www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosovalı Öğrencilerin Tiyatro Heyecanı

Kosovalı Öğrencilerin Tiyatro Heyecanı

Özel Devrim Kosova Fen Lisesi öğrencileri, Uğultu Sanat Derneği etkinlikleri kapsamında sahnelenen ?Eniştenin Suçu Ne?? isimli tiyatro oyununa yoğun ilgi gösterdiler.

Özel Devrim Kosova Fen Lisesi öğrencileri,İnegöl Kent Müzesi´nde sergilenen ?´Eniştenin Suçu Ne?´´ isimli tiyatro oyununu izledi. Kosovalı gençler, oyun sonrası tiyatro sanatının gerek kişisel gerekse toplumsal anlamda ne denli didaktik ve eğitici bir sanat olduğunu bir kes daha fark etti.

KOSOVALI ÖĞRENCİLERE TEKLİF

Oyun sonrası Kosovalı öğrencilerden teşekkür ve tebrik almayı onur sayan yönetmen Uğur Polat, ?Sizler gibi geleceğin değerli hazinelerini oyunumuzda görmek bizlere onur verdi. En kısa zamanda Kosova Koleji olarak sizleri Sanat Derneği´mizde de görmeyi arzu ederiz? diyerek Kosova Koleji´nin öğrencilerine bir talepte bulundu.

İNSANI İNSANA İNSANCA ANLATMA SANATI

Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova, ?Tiyatro toplumun kültür aynasıdır.Tiyatro,adeta hem ahlakhem de lisan için büyük bir mekteptir.Tiyatrosuz bir toplum yeni doğmuş bir çocuk sayılır.Tiyatro insanı insanainsanca anlatma sanatıdır.Tiyatro söze can katar,sözü görüntüye,düşünceyi eyleme çevirir.Kısacası tiyatrosuz bir toplum düşünülemez.Edebiyat öğretmenlerimizin önderliğinde gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin severek ve isteyerek katılması onur verici bir durumdur.Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize tiyatroya verdikleri önem nedeniyle teşekkür ederim? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25