www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MESUDİYE BİLGİ VE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

MESUDİYE BİLGİ VE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

2011 yılının ilk Bilgi Kültür evi Mesudiye Mahallesinde hizmete açıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bilgi ve Kültür evlerinden faydalanan öğrenci sayısının 109 bin 831 olduğunu söyledi.

İnegöl Belediyesinin çalışmaları arasında yer alan her mahalleye Bilgi ve Kültür evi çalışmaları kapsamında 2011 yılının ilk bilgi ve kültür evi Mesudiye Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra ilçe protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İlk olarak 2008 yılında Kültür Sarayında, ardından 2009 yılında Alanyurt Fatih mahallesindeki bilgi kültür evlerimizi açtık. 2010 yılında 12 bin 116 kişi, 2009 yılında 27 bin 707 kişi, 2010 yılında 47 bin 876 öğrencimiz bilgi ve kültür evlerimizden faydalandı. 2011 yılı başından bu zamana kadar 22 bin 132 öğrencimizle birlikte, bu güne kadar bilgi ve kültür evlerimizden faydalanan toplam öğrenci sayısı 109 bin 831’dir” dedi.

Bilgi Kültür Evinin Maliyeti 25 Bin TL

Bilgi kültür evinin gerekli büro malzemeleri ile birlikte toplam maliyetinin yaklaşık 25 Bin TL olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Merkezimizdeki tüm hizmetlerimizi ücretsiz sunuyoruz. Çocuklarımız yazın da boş vakitlerini burada değerlendirebilirler. Mesudiye Mahallesindeki bu bilgi kültür evimiz 2011 yılının ilk bilgi kültür evidir” diye konuştu.

IMF’ye bu ülkeyi teslim etmedik

Bilgi Kültür evinin açılışına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, “Artık Türkiye eskisi gibi bir Türkiye değil. Artık Türkiye ligde kalma mücadelesi veren yâda küme düşen bir ülke değil. Artık Türkiye dünya liginde oynuyor. Dünyanın en önemli ülkelerinden birisi, dünyanın neresinde bir sıkıntı olursa, nerede bir problem yaşanırsa Türkiye orada, Libya da bazı olaylar yaşanıyor. Bir bakıyorsunuz Fransa diye bir ülke rol kapmaya çalışıyor. Çünkü bunlar dünyaya paragözüyle, petrol gözüyle bakıyorlar. Türkiye diyor ki, bizim gözümüz petrolde yâda para da değil. Biz vicdanları, bütün insanlığı, sevgiyi barışı, demokrasiyi ve özgürlüğü temsil ediyoruz. Dünyanın yükselen yıldızı ve dünya liginde olmaya devam edecek. 2010 yılının büyümesi 8,9 Avrupa’nın şampiyonu ve dünyanın üçüncüsü Türkiye. Hani kriz bu ülkeden teğet geçmezdi. Ama AK Parti olursa kriz teğet geçer. IMF ile değil, milletle işbirliği içerisinde olursanız, kriz teğet geçer. IMF’ye bu ülkeyi teslim etmedik” dedi.

Kızılcıklı, Açılışta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunu Sert Dille Eleştirdi

Vatandaşlara boş vaatlere kapılmamaları konusunda uyaran Kızılcıklı, “Birileri çıkıp diyor ki aile sigortası yapacağız, hanım efendilere 600 TL vereceğiz. İstanbul Belediye Başkanı adayı olduğunda Sayın Kılıçdaroğlu aynı cümleyi söyledi. Ben belediye başkanı seçilirsem İstanbul da aile sigortası primi parası ödeyeceğim dedi.  Sayın Başbakanımız seçimlerden sonra şunları dedi, Sayın Başkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemedin, dolayısıyla ben İstanbul da bu işi yap diyemem ama sen şimdi bu partinin genel başkanısın. İzmir Büyükşehir Belediyesi sizin hadi buyurun İzmir de aile sigortasını uygulayın. İzmir belediyesi sizin neden uygulayamıyorsunuz? Çünkü kaynağınız yok. Ama bunlar her şeyi yapabileceklerini vaat ediyorlardı, Sayın Kılıçdaroğlu geçmişte ne yaptı? 1992 ve 1999 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptı. Bakın SSK 1991 yılında 128 bin lira kar ediyordu. Daha sonra Kılıçdaroğlu genel müdür oldu.. 1999’da SSK’nın zararı 1 milyon 111 milyon TL oldu. Her yıl zarar katladı. AK Parti geldi, eczaneler, tüm hastaneler sizin emrinizde. Şimdi 12 Haziran’da bir kere daha ışıkları yakın ve AK Parti’ye bir 4 yıl daha vererek en uzun süre iktidarda kalma rekorunu verin” diye konuştu.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01