www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosovalı Öğrenciler Kızılay´ı Tanıdı

Kosovalı Öğrenciler Kızılay´ı Tanıdı

Özel Devrim Kosova İlkokulu, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bursa Kızılay merkezinden Kızılay temsilcisi Nurgül Engin Üzmez,getirdiği afişleri tanıttı, broşürleri dağıttı. Öğrencilerimizi Kızılay´ın çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Nurgül Engin Üzmez; ?Türk Kızılay´ının bayrağı beyaz zemin üzerine kırmızı ay ve yıldızdan oluşmaktadır. Bayrağın beyaz olmasının sebebi yardımların hiçbir çıkar ve yolsuzluk gözetilmeden dürüstçe yapılacağını sembolize etmek içindir. Bu bayraktaki ay ve yıldız hem ülkemizin yardım kuruluşu olmasını hem de kırmızı renk dolayısıyla aciliyeti temsil eder.Kızılay deprem, sel yangın, toprak kayması, kuraklık gibi her türlü felakette yardıma koşar hem de dünyanın her yerinde felaketzedelere yiyecek, giyecek ve ilaç sağlar. Evsiz kalanlara çadır, battaniye temin eder. Felaketin olduğu yerine doktor,hemşire, hastabakıcı gönderir. Kızılay bütün bu yardımları halktan topladığı bağışlarla kendi gelirleriyle yapmaktadır. Kısacası iyi günümüzde Kızılay´a yaptığımız yardımlar kötü günümüzde yardım olarak bizlere dönmektedir. Kızılay´ın yaralananlara hastalara kan temin etmesinin önemini ve hala kanın insan bünyesi dışında üretilemediğini bu nedenle halkımızdan kan bağışı beklediklerini, kan bağışı kampanyaları ile halkın bilinçlenmesi için çalıştığını, İnegöl´de heykel önünde kan otobüsümüze veya Kızılay tırına ailelerinizi kan vermek için bekliyoruz? dedi.

Hazırlanan temsili Kızılay çadırı önünde hatıra fotoğrafları çekilirken yaralılara yardım eden hemşireleri canlandıran Kosova Eğitim Kurumu öğrencileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz; ?Bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz hem Kızılay konusunda bilinçlendirmeyi hem de kan bağışına dikkat çekmeyi amaçladık. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00