www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"MİLLİ İTTİFAK İKTİDARIN ALTERNATİFİDİR"

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, milli ittifakın iktidarın alternatifi olduğunu söyledi.

 Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir ile SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri birlikte Kaymakam Ali Akça'yı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

ÖNEMLİ OLAN SANDIĞIN VATANDAŞIN ÖNÜNE GELMESİDİR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Ali Akça, Öncelikle sizlere hayırlı olsun. Demokrasi neticede bu işin içinde olan insanlar olarak bilirsiniz; halkın kendi içinden seçtiği temsilciler eliyle kendini yönettiği sistemin adıdır. Kendisinden seçmesinin karşılığı da belirlenmiş sürelerden halkın önüne sandık bir şekilde konuluyor ve vatandaş kendisini yönetmesini arzu ettiği partiye ya da kişilere oy veriyor. Ondan sonra da çoğunluğu elde eden halkı yine takdir edilmiş bir süre kadar yönetme yetkisini alıyor. Burada önemli olan vatandaşın önüne o sandığın gelmesidir. İnşallah 7 Haziran'da da vatandaşlarımız oylarını kullanacak. Kamu görevlileri olarak seçim öncesi, seçim esnası ve seçim sonrası güvenlik bizim için önemlidir. Geçtiğimiz seçimlerde de İnegöl'deki siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla bir toplantı yapmış ve orada belli prensip kararlar almıştık. Bu aldığımız kararlar da İnegöl'de zaten gelenek haline gelmiş, centilmenlik anlaşmasının imzalanması şeklinde oldu. Ben burada göreve başladıktan sonra mali idareler seçimi yaşadık, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. İkisi de gerçekten İnegöl'ün vakarına yakışır bir seçimdi. Ben inşallah bu milletvekili seçiminin de aynı vakariyet içerisinde geçeceğini düşünüyorum. Arkadaşlarımızla toplanıp o centilmenlik anlaşmasını tekrar burada imzalayacağız. Önemli olan sizler ve bizler açısından da hayat bir şekilde devam ediyor. Bu devam eden hayat içerisinde asgari değerleri koruyarak propaganda yapmak, yani asgari değerlerden kastım; birbirimizin yüzüne bakamayacağımız kelimeler kullanmamamız lazım. Siyaset böyle bir şeydir. Yarın sokakta merhaba dediğimde ‘Ya sen bana şöyle demiştin' diyerek kafasını çevirmemesi lazım. İnegöl'ün bu anlamda da ben medeni bir yer olduğunu düşünüyorum” dedi.

FARKLI BİR ALTERNATİFİ HALKIN ÖNÜNE KOYDUK

SP Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir ise, Bu seçimlerde de gerekli tedbirlerin alındığını, bununla ilgili çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerinde ilçemize, ilimizi ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bizler bu seçimlere bir ittifak halinde giriyoruz. Büyük Birlik Partisi'yle milli ittifak şeklinde giriyoruz. Bunu milletimizin bilgisine sunarak inşallah bu seçimlerde milletimizin farklı bir şekilde alternatif bulabileceği bir seçim olacağını belirtmek istiyorum ve desteklerini bekliyoruz. Bizleri ağırlayan Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. Tüm siyasi partilerimizin İnegöl'de belli bir kültür seviyesinin üzerinde seçimleri bugünlere kadar getirdiğini ifade etti. Bu seçimlerin de aynı şekilde geçeceğine inanıyorum. İnegöl'ümüzde bu yerleşik kültür var. Geçmişten gelen bir şey var. İnegöl'ümüzde hangi partiden olursa olsun insanlarımız birbirleriyle ilişkilerini normal bir şekilde devam ettirmektedirler. Bunun aynı şekilde devam edeceğine inanıyorum. Şuanda Saadet Partisi olarak bizler ülkemizde farklı bir alternatifi halkımızın önüne koyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu da mevcut ekonomi yönetiminin enflasyon odaklı bir ekonomi yönetimi olduğunu, bizim ise enflasyon odaklı değil, milletimizin refahı odaklı bir ekonomi anlayışımız olduğunu, bu yüzden özellikle de alt gelir grupları, asgari ücretlimiz, emeklimiz, memurumuz, işçimiz, çiftçimiz, bunların gelirleri arttırılarak ekonominin zarar görmeyeceğini, tam tersi ekonominin canlanacağını inanan bir ekonomik anlayışa sahibiz. Bunu da geçmişte rahmetli Erbakan hocamız 1996'da Başbakan olduğunda ortaya koyarak, ekonominin zarar görmediğini, tam tersine canlandığını ve o günden insanların halen hocamıza dua ettiklerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından SP heyeti Kaymakam Ali Akça'ya çiçek takdiminde bulundular.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36