www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Merdiven altı uyarısı

Merdiven altı uyarısı

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, artan döviz kurlarının merdiven altı üreticileri tarafından fırsata çevrilmeye çalışıldığını belirtti.

Dolar ve Euro´nun artmasının merdiven altı üreticileri tarafından fırsata çevrildiğini kaydeden İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ?Ürün pahalılığından faydalanan merdiven altı üreticileri son zamanlarda fason ürünleri piyasaya daha fazla sürmeye başladı. Vatandaşlarımız pahalılıktan kaçmak için kesinlikle merdiven altı ürünlere yönelmemeli. Bu ürünlerin ne kadar sağlıksız ve hijyensiz ortamlarda üretildiği unutulmamalı. Sağlığımızı tehdit eden ve kayıt dışı ekonomiyi artıran merdiven altı üretime yönelik denetimler artırılmalı? dedi.

Döviz kurlardaki artışın fiyatların yükselmesine ve merdiven altı üreticilerinin istismarına yol açtığına dikkat çeken Malçok, ?Kozmetikten gıdaya, ayakkabıdan tekstile kadar birçok üründe döviz kuruna bağlı olarak yapılan son zamlar, dar gelirli vatandaşların alım gücünün düşmesine neden oldu. Vatandaşlar daha ucuza ürün satın almak için arayışa girerken merdiven altı üreticiler de vurgun yapma peşinde. Dövize bağlı olarak özellikle ithal ürün fiyatlarının aşırı yükselmesi ile bu ürünlerin piyasadaki taklitleri arttı. Pahalı ithal ürünlerinin ambalajları birebir taklit edilerek merdiven altı fırsatçıları tarafından satışa sunuluyor. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken piyasayı çok iyi kontrol ederek ürün 

?UCUZDUR VARDIR İLLETİ DİYE BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER?

Piyasa fiyatının altında satılan ürünlere karşı şüphe ile yaklaşılması gerektiğini ifade eden Malçok, ?Şekerin, sütün, unun fiyatı ortada. Kimse maliyetinin altında tatlı yapıp zararına satmaz. Ucuza satılan merdiven altı ürünlerin içine ne koyulduğu belli değil. Atalarımız ?ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti´ diye boşuna söylememiş. Bu yüzden piyasa fiyatının altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşılmalı. Zamlar nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar merdiven altına yönelmek yerine güvendiği yerlerden az ve öz alışveriş yapmalı. Merdiven altı üretim halk sağlığını olumsuz etkilediği gibi kayıt dışılığı artırarak ülke ekonomisine de zarar veriyor. Son zamanlarda iyice artan merdiven altı üretimle mücadele etmek için yapılan denetimler sıklaştırılmalı. Vatandaşlarımız fason ve taklit ürünlerin zararları hakkında bilinçlendirilmeli? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02