www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?KUDÜS ORTAK DAVAMIZDIR?

?KUDÜS ORTAK DAVAMIZDIR?

İnegöl Belediyesi´nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında önceki akşam Heykel önünde İnegöl´de yeni kurulan Kanuni Derneğinin katkılarıyla Gazeteci Yazar Mustafa Özcan ?Kudüs ve Ortadoğu´ konulu bir konferans verdi.

 

Konferans öncesinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?İnegöl´ümüz gerçekten renkli bir çiçek bahçesi. Ülkemizin her yerinden göç almış bir şehirde yaşıyoruz. İnsan zenginliği, insan çeşitliliği açısından şehrimizde gerçekten her topluluktan, her etnik gruptan, her yöreden insan yaşıyor. Bununla beraber de yeni yeni STK´lar, yeni yeni kuruluşlar, yeni yeni dernekler açılıyor. Şehrimizde birçok hemşeri derneği, kültür derneği, birçok STK hizmet veriyor. Bunlara ilaveten Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği olarak, yeni bir dernek teşekkül oldu. Kendilerine yapacakları çalışmalarda başarılar diliyoruz? dedi.

?KUDÜS ORTAK DAVAMIZDIR?

Ortadoğu Uzmanı Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan konuşmasına, ?Kudüs ortak davamızdır? diyerek başladı. Özcan,?Kudüs hepimizin derdidir. Öncelikli olarak güzel bir rastlantıdan bahsetmek istiyorum o da şu; beni buraya davet eden cemiyetin ismi Kanuni Derneği. Kanuni Derneği mühim, neden? Osmanlı İmparatorluğu içinde Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman aslında, Süleyman (as.) ve Davut (as.)´ın mirasını bir şekilde Osmanlılara yansıtan iki Osmanlı padişahıdır. Diğer bir deyişle Yavuz´la Kanuni aslında Davut (as.) ile Süleyman (as)´ın gerçekten siyasi varisleridir. Yavuz Sultan Selim´in iki tane siyaseti var. İlki Kudüs´ü alarak Mısır´a gitmiştir. Onun ötesinde ?İttihadi İslam´ siyasetini uygulamıştır. Baştan söyleyeyim Yavuz gibi bir davamız olursa Kudüs fethedilmiş sayılmalıdır? şeklinde konuştu.

RAMAZAN´DA İSLAM ÜLKELERİNE SALDIRILAR GERÇEKLEŞİYOR

Özcan ayrıca batı ülkelerinin İslam coğrafyası ile alakalı stratejilerinden de bahsetti. Ramazan ayında özellikle İslam ülkelerine düzenlenen saldırılara dikkat çeken Özcan; ?Bush, Afganistan´a Ramazan ayı içinde saldırdı. İslam dünyasından maalesef hiç ses seda çıkmadı. Sonra Arap baharı geldi. Arap baharının istikameti ne idi? Arap ülkelerinde diktatörlerin sona ermesi ama diktatörler batıya bağımlı olarak yani sömürgecilik sonrası bu kavramın mimarları olan zorba devletler, zorba rejimler bir şekilde batıyla göbekten bağlıydılar. Hatta biliyorsunuz Condoleezza Rice´ın ifadesi vardı. ?Büyük Ortadoğu Projesi´  Bush´un ortaya attığı bir projeydi. B.O.P´un ayaklarından biride demokrasiydi ama demokrasiden vazgeçtiler. Neden? Sandık İslamcılara hizmet edecek, dolayısıyla İslamcıların çıktığı bir sandığı biz istemediler, camide teşekkül eden bir devrimi istemediler. Arap baharından sonra bunu konuşmaya başladılar.   Şimdi Condoleezza Rice şunu söylüyor; ?60 yıldan beri biz diktatörlere hizmet ettik. Fakat bugün demokrasi faslını açıyoruz´. Fakat 18 ay sonra tekrar Kahire´ye geldiğinde bu faslı tekrar kapatıyoruz dedi. Çünkü bu fasıldan istifade olacak kesimler İslami kesimler? ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ın Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan´a günün anısına teşekkür plaketi sunmasıyla sona erdi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25