www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Meslek Lisesi, Memleket Meselesidir

Meslek Lisesi, Memleket Meselesidir

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, ?Ezelden beri söylenen ?Meslek Lisesi, Memleket Meselesi´ bu günümüzün başlıca meselesi olmuştur. Bu durum Türkiye´mizin sorunudur.?dedi.

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD), geleneksel iftarlarından birini daha hayata geçirdi. Orhan-2´de düzenlenen iftara TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYORUZ

Yemeğin ardından konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, ?İGİAD´ın 1991 yılında kurulduğunu belirterek, ?Bugünkü üye sayımız 220´ye yükseldi. Çeşitli 29 sektörden oluşan üye yapımız mevcut. Bu dönem İnegöl ticaret ve sanayi odamız meclisinde ve yönetiminde 12 arkadaşımız temsil etmekte. Bursa Vekilimiz Hüseyin Şahin geçmiş dönemlerde İGİAD Başkanlığı yapmış ve onursal üyemiz olmuştur. Geçmiş dönem İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Sayın Metin Anıl,İnegöl´e uzun yıllar hizmet etmiştir. Oda bir İGİAD onursal üyesidir. Derneğimize ve İnegöl´ümüze katmış olduğu değerlerden ve hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Derneğimiz her geçen gün gelişmekte, Bursa´mızın genç ibareli dernekleri içerisinde en kalabalık üye sayısı ile temsil etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir? dedi.

FİDAN DIKME KAMPANYASI

Geçen yıl Türkiye´nin en büyük sanayi vasıflı orman yangınının yanı başımızda gerçekleştiğini hatırlatan Özdemir, ?Tüm STK ve Oda Başkanlarım, Sayın Vekilim, Değerli Belediye Başkanım, Ticaret Odası Başkanım, Ziraat Odası Başkanım, gelin birlik olalım Türkiye nüfusuna eşdeğer fidan dikine kampanyası başlatalım. İnegöl bir Mobilya şehri, üretiminde başlıca ham maddesi ağaç, İnegöl olarak diğer şehirlerde yaşayan insanlardan daha çok bizim doğaya borcumuz var. Belediyemiz ve odamız öncülüğünde bize düşen ne varsa hazırız. Sosyal medyada fidan diken İnegöl olarak rekor kıralım.?şeklinde konuştu.

MESLEK LİSESİ, MEMLEKET MESELESİDİR

Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Biz İnegöl mobilyacıları olarak, İnegöl´de üniversite kurulmasından ve üniversite mezunu öğrencilerden umudumuzu yitirdik. Herkesi üniversite mezunu ettik, kimse iş beğenmiyor, açıkçası nasıl bir durumsa çalışmak istemiyor. Mobilya el emeği isteyen bir sektör, teknoloji bir yere kadar. Şuan İnegöl´ümüzde vasıfsız eleman dahi karaborsaya düşmüş durumda. Sürekli firmalar arası transferle, çalışan personelin maaşlarını yükseltmiş ve yükseltmeye devam etmektedir. Ve bu durum firmaların maliyetlerini olumsuz etkilemekte, zamansız işten ayrılışlar ürün teslimini geciktirmekte, neticesinde cezai şarta maruz kalmaktadır. Şurada hepiniz şahitsiniz 2 yıla kalmaz işini iyi yapan firmalar eleman bulamamaktan dolayı iş yerini kapatmak zorunda kalacaklar. Ezber söylemiyorum ilk örneği kendi firmam gibi duruyor. Ezelden beri söylenen ?Meslek Lisesi, Memleket Meselesi´ bu günümüzün başlıca meselesi olmuştur. Meslek liseleri zaman geçirmek için barınak yeri haline gelmiştir. Bu durum Türkiye´mizin sorunudur. Gelin hep birlikte şehrimizin, sektörümüzün meslek bölümlerini büyütelim, teknolojik makinalarla donatalım, öğrenim gören öğrencilerimize maaş verelim, okul döner sermaye ile işleyerek üretsin, hem kaliteli, hem bilinçli öğrenci bizlere düşen sorumluluk ne olursa hazırız. Bu bağlamda derneğimiz üyeleri olan, Ersin Bahçeci, Tuna Ezim, Ali Ezim ve Ortakları Abdullah Ezim, Hatun Malgaralı´nın Mobilya ihtisas Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden önümüzdeki öğretim yılında açılacak Özel Bilim Dünyası Okulları adı altında benzersiz bir meslek kulu yapması takdire şayandır. Kendilerini buradan tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz iftar programımız şereflendiren siz saygıdeğer konuklarımıza şükranlarımı sunarken, önümüzdeki süreçte bizi bekleyen genel seçimlerin memleketimiz adına hayırlı neticeler vermesi temennisiyle saygılar sunuyorum? diye konuştu.

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ise, Türkiye ve dünya ekonomisinden bahsetti.

İL OLMAYI HAK EDEN BİR ŞEHİR

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da ?İl olmayı hak eden bir şehrimizdeyiz. İnegöl denilince akla hep köfte geliyor, mobilyamız var. Bizim görevimiz İtalya´yı tasarımda yakalamak ve dünya arenasında mücadele etmek. Bunu tabi ki yapabiliriz. İtalya´ya İnegöl´den ihracat yapabilmenin başarı olduğunu düşünüyorum. Bu firma sayısını artırmamız lazım. Ayağımız yere basarken hedeflerimizi yüksek koymamız lazım. Rakiplerimizi de iyi analiz etmemiz lazım. İş dünyasında başarıya ulaşmak için farklı olmak zorundasınız. Teknolojik yatırımlar son derece önemli. El birliği yaparak İtalya´ya mobilyalarımızı, yani tereciye tere (mobilya) satalım. Biz neden İnegöl köftesine diğer ülkelerde işadamlarımız tarafından açılan köftecilerde da yemeyelim? dedi.

5 BİN ADET FİDANLA DESTEĞİ

İGİAD´ın fidan kampanyasının son derece anlamlı olduğunu ifade eden Güral, ?Şirketimde çalışan 5 bin arkadaşım adına fidan kampanyasına 5 bin adet fidanla katılmak istiyorum? diye konuştu.

ORTAKLIK RUHU BENİMSENMELİ

Artık ortaklık ruhunu benimsemenin gerektiğinin altını çizen Güral, ?Az olsun benim olsun kararı, bu gün ticarette yeterli olmuyor. Şirketlerinde ana yasaları olması lazım. Eğitim de ailede başlıyor. Gençlerimiz okusunlar tabi ki. Fakat biz onlara aileden gelen görgüyü veremezsek, çocuğunuz nereden mezun olursa olsun ülkemizin ihtiyacı olan geleceğimize sahip çıkacak gençleri maalesef mümkün olmayacaktır. O yüzden çocuklarımız daha küçük yaştayken gerekli yönlendirmeyi yapmamız lazım? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00