www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosova´da deprem tatbikatı

Kosova´da deprem tatbikatı

Özel Devrim Kosova İlkokulu ve Ortaokulu, Afet Haftası kapsamında öğrencilere yönelik deprem tatbikatı düzenledi.

Yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerinden olan deprem konusunda öğrencileri bilinçlendirmek adına Deprem Tatbikatı düzenlenen okulda ek olarak yangın gibi afetler konusunda da bilgilendirme yapıldı.Bir doğal afet anında tahliye konusunun da işlendiği kurumda öğrenciler 1 dakika 36 saniye gibi oldukça iyi bir zaman ile binayı tahliye ettiler.

Tatbikat sonrası görüşlerini açıklayan Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu ve fay hatları üzerine kurulu olduğunu belirtti. Öğrencilerinin her türlü doğal afete hazırlıklı olduklarını belirten Baştürk, kurum olarak alınması gereken tedbirler noktasında da sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirtti.

?DEPREM ÖLDÜRMEZ, TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR?

Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz ise öğrencilerin doğal afetler konusunda bilinçlenmesinin öneminden bahsetti. Rahmetli Ahmet Mete Işıkara´nın sıklıkla dile getirdiği ?deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür´ sözlerini hatırlatan Yılmaz, okul olarak öğrencilerine bu eğitimleri belirli aralıklarla sürekli verdiklerini belirtti.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02