www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Nuri Doğrul´da Yatay Parklanma

Nuri Doğrul´da Yatay Parklanma

İnegöl Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan istişareler sonucunda İnegöl´de trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Nuri Doğrul Caddesinde (Bankalar Caddesi) trafik akışını hızlandırmak adına dikey parklanma uygu

Şehir içi trafik yoğunluğuna çözüm üretmek adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda Nuri Doğrul Caddesi üzerinde yeni bir uygulamanın startını verdi. Nuri Doğrul Caddesinde (Bankalar Caddesi) dikey parklanma sisteminin trafik akışını yavaşlattığının tespit edilmesi üzerine, bugün itibariyle burada yatay parklanma uygulamasına geçildi. Yola dikey olarak park eden araçların hem giriş çıkışlarda trafiği yavaşlattığı hem de yolu daha fazla kapattığı gerekçesiyle araçların bugün itibariyle yola paralel şekilde park edeceği açıklandı.

 

DİKEY PARKLANMA TRAFİĞİ YAVAŞLATIYOR

Bugün başlayan yatay parklanma uygulanmasına ilişkin 15.00´da Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileriyle Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin cadde üzerinde basın açıklaması yaptı. Burada yeni uygulama hakkında konuşan Başkan Taban; ?Haftanın ilk gününde yine yoğun bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Şuanda Nuri Doğrul Caddemiz üzerindeyiz. Burada birkaç gün öncesinde parklanma çizgileriyle ilgili bir yenilenme oldu. İnegöl´de trafiği rahatlatacak adımları atmaya devam edeceğiz. Burada ulaşım başlığı her ne kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olsa da bizler de bu şehrin yerel yöneticileri olarak; Emniyet Müdürlüğümüzün görüşleri, vatandaşlarımızın görüş ve önerileri, teşkilatı üyelerimiz velhasıl bu şehirde trafiği rahatlatacak unsurları hayata geçirmek adına her türlü görüş ve fikri alarak adımlar atıyoruz. Bildiğiniz gibi çok yakın zamanda Büyükşehir Belediyemizle birlikte kavşaklarda düzenleme çalışmalarımıza başlamıştık. Bunlar devam ediyor henüz tamamlanmış değil. Bir yandan da parklanmalarla ilgili problemleri ortadan kaldırmak, trafiğin akışını hızlandırmak adına bugün Nuri Doğrul Caddesi üzerinde, özellikle bankaların bulunduğu bu ada üzerinde dikey parklanma ya da bir diğer adıyla açılı parklanma dediğimiz parklanma yöntemi uygulanıyordu. Gözlemlediğimiz kadarıyla açılı parklanmadan dolayı burada çok ciddi trafikte yavaşlama söz konusu. Bunu hızlandırabilmek adına, yine yayaların ve bisikletlilerin de daha rahat ve konforlu hareket edebilmeleri adına buradaki alanı yatay parklanmaya çevirdik. Yola ve kaldırımlara paralel bir parklanma olacak? dedi.

 

PARK ALANINDA AZALMA OLACAK

Bu uygulamayla beraber doğal olarak park alanında bir miktar azalma olacağını da kaydeden Taban, ?Dikey parklanmada yan yana daha fazla araç sıralanabiliyor. Ancak bu uygulamayla daha güvenli bir giriş çıkış sağlanmasıyla beraber trafik akışını da hızlandıracak? diye konuştu.

 

OTOPARKLARI KULLANMAMIZ ZARURİDİR

Sürücülere bazı uyarılarda da bulunan Başkan Taban, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Sürücülere şunu da ifade etmek istiyoruz; otoparklarımız müsait, otoparklarımızda boş alanlarımız var. Bunları kullanmak zorundayız. Ya da artık şehir içine, çarşı bölgesine gelirken bu trafik yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak hem sağlığımız açısından da faydalı olan yürüyerek bu bölgeye gelmeyi tercih edelim. İnegöl´de her yer birbirine yakın. 10´ar dakikalık, 15´er dakikalık mesafelerde alanlardan mevcut. Dolayısıyla yürüyerek, bisiklet gibi daha basit araçlarla trafiği de fazla meşgul etmeden bu imkanları da kullanabiliriz. İnegöl´de yıllık araç artış sayısı binlerle ifade ediliyor. Bu ne demek? Aynı sokak, aynı cadde, aynı bulvar ve her yıl üzerine binler ilave ediyorsunuz. Bu durumda artık bizim otoparkları zorunlu olarak kullanmamız zaruridir. Bizler bu arada İnegöl Belediyesi olarak yeni yeni otopark alanlarını kamulaştırma programına alıyoruz. Belki bu hemen bir kalemde bugünden yarına çözülemeyebilir. Ancak kısa, orta ve uzun vadede ne zaman çözülürse o alanları otopark olarak hayata geçireceğiz.?

 

BUNLAR BİZİM GÜVENLİĞİMİZ İÇİN

?Nuri Doğrul Caddemizde başlayan yeni uygulamamızla ilgili de sürücülerimizden biraz daha dikkatli davranmalarını, yatay parklanmaya uygun şekilde araçlarını park etmelerini istiyoruz. Emniyet Müdürümüz de göreve geldiğinden beri denetim ve kontrol eksiğimizi tamamlamaya çalışıyor. Bunlar bizim güvenliğimiz için. Emniyet kemerlerimizi takmalıyız, doğru alanlara araç park etmeliyiz. Belki hatalı park yaparken 5 dakika için işimizi görüyor olabiliriz ancak şunu unutmayalım; sizin 5 dakikanız için diğer insanların 10´ar, 20´şer dakikası heba oluyor. Çok daha duyarlı olmaya ve dikkatli olmaya tüm sürücülerimizi davet ediyorum. İnşallah trafiğin her geçen gün rahatlayacağı adımları atmaya devam edeceğiz. Katkılarından dolayı Emniyet Müdürlüğümüze, Zabıta Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Yine bunun devamında da şehrin birkaç noktasında dikey parklanmalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor.?

 

KURALLARA UYGUN HAREKET EDELİM

İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ise ?Göreve ilk başladığım günde yaptığımız istişarelerde trafikle ilgili sorunlar olduğunu gördük. Bugün de Nuri Doğrul Caddesinde bu tedbirler kapsamında dikey parklanmayı yatay parklanmaya çevirdik. Sürücülerden ricam kurallara uygun hareket etsinler. Her şey İnegöl´ün iyiliği için. Başkanımıza da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29