www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mazinin Zarafeti Yaşam Alanlarınıza Taşınıyor

Mazinin Zarafeti Yaşam Alanlarınıza Taşınıyor

Hayata geçirildiği tarihte belki de çok fazla kişinin ilgisini çekmeyen, ancak zamanla mazinin şıklığını ev ve işyerlerine yansıtmaya başladığında adeta bir akım haline gelen Cazzimore Stili, 86 projede tarihin zarafetini yaşam alanlarına taşıdı.

Fabrikasyon üretimlerin arttığı günümüzde, Cazzimore Stili 2 yıl önce başlattığı akımla tarihi değere sahip el emeği ürünleri yaşam alanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Yapımı 100 yılı bulan mobilya ve aksesuarları ev ve işyerlerine uyarlayarak el emeği göz nuru ürünlerin zarafetini ve şıklığını günümüze taşıyan Cazzimore, 2 yıllık süreçte 86 projede muhteşem dekorasyonların oluşmasını sağladı.

 

GELECEK NESİLLERE IŞIK OLACAK

Cazzimore Stilini oluşturan ve bugün bir akım haline gelmesini sağlayan Dekoratör Tasarımcı Çağıl Duman, bu akımın geçmişin zarafetini gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynadığını ifade etti. Mimaride ve dekorasyonda ?Cazzimore Stili´ olarak bilinen ve özellikle son 1 yılda hem İç Mimarlar hem de dekoratörlerden gelen ciddi anlamdaki talep yoğunluğunun kendilerini de memnun ettiğini kaydeden Duman; ?Şahsım adına Türkiye´de bu stilin önderliğini yapan şirketimin ve tasarım uzmanlarımızın ciddi çalışmalarından dolayı müteşekkiriz.Tarz olarak klasik dekorasyon stiline yakınlığına karşılık olarak bir o kadar da kendine has tarihi dokuların mimariye katmış olduğu bu stil, bundan sonraki nesillere bir ön ayak olacaktır. Gelen mailler ve yaptığımız ikili görüşmelerde tarihine önem veren tasarımcıların ve iç mimarların bu tarzı hakkıyla uygulaması noktasında çok hassas ve titizlikle çalıştıklarını görmek gurur verici. Stilin bozulmaksızın uygulanmasına önem veren tüm meslektaşlarımızı kutluyorum? dedi.

 

86 PROJEDE UYGULANDI

Cazzimore Stilinin 2 yılda 86 projede uygulandığını dile getiren Çağıl Duman; ?Mimaride klasik tarzı handikaplı şekilde geride bırakan ?Cazzimore Stili´ oluşumunun 2. yılında donanımlı ve bozulmaksızın tam 86 mimari dekorasyonda yer almıştır. Bu dekorasyon stilini kullanacak olan mimarlar, tasarımcılar ve dekoratörlerin fikir almak veya tarihi dokularını kaybetmeyen mobilyalar, aydınlatma ürünleri, halılar, perdeler ve yaşam alanlarında kullanılan tamamlayıcı ürünler ile ilgili Cazzimore ile iletişim kurmalarını istiyoruz. Yapılacak tasarımın ve uygulanacak mekânlardakiCazzimoreStili uyumunun bozulmaması ve aslını yansıtması için bu önem taşımaktadır? diye konuştu.

 

CAZZİMORE STİLİ

Cazzimore stili ilhamını tarihi dönemlere ait antika eserlerin günümüze kazandırılması noktasında yıpranmış ve harab olmuş mobilyaların (masa, sandalye, koltuk, vitrin, konsol ve dekoratİf antika aksesuarlar gibi) bilir kişi tarafından revize edilerek mekânlarda kullanılmasıyla doğmuş bir stildir. Bu stil ağırlıklı olarak Klasik tarza yakınlığı ile ön plandadır. ?Cazzimore stili?CazzimoreAntiqueLuxury Design şirketinden adını almış olup kurucusu olan Koleksiyoner İç Mimar Çağıl DUMAN tarafından revize edilen antika mobilyaların tarza dönüştüğü bir stil haline gelmiştir.Kullanım alanlarına bakıldığında ağırlıklı olarak Yalılar,köşkler,konaklar,kasırlarda ve bedestenlarda kendini gösteren, aynı zamanda ürünlerinde oymaların ve varakların yoğunlukta olduğu, ceviz rengininde bir o kadar ön planda olduğu,işçiliğin ve sanatın en iyi biçimde yansıtılmış hali olarak da bilinir.Cazzimore stili, Barok ve Klasik tarzın karışımından oluşmuş ve kendi tarihini yaşatan zengin bir stildir.Günümüzde ki mimari dekorasyonlar da kullanılmaktadır.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71