www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Muhtarlık İçin Bilalköy´e yerleşti

Muhtarlık İçin Bilalköy´e yerleşti

Almanya´nın Stuttgart şehrinde yaşayan Ayşe Günhan (45), İnegöl Bilalköy kırsal mahalle muhtarlığına adaylığını koydu. Muhtarlığı kazanan Günhan, ailesini Almanya´da bırakarak Bilalköy´e yerleşti.

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında Bursa´nın İnegöl ilçesi Bilalköy Kırsal Mahallesi´ne muhtar adayı olan Ayşe Günhan (45), seçimleri kazandıktan sonra ailesini Almanya´da bırakarak İnegöl´e yerleşti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan çiçeği, burnunda muhtar Ayşe Günhan, "Benim hedefim vardı; temelli köyüme dönüp hizmet etmek. Bu hedefimi eşim hızlandırdı. Kararımı verdim eşim de destekleyince, köyün muhtarlığına adaylığımı koydum. Sonrasında araştırmaya başladım nerelere başvurmam gerekiyor. Sonra çalışmalarıma başladım. Köylerin eksiklerini not aldım" dedi.

Eşi Sabri Günhan, çocukları Kübranur (21) ve Yusuf´a (14) olan özlemin arttığını ifade eden Ayşe Günhan, "Tabi ki özlem var. Onlar da beni desteklemeselerdi ben burada olmadım. Sağolsunlar her zaman yanımdalar ve desteklerini esirgemiyorlar. Zamanla hasretliği gidereceğiz" şeklinde konuştu.

Yıllardan beridir Almanya´da yaşadığını ama muhtarlık seçimleri sonrasında Bilalöy´e yerleştiğini belirten Günhan, "Aslen Almanya doğumluyum. 3 Yaşında iken Annemle beraber temelli dönüş yapmışız. Daha sonra 15 yaşındayken annemle tekrar Almanya´ya geri gittik. 1989´dan beri Almanya´dayım. Ama seçim öncesinde geldim ve çalışmalara başladım. Yani ailemden de uzakta 5-6 haftadır Türkiye´deyim" dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87