www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mobilyacılar iftarlarda buluştu

Mobilyacılar iftarlarda buluştu

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, geleneksel olarak düzenlendiği iftar programlarının bu yıl 9´ncusu hayata geçirdi.

Önceki akşam Gölbaşı Düğün Salonu´nda düzenlenen iftar programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, esnaf oda başkanları ile oda üyeleri katıldı.

 

NE MUTLU Kİ ESNAFIZ

İftar yemeğinin ardından programın açış konuşmasını yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Esnaf ve sanatkâr olmak kolay bir iş değil. Vergimizi vererek, alın terimizi katarak, ürettiğimiz ürünleri satarak ve bunları tahsilatlarını yaparak çarkımızı döndürmeye çalışıyoruz. Ne mutlu ki esnafız. Ben esnaf olmaktan her zaman gurur duydum. Bu mutluluğumuz sizlerle paylaşıyorum. Sizlerin de bütün sıkıntılara rağmen memnun olduğunuzu biliyorum. Esnaflık belki zahmetli bir iştir ama alın terini ürünlere çevirip, bunları tekrar satmak, pazarlamak ve piyasada ismimizi duyurmak. İnegöl mobilyasını hep birlikte bütün Türkiye´ye, dünyaya duyuruyoruz. Birçok sorunumuz var. Bunların içerisinde özellikle son zamanlarda yaşadığımız hammaddeye gelen zamlarımız, sanayi de alanların dolması ve yeni işyeri açacak arkadaşlarımızın işyeri bulamaması. Bu anlamda Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, 2. OSB yönetimi bizim bu konuyla ilgili hassasiyetimizi biliyor. İnşallah bizlere de ikinci etaptan yer ayıracaklar. Bir nebze olsun İnegöl´de ki yer bulma sıkıntısı çözeriz diye düşünüyorum. Bize bu konuda sponsor olan Kubilay Boya ailesine, MODEF şirketimize ayrıca teşekkür ediyorum? dedi.

 

İNEGÖL MOBİLYA TARİHİ

Mobilyacılar Odası olarak mobilyanın tarihini anlatan bir kitap hazırladıklarını ifade eden Ayhan, ?Bu kitapta İnegöl mobilya tarihini halen yaşayan ustalarımızdan alınan bilgiler ışığında, eski kütüphane müdürümüz Kenan Kahraman 2,5 yıllık çalışması sonucunda bir eser oluşturduk. Bu kitabımızı önümüzdeki haftadan itibaren odamızda üyelerimizle buluşturacağız. İlçe protokolümüze birer tane hediye edeceğiz. Ben öncelikle bu kitapta bize destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban´a, İTSO´ya, MODEF´e, Mobiliyum AVM yönetimine, Starwood Orman Ürünlerine, Çilek Mobilyaya, Sülekler Orman Ürünlerine çok teşekkür ediyorum. Bu kitap tarihe bir ışık saçacak. Bizden sonra gelecek nesillere İnegöl mobilyasının nasıl, nereden nerelere geldiğini anlatacak? diye konuştu.

 

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan ise, ?Böyle bir gecede sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu federasyon yönetim ve denetim kurulu adına sizlere saygılarımızı, sevgilerimizi sunmak istediğimizi ifade ediyor, bu gecenin feyzi ve bereketiyle birlikte hem afiyet olsun derken yaklaşın Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyorum? dedi.

 

YETER Kİ ESNAFIMIZ KALKINSIN, ŞEHRİMİZ BÜYÜSÜN?

Esnaflığın çok farklı bir duygu olduğunu belirten Belediye Başkanı Alper Taban, ?Esnaf her zaman halkın içinde, yanında. Hoşgörülü, saygılı, mütevazi. Esnaflık esneklik aynı zamanda. Güzel bir kültür olduğunu düşünüyorum. Özellikle şehrimizde güzel esnaflara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Tabi sizlerde mobilyayla yatıyorsunuz, mobilyayla kalkıyorsunuz. Mobilyayla kazanç sağlıyorsunuz. Aynı zamanda şehrimize değer katıyorsunuz. Bizlerde yerel yönetimlerin sorumlusu olarak, bu sektöre nasıl katkı koyabiliriz noktasında başkanımızla, yönetimimizle her daim onlara ve sizlere destek olmaya her daim hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Üzerimize düşen ne görev varsa, yeter ki esnafımız kalkınsın, şehrimiz büyüsün, daha bereketli hale dönüşsün. Nihayetinde şehrin kalkınmasıyla beraber ülke kalkınıyor. İnsanların refahı ve standartları artıyor. Güzel de bir kitap hazırladılar. Çünkü geriye dönüp baktığımızda bu eserler yaşıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Ramazana eriştiğimiz gibi inşallah Kadri Gecesine de, Bayrama da erişmeyi yüce Allah´tan niyaz ediyorum? diye konuştu.

 

İNEGÖL´ÜN GÜNEŞİSİNİZ

Kaymakam Ali Akça ise, ?Bizim bu sene Ramazan´da mobilyacılarla ikinci buluşmamız. İlki İMOS´un düzenlediği İnegöl´de Mobilyanın Yıldızları programıydı. Orada ihracatta belli değerlere ulaşmış firmalara plaketleri verildi. Şimdi bugün Özcan başkanımız ölçekle alakalı belki biraz daha mütevazi pozisyonda olan esnaflığı ön plana çıkardı. Esnaflık gerçekten mühimdir. Esnaflık gerçekten vatandaşın aslında kendisidir. Evet, biz orada İnegöl´ün yıldızlarına ödül verdik ama onlar yıldız, sizler ise güneşsiniz. Yarınlarınız, bahtınız hep aydınlık olsun? şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Mobilya Tarihi adlı kitabı hazırlayan eski kütüphane müdürü Kenan Kahraman´a teşekkür plaketi takdim edilirken, Kahraman ise imzaladığı kitapları protokol üyelerine hediye etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02