuyorum. Mehmet Akif´in deyişiyle ?Allah bu millete bir daha İstiklal Marşını yazdırmasın? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22