www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MOBİLYACILARA EKPO UYARISI

MOBİLYACILARA EKPO UYARISI

17 Ekim 2011 Pazartesi günü 25. kez kapılarını ziyaretçilere açacak olan MODEF EXPO fuarına yaklaşık 2 buçuk ay kala, İnegöl Mobilyacılar Odası mobilyacı esnafını hazırlıkların tamamlanması konusunda uyarılarda bulundu.

İFOR Fuarcılık tarafından bu yıl 25’inci kez düzenlenecek olan MODEF EXPO fuarına yaklaşık 2 buçuk ay gibi kısa bir süre kaldı. Fuara katılacak olan firmalarda hazırlık çalışmaları da başlarken, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan fuar hazırlıkları ile alakalı mobilyacı esnafını uyardı. Bin dolaylarında yabancı ziyaretçi ve 10 bine yakın profesyonel yerli ziyaretçinin katılması beklenen 25. MODEF EXPO fuarı öncesi bir açıklama yapan Başkan Ayhan, fuar hazırlıkları ile alakalı önemli noktalara dikkat çekti.

Ziyaretçiye Göre Hazırlıklar Yapılmalı

Özcan Ayhan, yaptığı açıklamasında MODEF EXPO’nun 17 Ekim 2011 tarihinde açılacağını belirterek; “Fuara katılan ve katılamayan tüm mobilyacı esnafımızın şimdiden fuar hazırlıklarına başlamaları gerekmektedir. Binin üzerinde yurt dışından yabancı ziyaretçinin olacağı ve 10 binin üzerinde de yurtiçinden profesyonel ziyaretçinin olacağını düşünerek, katalog ve yeni model yapımına şimdiden start vermelerini, yaklaşan fuarımızın da İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yeni Pazarlar Lazım

Yapılan fuarların İnegöl’ün ve İnegöl Mobilyasının dünyaya açılan penceresi olduğunu da dile getiren Özcan Ayhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Fakat zaman zaman dünyada gelişen bazen siyasi olaylar, bazen iç çekişmeler, bazen de özellikle Ortadoğu’da istikrarın bozulması iç piyasayı daha önemli hale getirdi. Fakat yine de bizim bir bölgede sıkıntımız varsa, diğer bölgelerin peşine koşan bir sürü mobilyacımız var. İnegöl mobilyası yalnızca yurt içi ile kalırsa yeterli olmaz. Bizim üretimlerimiz artık seri, çok ürün çıkartıyoruz ve bunları satmak için de yeni pazarlar gerekiyor. Bu pazarların da tekrar istikrarın sağlanıp pazarların açılmasında fayda görüyorum. İnşallah Libya’da, Suriye’de yaşanan bu olaylar bir an önce biter ve eski canlılık geri döner. Burada devletimizin yapacağı her türlü girişimi mobilyacılar olarak biz de destekleriz.”

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Sözü Mobilyacılar İçin Geçerli

Başkan Özcan Ayhan, komşu komşunun külüne muhtaçtır sözünün günümüzde İnegöl Mobilyacısı için uygun biz söz olduğunu kaydederek; “Dünya artık eskisi gibi değil. Komşu komşunun külüne muhtaçtır sözü iş adamları için geçerlidir. Bu gün Yunanistan’daki bir kriz; Türkiye’yi de, Türkiye’deki ihracatçıyı da vuruyor. Alacağı olan alacağını tam olarak tahsil edemiyor, mal satacak olan çekiniyor. Bu tür olayların inşallah bir an önce düzelmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşallah yaklaşan fuarın da hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25