www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MOBİLİYUM AVM AVRUPA´NIN EN BÜYÜĞÜ

MOBİLİYUM AVM  AVRUPA´NIN EN BÜYÜĞÜ

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Mobiliyum AVM´nin sadece Türkiye´nin değil Avrupa´nın da en büyüğü olduğunu söyledi.

Türkiye´de örnek proje olarak adlandırılan Mobiliyum AVM´nin Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ve üyeleri, dün Mobiliyum AVM´de İnegöl ve Bursa basını ile bir araya geldi

TOPLAM 190 BİN M2 ALAN

Mobiliyum AVM ile ilgili bilgi veren Mobiliyum AVM´nin Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Mobiliyum AVM´nin 82 bin 248 metrekare toplam arsa üzerine kurulu olduğunu belirterek,.? A etabı 46 bin 354 metrekare arsadan oluşuyor. B etabı da 35 bin 894 metrekare bir alan üzerine inşaat yapılmış durumda. A etabının toplam kapalı alanı 117 bin metrekare, B etabının da 70 bin 420 metrekare. Totalde 190 bin metrekare gibi bir kapalı alana ulaşacağız. Bu da Türkiye ve Avrupa´ya baktığımızda en büyük kapalı Mobiliyum AVM olarak göz önüne geliyor.?dedi.

HERKES SAHİP ÇIKMALI

?Tüm İnegöl, tüm Türkiye Mobiliyum AVM projesine sahip çıksın? çağrısında bulunan Timur Han, ?Mobiliyum AVM´ye hepimizin sahip çıkması lazım. Dışarıdaki farklı haberlere geçit vermeyelim. Bu toplantıları sık sık yapıp istişare edelim. Basın bizim için çok değerli. Mobiliyum AVM´nin bir şekilde ayakta kalması lazım. Ciddi bütçelerle bu eser gündeme geldi. Biz de bugünden itibaren bu eseri nasıl daha iyi koruruzun mücadelesini veriyoruz? ifadelerini kullandı.

Türkiye´de örnek proje olarak adlandırılan Mobiliyum AVM´nin Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ve üyeleri, dün Mobiliyum AVM´de İnegöl ve Bursa basını ile bir araya geldi.

TÜM İŞYERLERİ SATILDI

Gerçekleştirilen toplantıda Mobiliyum AVM ile ilgili bilgiler aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, ?İnegöl ve Bursa basını ile gelişen mobilya sektörü ile alakalı istişareler yapmak, Mobiliyum AVM´nin durumu ve hedeflerini aktarmak üzere bir araya geldik. 2 Temmuz 2016 günü Olağanüstü Genel Kurulla tek listeyle göreve talip olduk. Mobiliyum AVM´nin 116 üyesinin tamamının oylarıyla göreve geldik. Göreve gelen seçilmiş 2. yönetimiz. Geldiğimiz günden itibaren bu yapılmış eseri daha güzel yerlere taşıyabilme adına bütün arkadaşlarımızla işbirliği yaptık. Komisyon kurulları oluşturduk. Bunları İdari İşler, İnşaat İşleri ve Reklam İşleri diye 3´e ayırdık. Her komisyonumuzda Yönetim Kurulumuzdan birer arkadaşımızı görevlendirdik ve altlarına 4 adet Mobiliyum AVM´de dükkânı olan arkadaşlarımızı dâhil ettik. Reklam İşlerimiz, İdari İşlerimiz ve İnşaat İşlerimiz çalıştay gibi alt kurullarda çalışıp Yönetim Kurulumuzun gündemlerini belirliyorlar. Üst katlarda totalde 42 tane dükkânımız var. Bunların bir kısmı 2-3 ay önce ihale usulü satışa çıkarılmıştı ve kısmen de olsa başarılı olduk. Tamamını satamadık. 2 Temmuz´da göreve geldiğimiz günden itibaren yönetim kurulumuzun özverili çalışmalarıyla dükkânlarımızın tamamını sattık. Bu günlerde aşırı bir talep var. Yatırım yapabilecek dükkân aranıyor. Alt ve üst katlar olmak adına tüm dükkânlarımız dolu.?

B ETABININ YÜZDE 90´I TAMAMLANDI

?Bir de bizim B etabımız var. Kooperatifimiz tek, A ve B etapları olarak ikiye ayırmamıza rağmen tek yönetim kurulu yönetiyor. B etabımızın inşaatı hızlı bir şekilde devam etmekte. 10 aylık bir vade biçtik, inşallah başarılı oluruz. Çatımız tamamen kapandı, kaba işlerimiz yüzde 90 tamamlandı Dış cephe ve ince işçilikler kaldı. B etabıyla alakalı da bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Üyelerin çabasıyla orayı biraz daha erken bitirmek istiyoruz. Son günlerde mobilya sektörü, ülkemizde yaşanan çeşitli faktörlerden dolayı yara almasa da ciddi şekilde piyasada olumsuzluklar yaşandı. Bunları nasıl kırabilir adına reklam çalışmalarımıza hız verdik. Ulusal kanallarda ciddi reklam çalışmalarına başladık. Reklamlarımızla üyelerimizden topladığımız bütçeyi ayırdık. Aidatların dışında reklam parası ne topluyorsak bütçemizi oradan belirliyoruz. Reklam bütçesinin dışında bir reklam harcaması yapmıyoruz. Şuanda reklama ayırdığımız bütçe yaklaşık 1,5 trilyon gibi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde bu reklamları daha da hızlandırmak istiyoruz.?

 AVRUPA VE TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜĞÜ

?Mobiliyum AVM 82 bin 248 metrekare toplam arsa üzerine kurulu. A etabı 46 bin 354 metrekare arsadan oluşuyor. B etabı da 35 bin 894 metrekare bir alan üzerine inşaat yapılmış durumda. A etabının toplam kapalı alanı 117 bin metrekare, B etabının da 70 bin 420 metrekare. Totalde 190 bin metrekare gibi bir kapalı alana ulaşacağız. Bu da Türkiye ve Avrupa´ya baktığımızda en büyük kapalı Mobiliyum AVM olarak göz önüne geliyor. Maliyet bazında; A etabına bugüne kadar 110 milyon TL para harcandı. B etabına şuanda 63 milyon TL para harcadık, 21-22 milyon TL daha ilave bütçeler çıkardık. Totalde 85-86 milyon TL gibi rakamlarla B etabını A etabı gibi bir duruma getirmek istiyoruz. 65-70 milyon dolar gibi bir maliyetle bu eser İnegöl ve Türkiye´ye kazandırılıyor. Dışarıdan bakınca Mobiliyum AVM ile ilgili borçlar konuşuluyor. Göreve geldiğimizde ciddi borçlarımız vardı. Arkadaşlarımızın verdikleri desteklerle ilk iş olarak borçları kapattık. Mobiliyum AVM olarak şuan hiçbir devlet kuruluşuna borcumuz yok. Sadece SSK´ya yapılandırmadan dolayı 960 bin TL borcumuz var. Hiçbir kurum ve kuruluşa bugün itibariyle ödenecek bir borcumuz yok. Mobiliyum AVM´de daha güzel günler bizi bekliyor. Dışarıda konuşulan 36-40 milyonluk borçlar bundan 6 ay önce konuşulabiliyordu ama şuan itibariyle borçlarımızı temizledik. Dükkân satışlarından elde ettiğimiz rakamlarla dışarıdan harcamalarımızı kısarak herhangi bir devlet kurumu dâhil şahsa hiçbir borcumuz yok. Sadece avukatta 3 tane dosyamız var, geçmiş yönetim ile ilgili? Onları da bugün yarın temizleyip Mobiliyum AVM´yi daha güzel yerlere getirmek için tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla çabalıyoruz. Toplam borcumuz 36 milyon TL idi. Ama bugün itibariyle Mobiliyum AVM, her hangi şahsa ve kuruma borcumuz yok? dedi.

HAFTAİÇİ MÜŞTERİ ÇEKİMİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Mobiliyum AVM´ye ev tekstil ve yan sanayi gibi işyerlerinin de gelip gelmeyeceği yönünde sorulan soruyu yanıtlayan Timur Han, ?Mobilya sektörü zaruri ihtiyaç olan bir sektör değil. Hafta sonları doluluk oranlarımız iyi durumda. Hafta içinde bu büyük yatırıma nasıl mobilya getirebiliriz? Konu mobilya. Ne yapabiliriz? B etabında mobilyayı tamamlayan aksesuar, halı, yatak tarzında bir düşüncemiz var. Bunu üyelerimizle paylaşacağız. Mobilyanın dışında insanları buraya çekebilme adına neler getirebiliriz diye düşünüyoruz. Üyelerimizle toplantı yapıp nihai kararı orada vereceğiz. Yapmış olduğumuz anketlerde reklamların büyük etkisi var, ama yoldan geçerken gördüm sayısı ciddi anlamda artış gösteriyor. Bulunduğumuz konum itibariyle insanlar giriyor, her türlü aradıklarını bulabilmek için durmuş. Geldiğinde bir tek mobilyayı görüyor, ihtiyaçlarını giderebilecek başka ürünler için de arayış içerisinde. Restoran kültürümüzü daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Kafemizi faaliyete geçirdik. B etabının üst katlarını bu anlamda değerlendirmek için istişarelerde bulunacağız? şeklinde konuştu.

ETAPLAR TÜPGEÇİT İLE BİRBİRLERİNE BAĞLANACAK

B etabı ile A etabının bağlantısının nasıl olacağının sorulması üzerine konuşan Timur Han, ?Yaklaşık 1 milyon dolar gibi bir bütçeyle B etabına tüpgeçit veya farklı tarzlarda geçit planlıyoruz. O bağlantıyı sağlayamazsak 2 etap da zarar görebilir. Şuanda ciddi şekilde gündemimizde, değerlendiriyoruz. Ama bunların hepsi bir maliyet. B etabının dış cephesini A etabından ayırmamak istiyoruz. Dış cephelerimiz aynı olacak, iç dekorasyon da birbirine benzerlik taşıyacak. Sadece buradaki ana dükkânlar 1350 metrekare, oradaki dükkânlar 1200 metrekare. Tüpgeçidi mutlaka düşünüyoruz? diye konuştu.

KONSERLER ARTI KATMADI

Geçmişte düzenlenen konserlerin Mobiliyum AVM´ye bir artı katmadığını aktaran Timur Han, ?İnegöl bu Mobiliyum AVM´ye zaten biliyor. Konser vermeye gelen arkadaşlar İnegöl halkına konser veriyor, biz dışarıyı buraya çekmeye çalışıyoruz. Bu anlamda yönetimimiz konserleri düşünmüyor. Farklı platformlarda gerek yerel gerek ulusal televizyonlarda sponsorluklaralıyoruz. VaheKılıçarslan ile bir sponsorluk anlaşması imzaladık. Az bütçelerle nasıl büyük işler başarabilirizin çabasındayız. Yönetime geldiğimiz günden itibaren şeffaflığı ön planda tuttuk? ifadelerini kullandı.

?MALUM ÖRGÜTE GİDEN BİR TEK DELİKLİ KURUŞUMUZ YOK?

Mobiliyum AVM´nin isminin bazı örgütlerle ifade edildiğinin belirtilmesi üzerine konuşan Timur Han, ?Biz seçilmiş 2. yönetimiz. Bundan önceki arkadaşlarımız zoru başardılar, umutlarla yola çıkıldı. 53 tane üye bir araya gelip hayal bile edilemeyecek şeyi meydana getirdiler. Bu süreçte hatalar da olmuştur. Proje büyük, rakamlar büyük. Bu arkadaşlardan şuanda şüpheli tutuklu olanlar da var. Biz kendi yaptığımız incelemelerde malum adı geçen örgütle ilgili Mobiliyum AVM´den bir delikli kuruş çıkmış değil. Bizim kooperatifimiz herkese açık, şeffaf. Bugün de yarın da her türlü denetime hazırız. Bununla ilgili gerekli başvuruları gerekli mercilere yaptık. Şuana kadar bu konuyla ilgili herhangi bir resmi kurumdan bize çağrı gelmedi. Sadece söylemler var. Biz tüm üyelerimizden reklam bütçelerimize kadar ne harcadığımız, ne topladığımız konusunda şeffaflığı ön planda tutuyoruz. Herkes işinden, zamanından kısarak buraya emek veriyor. Asparagas haberlerle ilgili şahsım olarak gerekli mercilere çağrıda bulundum. Herhangi bir şekilde tarafımıza talep, yazı gelmedi? dedi.

TÜM İNEGÖL MOBİLİYUM´A SAHİP ÇIKMALI

?Tüm İnegöl, tüm Türkiye Mobiliyum AVM projesine sahip çıksın? çağrısında bulunan Timur Han,?Belediye Başkanımızla, Vekillerimizle yaptığımız görüşmelerde diyoruz ki; Valilerimiz, Bakanlarımız geldiğinde burayı tüm İnegöl sahipleniyor ama aradan 3 saat geçtiğinde biz dertlerimizle baş başa kalıyoruz. Biz diyoruz ki; dertlerimize de mutluluklarımıza da ortak olun. Mobiliyum AVM´de B etabı tamamlandığında yaklaşık 750 çalışan olacak. Bu çalışanlardan bazıları sizin eşiniz, akrabanız olabilir. Buraya bir velinimet olarak bakıyoruz. İnegöl´de mobilya iyiyse basının da işleri iyi, ayakkabıcının da işleri iyi, çarşı esnafının da işleri iyi oluyor. Çarşı esnafı bizden önce mobilyadaki durgunluğu hissettiriyor. Mobiliyum AVM´ye hepimizin sahip çıkması lazım. Dışarıdaki farklı haberlere geçit vermeyelim. Bu toplantıları sık sık yapıp istişare edelim. Basın bizim için çok değerli. Mobiliyum AVM´nin bir şekilde ayakta kalması lazım. Ciddi bütçelerle bu eser gündeme geldi. Biz de bugünden itibaren bu eseri nasıl daha iyi koruruzun mücadelesini veriyoruz? ifadelerini kullandı.

Reklam Komisyonu Sorumlusu Metin Baydar ise Mobiliyum AVM´nin üreticiye ciddi değer kattığını söyledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00