www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğrencilerin zirve yarışı

Öğrencilerin zirve yarışı

İnegöl Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin startını Okullar Arası Spor Tırmanış Yarışması ile verdi

İnegöl Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin startını verdi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilk kez düzenlenen Okullar Arası Spor Tırmanış Yarışmasının ikincisi bugün gerçekleştirildi. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki okullardan 155 sporcunun katıldığı yarışmalar, büyük heyecana sahne oldu. İnegöl Belediye Spor Salonunda sabah başlayan spor tırmanış yarışması, 14.00´da son buldu.

20 Okul Katılım Sağladı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yarışmaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Spor Tırmanış Türkiye Sorumlusu Nazif Makas da davet üzerine katılım gösterdi. Yarışmaya; Müşerref-Muzaffer Samda İlkokulu ve Ortaokulu, Altın Nesil Okulları, Gazipaşa Ortaokulu, Vehbi Koç İlkokulu, Nuri Pakdil Ortaokulu, Cemil Sönmez İlkokulu, İshakpaşa İlkokulu, Kaşıkçıoğlu Orataokulu, Altıeylül Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, İstaş Kentaş Ortaokulu, Alanyurt Kocatepe Ortaokulu, Hacer Salih Yıldız İlkokulu, 100.yıl İlkokulu, İ.M.K.B Anadolu İ.H.L, Ömer Osman Çağlayan Meslek Lisesi, Anadolu İ.H.L, Abdurrahman Öztarhan Anadolu lisesi, Turgutalp Anadolu Lisesi, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi olmak üzere 20 okul katıldı. Toplamda 14 kupa ve 28 madalya, müsabakalar sonucu sahiplerini buldu.

Tırmanış Duvarı, Çocukların Doğayla Buluşmasını Sağlayan İlk Adım

Yarışmaların sona ermesinin ardından, salonda ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa´da katılarak sporcularla bir araya geldi. Minik sporculara kupa ve madalyalarını takdim eden Kocaağa´da, Okullar Arası Spor Tırmanış Yarışmasına ilişkin bir açıklama da yaptı. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl´ün tabiat güzelliklerini ortaya çıkartmak ve doğa sporlarında ilçemizi öncü merkezlerden biri haline getirme hedefiyle çalışmalarına dur durak demeden devam ettiklerini kaydeden Kocaağa, ?İşte bunun en güzel örneklerinden biri de Çocuk Spor Tırmanışı. Belediyespor salonumuzda oluşturduğumuz spor tırmanış duvarı gerçekten kendi alanında örnek bir çalışma. Belediyespor salonu içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarı çocuklarımızın doğa ile tanışmaları için ilk adım oluyor. Burada ücretsiz olarak çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Bu çocuklarımız kendi başlarına lider tırmanışı yapabiliyorlar. Hem bu salondaki spor tırmanış duvarına hem de dışarıda kaya tırmanışında bulunabiliyorlar. Bu vesile ile tüm çocuklarımızı belediyemizin sağladığı bu imkandan, bu spordan faydalanmaya bekliyoruz? dedi.

Yarışmaya Katılan Her Sporcu Bizim İçin Başarılıdır

Yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ederek konuşmasını sürdüren Kocaağa, ?Burada bulunan tüm sporcularımız bizim için birincidir. Önemli olan bu platformda yarışma cesaretini gösterebilmektir. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Bugünün yarını; yarının umudu olan çocuklarımıza ve gençlerimize yatırım yapmak zorundayız. Bu bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü de ifade etmek istiyorum. Bugün de bir kısmını izleme fırsatı bulduğum spor tırmanış yarışmasından gerçekten çok büyük keyif aldım. Türkiye Dağcılık Federasyonunun onayı ile ilçemizde düzenlediğimiz yarışmaya ilçemizdeki ilk ve ortaokul düzeyindeki okullardan toplam 155 öğrencimiz katılım gösterdi. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29