www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"MİLLİ İTTİFAK İKTİDARA GELECEK"

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, iktidar yanlısı anketleri eleştirerek, Refah Partisi geçmişte anketlerde, gazetelerde, televizyonlarda yüzde 2,5 gösteriliyordu ama yüzde 22,5 oy alarak iktidar oldu. Onların anketleri 7-8 göste

 

Saadet Partisi Nisan ayı İlçe Divan Toplantısı ve Milletvekili aday tanıtım toplantısı geçtiğimiz Cuma akşamı parti binasında bulunan Erbakan Salonu'nda gerçekleştirildi. SP Bursa Milletvekili adayı İsmail Özdemir ve Bahri Urgun'un tanıtıldığı programda partinin 10 yeni üyesine rozet takıldı.

Programa Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, SP Bursa Milletvekili adayları İsmail Özdemir ve Bahri Urgun, SP İl Karargâh Başkanı Salih Berber, BBP İlçe eski Başkanı Yüksel Ekren ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

 

HAKKA VE ADALETE DAYANAN YENİ BİR DÜNYA İÇİN…

Tarihi bir seçim arefesinde heyecanlı ve coşkulu bir şekilde milli birlik ve beraberlik içerisinde ilçe divan toplantısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Milli güç ittifakımız hayırlı olsun. Saadet Partimizin güçlü bir şekilde meclise girmesine vesile olsun. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar milli görüşün, milli birlikteliğin ne kadar zaruri olduğunu ortaya koyuyor. Bu zaruriyet karşısında nefislerini bir kenara itip milli ve manevi değerleri kendisine bayrak edinmiş 2 büyük partinin bir araya gelerek Saadet Partimiz çatısı altında seçime girme kararlarından dolayı BBP'ye, bu partiye gönül verenlere ve Milli Görüş camiasına teşekkür ediyoruz. Onların gayretli çalışmalarına karşılık bizlerin de gayretle çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. İnşallah hep birlikte bu çalışmayı gerçekleştirerek, tüm oyun ve engellemelere rağmen Milli ittifakı meclise taşıyacak, yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını hep beraber gerçekleştireceğiz. Milli ittifak, milli güç birliği öyle bir ittifak oldu ki daha söylentisi bile çıkış yolu arayan vatandaşlarımızda heyecan oluşturdu. Gözünü Türkiye'ye dikmiş, kurtuluş fişeğinin ateşlenmesini bekleyen İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda dahi heyecan oluşturdu. Ülkemizde oyum boşuna gitmesin diye hareket eden vatandaşlarımızın derin bir nefes almasına ve rahatlamasına sebebiyet olmuştur. Daha şimdiden yapılan anket çalışmasında bu ittifaka kesinlikle oy veririm diyenlerin oy oranı yüzde 15'lerdedir. Milli ittifakın heyecanını, enerjisini halkımıza aktardığımızda bunun çok daha ileri düzeyde bizi iktidara taşıyacak bir oy oranıyla sonuçlanacağını görüyoruz. Bu ittifakla birlikte antidemokratik darbe ürünü olan barajlar yıkılacak, milli ittifak mecliste gür bir sesle hakkı haykıracaktır, tıpkı rahmetli Erbakan hocamız gibi, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gibi… Gönülleri yapmak için, kardeşliği tesis için, iki kutuplu meclise nefes aldırmak için, mecliste milletin hakkıyla temsil edilebilmesi için, algıların değil hakikatlerin konuşulması için, çözümsüzlüğe çözüm için, çalışanın alın teri, emeklinin emeği için, biriken sorunlara çare için, hakkın ve adaletin hâkim olması için, model ülke değil lider olmak için ve yanaklarından kan süzülen ümmet için birlik ve beraberliğimiz için, saadetimiz için, hakka ve adalete dayanan yeni bir dünya için işte milli güç, işte milli ittifak, işte Saadet Partisi. Saadet gelecek yüzler gülecek” dedi.

HEPSİ BİZİM ADAYIMIZDIR

Milletvekili aday adaylığı noktasında adaylık başvurusunda bulunanlara gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sütçü, Bugün çok yoğun bir çalışma neticesinde milletvekili sıralamalarımız belli oldu ve bugün milletvekili listemiz açıklandı. Bursa'mızı temsil eden 18 milletvekili adayımızın hepsi bizim adayımızdır. 1. sıradan milletvekili adayı gösterilen ismimiz de bizim adayımız 18. sırada gösterilen adayımız da bizim adayımızdır. Hangi ilçeden, nereden oldukları önemli değil eğer milli görüş gömleği üzerindeyse, Saadet Partisi çatısı altındaysa Allah'ın izniyle İnegöl de Karacabey de Gürsu da Bursa'nın tüm ilçeleri bu milletvekili adaylarımız tarafından en güzel şekilde temsil edilecektir. Saadet'in farkı buradadır. İnegöl'ümüzün içerisinden çıkmış 2 ismimizin de bu listede olmasın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi daha önce İlçe Başkanlık görevimizi yapmış olan Bahri Urgun Bey milletvekili adayımızdır. Diğer değerli ismimiz ise, Saadet Partisi'nin bu günlere gelmesinde ciddi katkıları olan, uzun yıllar bu işin bütün yükünü taşıyan değerli bir ismimizdir. Aynı zamanda Genel Merkezimiz tarafından birçok ilde il sorumlusu vazifesini yürütmüş, en son olarak da İl Teşkilat Başkanlığı görevimizi yürüten İnegöl'ümüzün önemli işadamlarından bir tanesi olan Milletvekili adayımız İsmail Özdemir Bey. Çıkmış oldukları bu yolda Allah yar ve yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.

SEÇMENİN %25'İ MECLİSTEKİ PARTİLERİ PROTESTO ETTİ

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Bu ittifakı yaşarken gözümün önüne 1991 yılı geliyor. 91'de bizler Refah Partisi çatısı altında yine böyle bir ittifak yaşamıştık. İttifaka giren partilerin o zamanki matematiksel oy oranı yüzde 8'di. Milletimiz ittifaka destek çıkarak yüzde 18 oy verdi. O zaman milli görüşün iktidar yolu açıldı. Şimdi tekrar aynı şeyleri yaşıyoruz. İnşallah bu tıkanmışlık, çaresizlik sona erecek ve Milli Görüş yeniden meclise ve iktidara gelecek. Selahattin Eyyübi, dünyada akan Müslüman kanını, yanan ateşi durduramıyor. Bunun çaresini araştırırken Kur-an'ı Kerim'de Allah'ın (C.C.) ‘Birlik olun' emrini okuduğunda hafızasında o günkü Müslümanları birleştirmek canlanıyor ve hemen bunun adımını atıyor. Her yerde Müslüman kanı akıyor, gelin birlik olalım diyor ve o gün Müslümanları birleştiriyor. Bu birleşmenin sonucunda Allah'ın rahmeti geliyor. Müslümanlar bir araya gelir, güçlerini birleştirirlerse Allah da onlara yardım eder. İki Müslüman bir araya gelirse, aralarında hiçbir şekilde art niyet taşımazlarsa üçüncüsü ben olurum diyor Cenab-ı Hakk. O yüzden bizler için Allah'ın rahmetinin kapısı açıldı. Allah'ın yardımı gelince bunun önünde hiçbir güç duramaz. Şimdi yeniden Milli Görüş iktidara geliyor. Görünen köy kılavuz istemez. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra milletimizin üzerine düşeni yapmasındadır. 7-8 ay önce bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Bu seçimlerde ortalık çok gerildi, 2 aday gösterildi. AKP bir aday gösterdi, CHP ve MHP de bir aday gösterdi. Meclisteki partilerimizin göstermiş olduğu bu aylara seçmenimizin yüzde 25'i oy vermedi. Bu yüzde 25 seçmen meclisteki partilere adeta kırmızı kart gösterdi. Çünkü bugünkü Cumhurbaşkanımızın o gün Başbakan iken yaptığı şu ifade her şeyi özetliyor; ‘Allah bu muhalefeti başımızdan eksik etmesin. Bizi 14 yıldır iktidarda tutuyor' dedi. Bunu görebilen seçmenimiz bu bir tiyatroymuş dedi, bu muhalefet partileri iktidarı ayakta tutmak için siyaset yapıyor dedi ve oynanmakta olan tiyatro oyununa alet olmadı. Yüzde 25 seçmen hiç sandığa gitmeyerek o günkü adayları protesto etti. Bu yüzde 25 seçmen bir partiyi iktidara taşıyabilir. Kaldı ki Refah Partisi geçmişte anketlerde, gazetelerde, televizyonlarda yüzde 2,5 gösteriliyordu ama yüzde 22,5 oy alarak iktidar oldu. Yine bugünkü anketler yüzde 7-8 gösteriyor. Onların anketleri 7-8 gösteriyorsa bilin ki bu yüzde 28. Allah'ın izniyle iktidara bu ittifak gelecek ve milletimizin sıkıntılarını ortadan kaldıracak” diye konuştu.

PUSULANIZ VE TERAZİNİZ YANLIŞ

Kişilerle bir sorunlarının olmadığını belirten Özdemir, Şuanda bu kişilerin ellerindeki pusulaları yanlış olduğu için, milletimize hizmet etmek isteseler dahi, maalesef hizmet edemiyorlar. Niyetleri iyi olsa da hizmet edemiyorlar. Eldeki pusula yanlış olunca gitmek istediğiniz yöne gidemezsiniz. Şuanda mecliste bulunan partilerimizin ellerindeki pusulalar yanlış. Böyle olduğu için bu ülkeyi ve milletimizi götürmek istedikleri yere götürmeleri mümkün değildir. Bu yüzden de şuanda ülkemizin ve dünyadaki bütün İslam âleminin Milli Görüş'ün kullanmış olduğu pusulaya ihtiyacı vardır. Bu pusulayı alın diyoruz almıyorlar. Öyleyse milletimiz inşallah bu pusulayı kullananları iktidara getirecek. Ellerindeki terazileri yanlış, doğru tartmak istese de tartamıyor. Terazinin başındaki dindar da olsa dinsiz de olsa yanlış tartıyor. Doğru terazi veriyoruz almıyorlar. Bir avuç azınlık mutlu olurken toplumun büyük kısmı açlık, sıkıntı çekiyor. Her geçen gün zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. Aradaki gelir dağılımı bozuluyor, uçurum açılıyor. Milletimiz bunun farkına vardı. İşçimiz, çiftçimiz ürettiği halde, esnafımız çalıştığı halde iflasın eşiğine sürükleniyor. Vatandaşlar 950 liraya geçinemiyorlar. Hangi emeklimize gitsek Erbakan hocamıza dua ediyor. Laf karın doyurmuyor, 20 lira zam benim geçimimi artırmak için yetmiyor. Emeklimiz böyle söylüyor. Bu yüzden artık kişisel olarak şöyle böyle yok, milletimiz büyük bir çıkmazın eşiğinde. Barajı geçecekseniz size vereceğiz diyorlardı, barajı geçecek bir ittifak ortaya koyduk. Nasıl 91'de milletimizin önünü açtıysak şimdi de açtık. Sıra milletimizde. Kurtuluş için fazla beklemeye gerek yok. Allah'ın izniyle Milli Görüş geliyor ve tüm dünyada Müslümanlar gülecek” ifadelerini kullandı.

 

MİLLİ İTTİFAK BAŞBAKAN KAMALAK”

Saadet Partisi İl Karargâh Başkanı Salih Berber, Her seçim öncesinde ‘Yok mu bir rüzgâr' denir. Çok güzel bir rüzgâr esti, kara bulutları dağıttı, hilalin önünde 5 yıldız göründü. Müjdeler olsun. Bu hoş rüzgâr hilalin önünde gül açtırdı, hayırlı uğurlu olsun. Mücahid Erbakan, Muhsin başkan bugün iki güzel insanın gönüldaşları bir araya geldi. Kutlu Doğum Haftasındayız, 2 Mustafa da bu dönemde bir araya geldi, Saadet'te büyük bir birlik yaptı. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici… Baharı getiren rüzgâr esti, kara bulutları dağıttı. Bu saatten sonra İnegöl'de, Bursa'da, ülkemizde ve dünyada soğuklar gitti, bahar geldi, bahar müjdelendi, baharınız hayırlı uğurlu olsun. Rüzgârı, fırtınayı koparmak bizim elimizde. Listelerimiz tam olarak verildi ama listeler verilmeden önce Türkiye'nin 4 bir yanında büyük bir heyecana şahit olduk. İnsanımız; ‘İşte bu' dedi ve bu heyecanı tüm salonlarda yaşıyoruz. Aziz milletimize sesleniyoruz; güzel insanlar güzel insanlar için, güzel gelecek için, yüzlerimiz gülsün diye bir araya geldiler. Bize düşen bu güzel insanlarla beraber olmaktır. Gelecekte başımız belada olmasın, faiz düzeni yıkılsın adil düzen gelsin, kazancımız aile mutluluğuna vesile olsun istiyorsak bu güzel birlikteliğe katılmamız lazım. Bu listeler yapılırken herkese kapımızın açık olduğunu ilan ettik. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun ülkemizin geleceğini düşünen tüm kardeşlerimizi bu milli ittifaka oy vermeye davet ediyoruz. Bunu yapmazsak bundan sonrasında maalesef ülkemiz için, aile yapımız için, ekonomimiz için, dünya barışı ve ülke güvenliğimiz için çok tehlikeli şeyler olacağından korkuyoruz. Mecliste kavga istemiyorsak, siyasi partiler birbiriyle lüzumsuz çekişmesin istiyorsak, evlatlarımız sıkıntı içinde olmasın istiyorsak oluşan bu güzel birlikteliğe katkı verelim. Bu birliktelik Allah'ın izniyle batıl düzenlerin yok olacağının işaretidir. Son 100 senedir dünyada batıllar hâkim, bunlardan hayır gelmedi, savaş ve gözyaşı bitmedi. Bunlarla severek veya sevmeyerek, bağırarak veya çağırarak olsa dahi işbirliği yapıldığında ne ülkemiz ne de insanlar hayır görmez. Batılılar, Siyonistler bize ikiyüzlüsün, katilsin de diyor ama iş yaparken benim işimi tut, benden yana iş yap diyor. Söz milletin sözü iş batılıların işi oluyor. Milli Görüş gelecek sözü de işi de doğru olacak. Dünyanın kurtuluşuna vesile olacak” dedi.  Berber daha sonra; ‘Saadet gelecek yüzler gülecek' ve ‘Milli ittifak Başbakan Kamalak' sloganları ile salonu ayağa kaldırdı.

 

MÜSLÜMAN COĞRAFYALARINDA KAN VE GÖZYAŞI VAR

Milli Görüş teşkilatlarının hakkı hâkim kılmak adına bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da var gücüyle çalışmaya devam edeceğini belirten Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Bahri Urgun ise, Ülkemizin çekilmek istendiği bir takım sıkıntılı süreç var. Bu sürecin son bulması için yapılması gereken birtakım çalışmalar var. Bu çalışmaları en başarılı şekilde icra edebilmek için Saadet Partisi teşkilatlarının milli ittifak ile birlikte meclise girme yükümlülüğü ve zorunluluğu var. Suriye, Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Arakan, Keşmir, Çeçenistan, Bosna, Libya, Mısır, Etiyopya, Sudan, Yemen nerede bir İslam coğrafyası varsa orada zulüm, kan, gözyaşı her geçen gün akmaya devam ediyor. Ülkemizin Güneydoğu'sunda da bu oyunu oynamanın mücadelesini veriyorlar. Buna dur demek lazım. Buna dur diyebilecek tek güç Milli Görüş kadroları Saadet Partisi'dir. Terörist Netanyahu meclise girerek alkışlandı. Eğer ki o meclis çatısı altında bir tane Milli Görüş şuuru idrak etmiş vekil olsa idi o çocuk katili, o terörist meclise giremezdi. Allah'ın izniyle Milli Görüş kadroları yola çıktı, sefere çıktı, iktidara geliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından partiye katılım gösteren 10 yeni üyeden temsili olarak 4'üne rozet takıldı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71