www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Minik dağcılardan büyük başarı

Minik dağcılardan büyük başarı

İnegöl Belediye Spor Kulübü DOSTUM Spor Tırmanış sporcuları, 1-2 Eylül tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde yapılan Spor Tırmanış Zafer Kupası Minikler, Küçükler ve Gençler Lider Yarışmasından 4 madalya ile döndü.

Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliği ile 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Spor Tırmanış Zafer Kupası Minikler, Küçükler ve Gençler Lider Yarışması düzenlendi. Yarışmaya İnegöl Belediyespor adına da 16 sporcu katıldı. Türkiye genelinde yarışmaya en fazla sporcuyla katılım sağlayan kulüp İnegöl Belediyespor olurken, başarılı sporcular müsabakalar sonucunda 4 madalyayla İnegöl´e dönme başarısı gösterdi.

4 MADALYA İLE İNEGÖL´Ü GURURLANDIRDILAR

Elde edilen başarının ardından bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı ve Belediyespor Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediye Spor Kulübü DOSTUM Spor Tırmanış Sporcularının Türkiye Dağcılık Federasyonu Kütahya Minikler Zafer Kupası Yarışmasında Bursa´ya 4 madalya kazandırdığını söyledi. 1-2 EYLÜL 2018 tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tırmanma duvarında yapılan yarışmaya İnegöl Belediyespor adına 16 sporcu katıldığını kaydeden Taban; ?Türkiye´de en fazla sporcuyla katılan kulüp olarak İnegöl Belediye Spor Kulübümüz müsabakalarda yer aldı. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Kategorilerinde; minikler C bayanlar kategorisinde Ayşenur Şen bronz madalya aldı. Minikler C erkekler kategorisinde Egemen Sevimli altın madalya, Mehmet Kemal Uzçevik bronz madalya ve minikler A erkekler kategorisinde ise Akif Eray Koyu bronz madalya ile yarışmayı taçlandırdılar? dedi.

YENİ BAŞARILAR İÇİN EĞİTİMLER SÜRÜYOR

İnegöl Belediye Spor Kulübünde Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Bülent Aktaş nezaretinde verilen spor tırmanış eğitimlerinin yaz ve kış sezonu olmak üzere yıl boyu devam ettiğini kaydeden Başkan Taban; ?Başarıların devamı, gençlerimizin alternatif sporlarda yeteneklerini keşfetmeleri ve sporla iç içe olmaları adına faaliyetlerini sürdüren Belediyespor bünyesinde diğer branşlarda olduğu gibi dağcılık branşında da eğitimlerimiz sürüyor. 7-20 yaş arası sporcuların yetişmesi için İnegöl Belediye Spor Salonu tırmanma duvarında hafta içi ve hafta sonu eğitimlerimiz sürüyor. Tüm gençlerimizi eğitimlerimize beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum? diye konuştu.

KIŞ EĞİTİMLERİ İÇİN KAYITLAR BAŞLIYOR

Taban, kış dönemi eğitimleri için kayıtların 17 Eylül itibariyle başlayacağını da ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü: ?17 Eylül tarihinde başlatacağımız kış dönemi kayıtlarımız da yine 7-20 yaş guruplarında olacaktır. İnegöl Belediye Spor Kulübü, Türkiye´de ilk kez spor tırmanışta çocuk eğitimleri veren kulüptür. Tüm çocukların tırmanışla kazanacakları spor teknikleri dışında elde edecekleri; kararlılık, stres altında problem çözme, koordinasyon, denge, başarı duygusu, güvenme, özgüven gibi özellikler hayatlarına yansıyacaktır. Bu spor riskli gibi gözükse de en emniyetli sporlardan birisidir. Yıl içinde eğitim alan çocuklarımız sadece spor tırmanışla kalmayıp, Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde (DOSTUM) kampçılık ve kaya tırmanışları ile de doğaya saygıyı ve doğada doğal yaşam ile yaşamayı öğreniyorlar.?

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36