www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Matematik Olimpiyatları İnegöl´de Yapıldı

Matematik Olimpiyatları İnegöl´de Yapıldı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana geleneksel hale getirilen İNEMATO yarışması Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı.

Ortaokullar arasında 6 ve 7. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin katılabildiği yarışmaya 59 ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu başvuru yaptı. 6. sınıf kategorisinden 225 öğrenci 7. Sınıftan 232 öğrenci olmak üzere 457 öğrenci katıldı. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu´nda 10 Nisan 2019 saat 16.00´da İNEMATO (İnegöl Matematik Olimpiyatı) 23 sınıfta yapıldı.

 İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er yaptığı açıklamada; ?Matematiği insanlar genelde zor bir ders olarak algılarlar. Fakat zor bira ders kesinlikle değildir. Analitik düşünmek hayatta insanlara kolay karar vermeyi öğretir. Öğrencilerimize Matematiği sevdirmek amacımız. Öğrencilerimizin bu yarışma isteğini gördükçe öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Bu yarışmanın değerlendirilmesini ve dereceye giren öğrencilerimizi okullarımızı belirlerken optik okuyucu ile yapacağız. Aynı dereceler varsa şartnameye göre tekrar inceleyeceğiz. Sonuçları İnşallah 12 Nisan Cuma günü inegol.meb.gov.tr adresinden açıklayacağız ve paydaşlarımızla paylaşacağız? dedi.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Nisan ayı sosyal ve kültürel olarak faaliyetlerimizin yoğunlaştığı bir ay. Hemen hemen her hafta bir etkinliğimiz oluyor. Geçen hafta bilgi yarışmamızı yaptık. Bu hafta Matematik Olimpiyatı yapıyoruz. Bu Olimpiyat yarışması sonucunda 60 öğrencimizi ödüllendireceğiz ve öğrencilerimizi öğretmenlerimizi onura edeceğiz. Olimpiyatlarda yarışan tüm öğrencilerimi kutluyor dereceye girecek olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Eğitim Öğretim yılı başında yaptığımız ve okul müdürlerimizle aldığımız karar neticesinde yaptığımız bu yarışmanın hayata geçmesinde emeği bulunan Şube Müdürümüz Ayfer Er´e sınav yürütme komisyonumuza ve soru hazırlama komisyonumuza çok teşekkür ediyorum. Beni ziyadesiyle memnun eden diğer konu ise öğrencilerimizi Matematik Olimpiyatlarına hazırlayan öğretmen ve okul yöneticilerimizin yaşadığı heyecandı. Yarışmada soruları çözen öğrencilerimiz kadar öğretmenlerimizin de bu işe gönül veriyor olası gurur verici. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum? diyerek sözlerini tamamladı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71