www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Minik karıncalardan anlamlı yardım

Minik karıncalardan anlamlı yardım

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneğinin minik öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarını Yemen deki mazlumlara yardım için ihh İnegöl şubesine teslim ettiler.

Konuyla ilgili bir açıklama da yapan minik öğrenci Hatice Bayram; " Hey dünya gerçekten çok güzelsin biz isterdik ki bütün çocuklar ve insanlar senin üstünde mutluluktan neşeden bir ömür boyu hayat sürsünler. Ama maalesef görüyoruz ki bazı insanlar senin üzerinde kan dökerek mutlu olmayı elde etmek istiyor. Halbuki biz bu çocuk aklımızla kan dökerek gözyaşı akıtarak mutluluğun gelmeyeceğini iyi biliyoruz. Evet Dünya sana sesleniyorum bugünlerde insanlık katlediliyor. Küçük çocuklar yemen de açlıktan can veriyor ve biz bunları üzülerek ağlayarak izliyoruz. Yemen´deki çocuklar için harçlıklarımızı biriktirdik. Onlara anneleri babaları hala ölmediyse ekmek alsın diye. Buradan çorba pişirsinler diye harçlıklarımızı göndereceğiz. Oradaki arkadaşlarımızı görmememize rağmen çok seviyoruz. Lakin bu dünyanın kötü amcaları hem de o çocukların anne ve babalarını katlediyor yok ediyor. Düşünsenize o çocuklar anne ve babalarına yanlarında görmedikleri zaman hiç üzülmez mi babasını kaybetmiş bir çocuk annesine, babasının nerede olduğunu sormaz mı, babam neden eve gelmiyor anne demez mi? Ben ve arkadaşlarım buradan iyi amcalara ve teyzelere sesleniyorum. Ne olursunuz Yemen´de doğu Türkistan da Filistin de Suriye´de Dünya´da ki savaşın sürdüğü her yerde bulunan kötü amcaları ikna edin." Dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ateş Karıncaları onursal başkanı Fatih Bayram; " Yemen, 23 Milyon nüfusuyla enerji kaynaklarının geçiş noktasında 200 adasıyla mendülbab kapılarına sahip bir ülke. Emperyalist ülkelerin 2015 yılında hava harekatıyla bugüne kadar 5 bin çocuğun 30 bin insanın ölmesine sebep oldu ve şu anda yemende günde ortalama 170 çocuğumuz vefat ediyor, 10 milyon insan da kolera hastalığının pençesi altında bulunuyor. Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah´ı vardır diyerek İnegöl´den karınca kararınca görevimizi yapmaya çalışıyoruz ve onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.?dedi.

Son olarak konuşan İHH İnegöl şube başkanı İlhan Tatlı; ? İlk başta bu güzel insanlara gençlik hareketine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu minik öğrencilerimiz birer kahraman ve dünyayı kahramanlar kurtaracak. İHH yardım derneği olarak 20 yıldır yemendeyiz ve şu ana kadar 20 milyon dolar yardım ulaştırdık bölgeye ama hala yeterli değil. Bu kötü amcalar bölgeyi bu hale getirdi. İnşallah bizlerde iyi amcalar olarak çok çalışacağız ve dünyanın dört bir yanındaki bu kötülükleri kaldırmaya çalışacağız.? İfadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneğinin minik öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarını Yemen´e ulaşması için ihh İnegöl şube başkanına teslim ettiler.



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02