www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"Milletimiz arayış içerisinde"

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, milletin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve meclisteki partilerden ümidini kestiğini söyledi.

Saadet Partisi milletvekili adayları İsmail Özdemir ile Özgür Öztürk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

 1. SIRADAKİ DE 18. SIRADAKİ DE BİZİM ADAYIMIZ

Kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Çalışmalarımızda, halkımızla buluşarak Saadet Partimizin hedeflerini paylaşıyoruz. İnşallah 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Saadet Partisi'nin güçlü bir şekilde mecliste yer alması için gayret ve mücadele içerisindeyiz. Milletvekili aday listeleri belirlendikten sonra çalışma tempomuzu yükselttik, çalışmalarımızı arttırdık. Nereye gidersek Saadet Partimize ilgi ve teveccüh en üst seviyede oluyor. Geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalar bizim için en önemli referans olarak halkımız tarafından ifade ediliyor. Saadet Partisi'nin özellikle Büyük Birlik Partisi'yle ittifak yapması Saadet Partimiz çatısı altında milli ittifak gerçekleştirmiş olması halkımız tarafından ciddi bir teveccüh ortaya koydu. İnşallah bu teveccüh tabana yayılacak. Tabanın da karşılığını alarak inşallah 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde Saadet Partimiz güçlü bir şekilde mecliste yer alacak. Gerek muhalefete gerekse iktidara en güzel örnek çalışmaları ortaya koymuş olacak. Hayrı arttıracak, şerri azaltacak. Bunu hep ifade ediyoruz. Milletvekili aday listeleri açıklandı. Bu seçimlerde ilk defa gerçekleştirilen bir çalışma oldu. İttifak olması nedeniyle her ilden bir ismi seçim kuruluna verilerek, birkaç gün daha zaman kazanma durumu söz konusu oldu. Dolayısıyla diğer partilere göre biz listelerimizi tamamlamayla alakalı daha geç bir tarihte tamamlamış olduk. Bu süreç içerisinde genel merkezimizin işi zordu ama zoru güzel bir noktayla bağlamış oldular. Milli İttifak karşılığını bulmuş oldu. Bursa'da 18 milletvekili adayımız var. 1. sırada olan adayımız da 18. sırada olan adayımız da bizim adayımız. Çünkü hizmete geldiğimiz zaman bugüne kadar biz bölgesel ayrım içerisinde olmadık bundan sonra da olmayız. Hangi isim mecliste bizi temsil ederse etsin hepsi Bursa'ya en güzel hizmetleri yapabilecek, en güzel yeteneğe ve kabiliyete sahiptir” dedi.

 URGUN'UN YERİNE ÖZTÜRK GELDİ

İnegöl'den 2 isim listede ifade edildiğini belirten Ertan Sütçü, Milletvekili adayımız İsmail Özdemir ile Bahri Urgun Bey'di. Bahri Urgun Bey işlerindeki sıkıntılar ve hastasıyla uğraşması nedeniyle adaylıktan çekildi. Saadet Partisi yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalışmalarını yürüten bir teşkilat. Bundan dolayı çalışma temposu ve zaman ayırmayla ilgili sıkıntılarını ifade edince bu noktada geçmişte Belediye Meclis Üyeliği yapmış, özellikle Belediye Meclis Üyeliği yaparken partili, partisiz herkes tarafından takdir kazanmış halkımız tarafından kendisine sempatiyle bakılan çok değerli ismimiz yüksek inşaat mühendisi Özgür Öztürk Bey, milletvekili adayımız oldu. Kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 SP'YE ULUSAL BASINDA YER VERİLMİYOR

Saadet Partisi bugün İnegöl'de söz sahibi ise halkımız tarafından karşılığını buluyorsa bu yerel basının yapmış olduğu gayretli çalışmalarından kaynaklanıyor” diyerek sözlerine devam eden Sütçü, Bunu her defasında ifade ediyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yerel basındaki aldığımız bu teveccühü ulusal basından da bekliyoruz. Ulusal basında bugün maalesef Saadet Partisi 1 saniye dahi verilmiyor” ifadelerini kullandı.

 SAADET PARTİSİ MEDENİYET PROJESİDİR

Milletin Saadet Partisini ve Milli Görüşü yeterince bildiğini belirterek söz alan Milletvekili adayı Özgür Öztürk, Ekonomi odaklı üretim anlayışıyla geçmişte halkımızın teveccühünü kazanmıştık. Bunu tekrar yapabilme adına 7 Haziran seçimlerinde milletimizin desteğini bekliyoruz. Saadet Partisi aynı zamanda medeniyet projesidir. Ahlak ve maneviyat ilkesi doğrultusunda Saadet Partisine halkımızın tekrar destek vermesini istiyoruz. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi'ni meclise taşımak suretiyle ister koalisyon ortağı isterse tek başına iktidar olsun Saadet Partisi her durum ve şartta ülkemizi güzel yarınlara taşıyacak” dedi.

 İTTİFAK TABANDA OLUŞAN BİR İTTİFAKTIR

Vatandaşların Milli İttifak'ı istediklerini ifade eden Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir ise, Saadet Partisi önümüzdeki seçimle milli bir ittifakla milletimizin özellikle son dönemlerde sıkıntı içerisinde bulunduğu ve bu sıkıntıların aşılması noktasında meclisteki partilerden ümidini kestiği ortamda Saadet Partimiz milletimizin önüne bir fırsat koymuş ve bu seçimlere bu şekilde girilmesini sağlamıştır. Bu ittifak milletimizin tabanında oluşmuş bir ittifaktır. Genel merkez buna son noktayı koymuştur. Ciddi bir oluşum bu ittifakı istedi. Saadet Partimiz de bu tabandan gelen isteğe cevap verdi” diye konuştu.

 SEÇMENİN YÜZDE 25 MECLİSTEKİ PARTİLERE TAVIR KOYDU

  Cumhurbaşkanımız şu ifadeyi kullanmıştır; Allah bu muhalefet partilerini başımızdan eksik etmesin, çünkü 14 yıldır bizi iktidarda tutuyorlar” sözlerini hatırlatan Özdemir, 8 ay önce gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenimizin yüzde 25'i meclisteki partilerin göstermiş olduğu adaylara oy vermeyerek meclisteki partileri adeta protesto ederek tavrını koymuştur. Bu yüzde 25'lik seçmen bir partiyi iktidara taşıyabilir. Çok ciddi bir kitledir.  Bu seçmenlerin sandığa gitmemiş olması milletimizde bir arayış olduğunu fikrini ortaya koymuştur. Saadet Partisi milletimizin önünü açacak bir alternatifle Milli İttifak ile seçimlere girmektedir. İnşallah ülkemiz için Bursa'mız için İnegöl'ümüz için hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

 İNSANIMIZ CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR

Bu arayışın iki nedeninin olduğunu belirten Özdemir, Birincisi ekonomik sebeptir. Şuanda insanlarımız hayatlarını devam ettirebilmek için ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bankalara borç kredi kartlarına borçlar aldı başını gidiyor. İnsanlarımız ihtiyaçlarında aşıra olduğundan değil normal bir hayat geliri olmadığından kaynaklanıyor. Türkiye'de açlık sınırı bin 300 TL olarak ifade edilirken, asgari ücret 950 TL'lerde kalmış. İnsanlarımız normal ihtiyaçlarını karşılayamamaktadırlar. Hayat devam ettiğinden ister istemez alternatif kredi ihtiyaçları doğdu. Bu yüzden borçlar her geçen gün artmaktadır. Yine aynı şey köylümüz çiftçilerimiz için geçerlidir. Ürettikleri halde zarar ediyorlar. Bu söylemler tüm köylülerimiz çiftçilerimiz tarafından söylenmektedir. Aynı söylemler esnafımız için de geçerlidir. Bunlar şuanda milletimizi arayış içine sürüklemiştir. Lafla peynir gemisi yürümez. Milletimiz 14 yıldan beri çok güzel ifadelerle söylenen söylemlerin artık karın doyurmadığının farkına varmıştır. Meclisteki partilerimizin ekonomik anlamda çözüm üretemiyorlar. Günü sadece şahsi polemiklerle geçiriyorlar. Bu yüzden arayış içine girilmiştir. Peki, aradaki fark meclisteki partilerimizin ortaya koydukları ekonomi modeli enflasyon odaklı ekonomi modelidir. Bu model insanlarımızın gelirlerini kısıp harcama yapmalarını engelleyelim şeklindedir. Bu model insanlarımızı borçlanmaya itmektedir. Enflasyon tüketimi kısarak değil üretimi artırarak düşürülür. Geçmişte rahmetli Erbakan hoca milletimizin gelirlerini arttırarak enflasyonu düşürmüştür. İnşallah milletimiz bu farkı görür. Saadet Partisi Milli İttifakla büyük bir patlama yapacağını aynı Refah Partisi döneminde olduğu gibi bizi anketler yüzde 2,5 gösteriyordu ama seçimlerde yüzde 22,5 oldu. Şimdi bizde aynı tabloyu bekliyoruz. Çünkü aynı ekonomik tablo ortada…” açıklamalarında bulundu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01