www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Krizi fırsata çevirdik

Krizi fırsata çevirdik

40. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı´nı ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, ?Kötü bir zamanlamada yapıldığını düşündüğümüz bir fuar olmasına rağmen, krizi fırsata çevirdik. İnşallah el birliği ile istediğimiz hedefe d

AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel ve Belediye Başkanı Alper Taban, beraberlerindeki heyet ile birlikte 40. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı´nı ziyaret ederek firma temsilcileriyle bir bir görüşerek istişarelerde bulundular. İTSO ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ´ın da eşlik ettiği ziyaretlerde firma temsilcilerinin fuardan büyük bir memnuniyet duydukları gözlendi.

ŞİKÂYET ETMEK YERİNE DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Fuara katılan firma sahiplerinden Uğur Şencan, ?Çok iyi bir fuar geçiriyoruz. Fuara doğru hazırlanırsanız, gerekli adımları atarsanız iyi bir fuar geçirirsiniz. Şikâyet edenlerin karşısındayım. Fuar komitesinin de yönetimin de gerekli adım ve yatırımları yaptığını düşünüyorum. Ekonomide genel bir sıkıntı var ama biz ülke olarak çok sıkıntılar gördük, bunları da atlatırız. Başarılı firmaların arasına girmeye çalışıyoruz, bunun için de adımlar atıyoruz. Bunda fuar komitesinin de başkanımızın da vekillerimizin de herkesin payı var,  bu bir bütündür, sadece firmalara da yüklememek lazım. Fuar için çalışanlar çalışmasaydı biz buraları altından da kaplasak ticaret yapamazdık. Herkesin gerektiği kadar yeterince çalıştığını düşünüyoruz. Şikâyet edenleri çok dikkate almayın, onlar biraz da yıpratma politikasıdır. Herkes üzerine düşeni yapıyor. Şikâyet etmek yerine daha fazla çalışıp bu zamanı atlatmamız gerekiyor? dedi.

?SON 5 YILIN EN YÜKSEK İHRACATINI YAPTIM?

Ziyaretçi sayısındaki artışın işlere de yansıdığını belirten Uğur Şencan, ?Ben 5 senedir aynı yerde fuara katılıyorum, son 5 yıldır en fazla ihracatımı yaptığım fuar bu fuar oldu. Kriz ortamına rağmen son 5 yılın en yüksek ihracatını yaptım. Bunda model, fiyat etkeni de var ama sadece bunlar değil, bunun için fuar komitesinin de çalışmış olması gerekiyordu. Bu kadar insanı buraya getiren fuar komitesidir. Biz memnunuz? şeklinde konuştu.

?BİZ ŞEHİR FUARCILIĞI YAPIYORUZ?

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Biz şehir fuarcılığı yapıyoruz. Bu, şehrin topyekûn bir fuara sahip çıkması demektir. Yerel yönetimleriyle, fuar organizasyonundaki insanlarla ve İnegöl´deki tüm firmalarla birlikte yapılan bir organizasyondur, diğer mobilya merkezleriyle birlikte yapılan bir organizasyondur. Bizler işin içerisinde bazı şeylerin farkında değiliz. Aslında yurtdışına çıktığımızda, yurtiçinde diğer şehirlere gittiğimizde İnegöl´ün ve İnegöl üreticisinin farkı, İnegöl´de yapılan organizasyonların farkı çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Ekonominin böyle çalkantılı döneminde fuar organizasyonu olarak üreticilerimiz önlerin 1-2 ay da açmış olsalar ekonomik canlanma yaşayacaklardır. İnşallah İnegöl´e çok ciddi şekilde katkı sağlayacaktır? dedi.

 

?KONU BAŞKA YÖNE ÇEKİLMEMELİDİR?

Başkan Yavuz Uğurdağ, ?Vekilimiz bugün fuarımızı ziyaret ettiler, firmalarımızla görüşüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnegöl Fuar organizasyonu tüm İnegöl dinamiklerinin hep birlikte hayata geçirdiği bir organizasyondur. Katılımcı firmalarımız memnunlar. Katılamayıp merkezde sunum yapan merkezlerimiz de memnunlar. Bu bağlamda başta Vekilime ve Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Açılış programında bizler konuşmacı listesini hazırlarız, Bakanlık nezdinde Bakan beye ve danışmanlara iletiriz. Bakan beyin o zor şartlarda fuarımızı ziyaret etmesi ve bize zaman ayırmış olması bizim için önemlidir. Fuara yaptığı katkı da hükümetimiz nezdinde bizi çok memnun etmiştir. Sıkışık programdan dolayı Vekilimizin ve Başkanımızın protokol konuşması yapamaması gibi bir durum ortaya çıktı. Bu kesinlikle başka bir anlama çekilmemelidir. Başta Başkanımız ve Vekilimiz ile birlikte çok samimi bir ortamda her şeyi birbirimize danışarak, sorarak hareket ediyoruz. Bu bağlamda bu konunun başka bir noktaya çekilmesini istemiyoruz. O gün Bakanımızın çok yoğun bir programı vardı, hemen ayrılması gerekiyordu, programın da biraz kısa tutulmasını bizden istedi. Bu bağlamda yapılan bir çalışmadır. Vekilime ve Başkanıma ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Güzel bir fuar geçiriyoruz. Katılımcılarımıza soruyoruz ve onların ifadesiyle alışverişin olduğunu, yurtdışından ve yurtiçinden gelen ziyaretçilerin yoğun olduğunu görüyoruz. Bunlar ticarete dönerse fuarımızı taçlandırmış olacağız. Özellikle ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde ticarette hız kazanmak, üretimi artırmak da önemli şeylerdir. İnşallah İnegöl gelecekte mobilyanın başkenti olacak ve buna dair gerekli yatırımlar her an yapılmaktadır. Hükümet destekleri, Büyükşehir katkıları, İnegöl Belediyemiz ve şehrimizdeki tüm kurumların destek ve katkılarıyla inşallah namzet bir şehir haline dönüşecektir. Katkısı ve desteği olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İnşallah gelecekte çok daha iyi hedefleri konuşuyor olacağız? dedi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİK

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise, ?İnegöl Mobilya Fuarı bizim için, Türkiye için çok önemli. 4. gününde ziyaret etmek istedik. Firmaları gezerek düşüncelerini alıyoruz. Hepsi çok memnunlar. Müşterilerimiz de çok yoğunlar ama bir kuru kalabalık değil. İhracat, alım-satım işlerimiz çok iyi. Firmalarımız memnunlar, onların memnuniyetleri bizi de memnun etti. İnşallah el birliği ile istediğimiz hedefe daha kısa zamanda ulaşacağız. Kötü bir zamanlamada yapıldığını düşündüğümüz bir fuar olmasına rağmen krizi fırsata çevirdik. İnegöl, rahmetli Hikmet Şahin Başkanımız döneminde eski Perşembe Pazarı alanında başlatılan bir fuarla bu işe başladı fakat şuan Belediye Başkanlarımızın, derneklerimizin ve mobilya üreticilerimizin büyük gayretleri, çalışmaları, azimleri, teknolojiyi takip ederek moda oluşturmaları sebebiyle bu fuar İnegöl mobilyasının tanıtımı olmaktan çıkıp yurtdışı pazar araştırmasında mobilyacımıza destek olmak amacını taşımaktadır. Vizyonu değişmiştir. Bu anlamda çok başarılı buluyorum. Her türlü desteği veriyoruz. İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Mobilyamız bizim için kıymetliydi, onu büyütmek gayretindeyiz.?

?BİZ BİR AİLEYİZ, BİR VE BERABERİZ?

?Biliyorsunuz ki Efkan Ala daha önce Bakanlık yapmış bir milletvekilimizdir. Bakanımız zamanı olmadığı halde bize zaman ayırdı. Hem kendileri siyaseten büyüğümüzdür hem de Efkan Ala vardı. Hal böyle iken 3. bir milletvekilinin siyaseten konuşmasına gerek olmadığından dolayı kendim, Efkan Ala beyin grup toplantısına rağmen gelmesi sebebiyle kendilerine öncelik tanıdık. Farklı bir anlam çıkarılması yanlış olur. Sıkıntı yok. Biz bir aileyiz, bir ve beraberiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36