www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MECLİSTE YENİ KAPI RUHU

MECLİSTE YENİ KAPI RUHU

2017 tahmini bütçesi için Olağanüstü toplanan İnegöl Belediye Meclisi, Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen tahmini bütçeyi karara bağladı. Alınan karara göre; 159 milyon lira olarak belirlenen 2017 yılı tahmini bütçesi, AK Partili ve MHP´li meclis üyeler

2017 tahmini bütçesi için Olağanüstü toplanan İnegöl Belediye Meclisi, Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen tahmini bütçeyi karara bağladı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında yürütülen toplantıda bütçeye ilişkin rakamlar veren Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Partili meclis üyesi Berat Ertopuz, ?Belediyemizin 2017 mali yılı bütçe tasarısının, Belediye Meclisi´nin 07.10.2016 tarihli ekim ayı toplantısında, 418 sayılı karar numarası ile komisyonumuza havalesi sonucunda; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gider Bütçesi 6 Milyon 790 bin TL, Emlak İstimlak Müdürlüğü Gider Bütçesi 2 milyon 728 Bin TL, Fen İşleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 70 milyon 605 bin TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Gider Bütçesi 15 milyon 316 bin TL, Etüt ve Proje Müdürlüğü Gider Bütçesi 1 Milyon 118 bin TL, Temizlik İşleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 14 milyon 550 bin TL olarak öngörülmüştür. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Gider Bütçesi 1 milyon 812 bin TL, Mezarlıklar Müdürlüğü Gider Bütçesi 663 bin TL, Veteriner İşleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 691 bin TL, Huzurevi Müdürlüğü Gider Bütçesi 1 milyon 137 bin TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 441 bin TL, Bilgi İşlem Müdürlüğü Gider Bütçesi 508 bin TL, Özel Kalem Müdürlüğü Gider Bütçesi 8 milyon 959 bin TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müd. Gider Bütçesi 971 bin TL, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müd. Gider Bütçesi 1 milyon 560 bin TL, Yazı İşleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 774 bin TL, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Gider Bütçesi 186 bin TL olarak öngörülmüştür.  Zabıta Müdürlüğü Gider Bütçesi 7 milyon 167 bin TL, Mali Hizmetler Müdürlüğü Gider Bütçesi 16 milyon 360 bin TL, Hukuk İşleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 832 bin TL, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Gider Bütçesi 1 milyon 108 bin TL, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gider Bütçesi 3 milyon 59 bin TL, Spor İşleri Müdürlüğü Gider Bütçesi 1 milyon 665 bin TL olarak öngörülmüştür.  Personel Giderleri 23 milyon 272 bin TL, Sosyal Güvenlik Primi Giderleri 3 milyon 152 bin TL,Mal ve Hizmet Alım Giderleri  49milyon 699 bin TL,Faiz Giderleri 3 milyon 56 bin TL,Cari Transferler 5 milyon 872 bin TL, Sermaye Giderleri 64 milyon 949 bin TL, Yedek Ödenek 9 milyon TL. Toplam giderler 159 milyon TL olarak öngörülmüştür? dedi.

GELİRLER 129 MİLYON

Gelirleri açıklayan Ertopuz, ?Vergi Gelirleri 33 milyon 862 bin TL, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 14 Milyon 255 Bin TL, Alınan Bağış ve Yardımlar İle Özel Gelirler 3 Milyon 10 Bin TL, Diğer Gelirler 66 Milyon 870 Bin TL, Sermaye Gelirleri 11 Milyon TL, TOPLAM 129 Milyon TL olarak ön görülmüştür?

KREDİ RAKAMI 10 MİLYON TL AZALDI

Söz alan Başkan Aktaş, ?Bütçemizde bu yılla alakalı Kültür Sanat Kongre Vadisi ile alakalı 10 milyon TL ayrılmıştı. FEM dershaneleri ve Bahar Ortaokulunun binaları bölgeleri taleplerimiz üzerine İnegöl eğitimine tahsis edildi. Bunun karşılığında İnegöl Belediyesi Ortaokulu´nu yapma taahhüdünde bulunduk. Birkaç gün içerisinde 24 derslikli bir ortaokul yapacağız. Bu şekli ile çalışma başlattık. Yeni bir bina ama gerekli tadilat ve tamirat çalışmalarıyla beraber bu ihtiyacı tamamen ortadan kaldıracağız ve bu proje yapılmayacak. Bina çok büyük ve çok güzel. Beraberinde sadece Belediye faaliyetleriyle değil, farklı STK´ların organizasyonlarıyla alakalı da dolu dolu kullanılır. Birkaç üniteyi de buraya taşımayı düşünüyoruz. Tahminin dışında bir uygulamaydı. Burayı rantabl kullanabilmek böyle oluyor. Bu bütçeler devletin bütçeleri. Okulla alakalı 2 yıl süre istedik. Protokolü de o şekilde yapacağız. 30 milyon TL´lik kredilendirmeyle öngörülen rakamı otomatik olarak 10 milyon TL azaltacağız. İnegöl Belediyesi güçlü bir belediye ve hem tedarikçileri, hem çalışanlarına karşı dikkat çeken belediyelerden bir tanesi. Mali disiplini bozmamaya çalışıyoruz. Aynı uygulama bundan sonra da devam edecek? ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR´İN ALDIKLARI BORÇLANMA GEREĞİ HİSSETTİRDİ

Söz alan MHP´li üye İsmail Karaman, ?Plan Bütçe Komisyonunca kapsamlı bir rapor hazırlandı. Bu rapor hazırlanması aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bunlar tahmini bir bütçe. Alınan kalemleri olumlu buluyoruz. Sadece geçen ayki ve bu ay başında yapmış olduğumuz toplantıda İnegöl Temizlik İşleri ve Park Bahçeler arasında rakamsal orantı kurmuştuk. Dikkat çekilmesi gereken konunun Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü arasında ayrılan payların dengesiz olduğunu düşünüyoruz. İnegöl´ü bir bütün olarak düşünüyorsunuz ve İnegöl´ün tamamını temizlemek adına 14 milyon TL bütçe ayırıyorsunuz, Park ve Bahçeler´e de 15 milyon bütçe ayırıyorsunuz. Belediyemiz güçlü bir belediye ama büyükşehir yasasının belediyemize borçlanma gereği hissettirdi. Bazı gelirlerimiz kısıtlandı. Borçlanma olabilir, arsa satışları da olabilir. Bu kurumun işlemesiyle alakalı olağan bir gelişmedir. Büyükşehir yasasının da tahmini bütçenin hazırlanmasında etkisini hissetmiş oluyoruz. Biz meclis grubu olarak hazırlanan rapora takip şartı olmak üzere olumlu oy kullanacağız. Son zamanlarda ulusal bayramlarla alakalı yeterince program yapılmamıştı. Bu yıl tüm belediyelerimizin olağanca çaba göstermelerini çok olumlu buluyorum? dedi.

YENİ KAPI RUHU

Söz alan AK Partili üye Berat Ertopuz MHP´nin Yenikapı ruhunu Belediye Meclisi´nde de devam ettirmesini olumlu bulduğunu ifade ederek, ?2017 yılı bütçemiz oy birliği ile kabul edilecek. Bu Türkiye´de az rastlanan bir durum. Kendilerine teşekkür ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından 2017 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87