www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Milli Bayramlar Aslına Uygun Kutlanamıyor

Milli Bayramlar Aslına Uygun Kutlanamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Genel Sekreteri Yasemin Soydan, son yıllarda milli bayramların aslına uygun kutlanamadığını öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk takdiminde bulundu. Törene CHP İlçe yönetimi ve partililer katılım gösterdiler.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Genel Sekreteri Yasemin Soydan, ?Bilindiği gibi Türk milleti ve onun içinden doğan şerefli Türk ordusu 30 Ağustos´ta, ?Ya istiklal ya ölüm!´ şiarıyla, tam bağımsız yaşama bilincine erişmiş bir ulusun, çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerini attığı gündür. 30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümünde bütün olumsuzluklara rağmen sömürgeciliği, emperyalizmi yenilgiye uğratmış, mazlum milletlere yol göstermiş bir milletin temsilcileri olarak, tam bağımsızlığa dayalı onurlu duruşumuzla Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Son yıllarda tüm milli bayramlarımızda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramımız da aslına uygun biçimde kutlanmasını engellenmektedir. Millet olarak, çağdaş topluma, demokrasiye, bağımsız yargıya, milli eğitime, milli ordumuza, laikliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmalıyız. Bizler alternatif çelenk koymak veya alternatif kutlamalar yapmak yerine tüm ulusal bayramlarımızı coşku ile hep beraber kutlamak istiyoruz. Son olarak, Kurtuluş Savaşı´nda şehit olan tüm askerlerimize ve bu hafta içinde Hakkâri´nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen askerlerimize, Allah´tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25