www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Merkezi Ezan Sistemi Kaldırıldı

Merkezi Ezan Sistemi Kaldırıldı

İnegöl’de uzun süredir faaliyette olan merkezi ezan sistemi Diyanet İşleri Başkanlığı`nın talimatı doğrultusunda kaldırıldı. Yeni uygulama ile birlikte artık her camide ezan okunacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın talimatları doğrultusunda İnegöl İlçe Müftülüğü, Ramazan Bayramının birinci günü öğle namazında merkezi ezan sistemini kaldırdı. Daha önce köy ve beldelerde kademeli olarak ezan sistemini kaldıran İlçe Müftülüğü, İnegöl’de uzun süredir devam eden uygulamayı sonlandırdı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının merkezi ezan sistemini kaldıracağını daha önce duyurduğunu dile getiren İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “İnegöl’de merkezi ezan sistemini kademeli olarak köylerimizde ve beldelerimizde Ramazan öncesinde kaldırmıştık. Cami görevlilerimiz ezanları kendileri okumaya başladılar. İnegöl merkezde ise Bayramın birinci günü öğle namazından sonra cami görevlilerimiz ezanları kendileri okumaya başladı.” dedi.  

 

Artık her camide ezan okunacağını kaydeden Müftü Canbey, Merkezi vaaz sisteminin devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından 27 Haziranda startı verilen Yaz Kuran kursları sona erdi.

 

10 BİN ÖĞRENCİ YAZ AYINDA CAMİYE KOŞTU

2 aylık bir dönemde 123 camide ve 24 Kuran Kursunda düzenlenen Yaz Kuran kurslarından 10 bin öğrencinin faydalandığını bildiren Müftü Canbey, “Yaz kuran kursları 17 Ağustosta sona erdi. 2 ay süren kursumuzda 8 bin 500 kayıtlı öğrencimiz vardı. Kayıt ettirilmeyen öğrenciler ile birlikte bu yıl Yaz Kuran kurslarımızdan 10 bin öğrenci faydalandı. Geçen yıl ki rakamı ikiye katladık. Yaş sınırlamasının kalkmasından dolayı öğrenci sayısında artış oldu.” diye konuştu.



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36