www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖNCE İŞİNİZİ YAPIN

ÖNCE İŞİNİZİ YAPIN

Ağaç işleri sanayinde yıllardır yaşanan alt yapı, asfalt ve çöp gibi sorunları dile getiren İşadamı Celal Ter´in, kendisini üst akılla(Hüseyin Şahin) hareket etmekle suçlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a cevabı ağır oldu.

Ağaç işleri sanayinde faaliyet gösteren ZOWLİ firmasının sahibi Celal Ter ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasındaki tartışma sürüyor. İşadamı Celal Ter´in, sanayide yaşanan sorunları dile getirmesini içine sindiremeyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işadamını üst akılla(Hüseyin Şahin) hareket etmekle suçlamıştı.

Başkanı Aktaş´ın suçlamalarını kabul etmeyen İşadamı Celal Ter, dün fabrikasında bir basın açıklaması yaparak iddialara cevap verdi.

ÜST AKLIMIZ ALLAH´TIR

Celal Ter yaptığı açıklamada, "10 Ağustos´ta sosyal medya paylaşımımla başlayan bir süreç var. Bu süreçle tüm STK´larımıza, Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza, İlçe Yönetimimize, Kaymakamımıza çağrıda bulunmuştum. Ses getirdi. Bize hızlı cevap veren kuruluşlar oldu, hiç tepki vermeyen kuruluşlar oldu. Sonrasında toplantı programı yaptık. 16 Ağustos´ta İGİAD önderliğinde taleplerimiz doğrultusunda ortak bir basın toplantısı düzenleyip sorunlarımızı masaya yatırmak istedik. Dertliydik. Uzun zamandır Ağaç İşleri Sanayi´ne hizmet alamamaktan şikâyetçiydik. Bu sadece Celal Ter´in değil, tüm işadamlarının ortak derdiydi. Bu sorunları fevri bir çıkışla söylemiş olsak da, amacımız üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değildi. Ertesi gün de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları, AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı üyelerinin bir toplantısı vardı. O toplantıda Başkanımız konuya sert bir mizahla giriş yaptı. Bu, işadamları olarak bizi yaraladı. Üst akıl diye suçladığı isim vardı. Ben de isim vermeyerek bunlara bir cevap vermek istiyorum. Bizden bir özür açıklaması bekliyordu, cevap hakkımız olduğu için bu toplantıyı organize ettik. 16 Ağustos´taki açıklamada 5 yıldan beri alamadığımız, hak ettiğimiz, inandığımız ve İnegöl mobilya sanayinin hak etmediği sorunları dile getirdik. Bu bir eleştiriydi. Ben bir AK Parti üyesiyim. Eleştirmek demek muhalefet yapmak anlamına gelmez. Size yakın olanlar bunları söylediğinde yaralamaması gerekiyor, dost acı söyler. Asıl mesele yanında olup bunları söyleyebilmektir. Ben kesinlikle onun düşündüğü gibi bir şey yapmadım. Bu konuda herhangi bir üst akıl yok. Bir üst akıl var diyor ise Allah hepimize bir akıl vermiş, üst akıl varsa o da Allah´tır. Bunu da Belediye Başkanımız bize hor görüyorsa, herhangi birinin güdümünde iş yaptığımızı düşünüyorsa, bunu kamuoyuna havale ediyorum."dedi.

 

ÖZDEMİR İLE AKTAŞ´IN SORUNU BENİ İLGİLENDİRMEZ

 "Herkes şapkasını önüne koyarak bir kez daha düşünsün" diyen Ter, "Başkan Aktaş, üst akıl konusunda birilerine topu attı. Ben kimsenin güdümüne girmedim, Celal Ter ismini bilen insan kimsenin güdümüne girmeyeceğini bilir. Bu toplantıdan sonra iş çevresi ve parti çevresindeki bazı insanlar sen bir tarafsın, seni kullandılar diyor. Kesinlikle öyle bir şey yok. İGİAD bir açıklama yaptıysa, Hakan Özdemir ile Alinur Aktaş arasında bir sorun varsa bu kendilerini bağlar. Ben sadece İGİAD üyesi olarak talepte bulundum ve toplantıya zorladım. Burada bir sorumluluk varsa tüm sorumluluğu ben alıyorum. Hakan Özdemir ve Alinur Aktaş arasındaki sorunlar beni ilgilendirmez. Onlar kişisel sorunları."diye konuştu.

 

SIKINTIYI YAŞAYAN BİZİZ

Ter, sanayide 5 yıldır aynı sorunlarla mücadele ettiklerini belirterek, "Bütün sıkıntıları biz yaşıyoruz, görüyoruz. Yurtdışından müşterilerimiz geliyor, fabrikalarımızı gezdiremiyoruz. Bu konudaki sıkıntılarımızı paylaşmak istedik. Bunu herhangi bir üst akla mal etmenin açıklaması olamaz. 12´nci senesine giren ve ilçemizi yöneten bir Belediye Başkanının sanki haklıymış gibi, böyle üste çıkar bir açıklama yapması bizi, işadamlarını yaraladı. Burada tırnaklarıyla kazıya kazıya gelen bir sürü sanayi esnafı var. Ben de onlardan biriyim. Hiç gocunmadım, ben polyesterci Nevzat Ter´in oğluyum. Doğma büyüme İnegöllüyüm. Yeri geldi polyestercilik yaptım, yeri geldi Küçükçalık´ta, yeri geldi Umut Mobilyada çalıştım, yeri geldi patronluk yaptım. Allah bize nasip etti yavaş yavaş ilerledik. Bu demek değildir ki, biz buralara geldik, belediyemizin yaptığı hizmetleri alkışlayacağız, yapmadıkların eleştirmeyeceğiz. AK Partililik böyleyse ben AK Partili değilim."dedi.

 

FABRİKAMI GEZDİRMEYE UTANIYORUM

"Ben Milliyetçi Hareket Partisi üyesi bir babanın oğluyum ve milliyetçiyimdir" diye sözlerine devam eden Ter, "Olaylara milliyetçi olarak bakarım. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasından ilerliyoruz. Belediye Başkanımızın, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bize yaklaşımları, işadamlarına bakış açısı gibi yaklaşım sergilemesini talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ?Gitmediğiniz ülke, sıkmadığınız el kalmasın. Bunun için devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız´ diyor. Başbakanımız da ?Daha fazla üreteceksiniz, daha fazla çalışacaksınız, daha iyi hizmet edeceksiniz, daha çok döviz getireceksiniz´ diyor. Biz de bu yönde işadamları olarak adapte olmuş vaziyetteyiz. Ben şuan 21 ülkeye ihracat yapan bir firmayım ama müşterilerime fabrikamı gezdirmeye utanıyorum. Toz toprak içerisinde. Sert de olsa bir çalışmamız oldu sonrasında bir çalışma başlatıldı. Bu sadece üstü kapatılan bir sorun. Yarın yağmur yağdığında altyapılarımız iyi olmadığı için yağmur suyunu, kar suyunu çekemeyecek, biz yine sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Buna da şükür. Geçici de olsa bu problemi çözenden Allah razı olsun.?

SİZ ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPTIĞINIZDA ÖZÜR DİLEYECEĞİM

?Sayın Belediye Başkanımızın bir özür beklentisi var. Belediyemiz muhtarlık sıfatındaysa kapatıp gidelim dediğimde, bana bir özür çağrısı olmuştu. Ben özür dileyeceğim ama şöyle; üst akıl diyerek günahını aldığınız insandan özür dilerseniz, aklından şüphe ettiğiniz işadamlarından özür dilerseniz, İnegöl´e gerçekten sanayiye yakışan hizmeti yaptığınız zaman, siz üzerinize düşeni yaptığınız, biz de halk olarak bundan memnun olduğumuzda özür dileyeceğim.?

ELEŞTİRDİĞİM İÇİN ŞAHİN´Cİ OLDUM

Ter, ?Bu süreçte kesinlikle ne Alinur Aktaş´çı, ne Hüseyin Şahin´ci oldum. Ben adaletçi oldum, hangi taraf adaletliyse onun yanında durdum. Alinur Aktaş´a nasıl ulaşabiliyorsam Hüseyin Şahin´e de öyle ulaşabildim. Ama daha çok Alinur Aktaş ile görüştüm. Bugün eleştirdiğim için Hüseyin Şahin´ci oldum. İnegöl AK Parti siyasetinde ikiye bölünmüşlük var. Alinur Aktaş´ın elini tutarsan Hüseyin Şahin´ci, Hüseyin Şahin´in elini sıkarsan Alinur Aktaş´çı oluyorsun. Bu kavram tamamen yanlış. İnegöl siyasetinin bu tür çatışmalarından dolayı İnegöl halkı alması gereken hizmeti alamıyor. Biz işadamları ve İnegöl siyasetindeki arkadaşlar da bu konudan muzdarip olduklarını dile getiriyorlar, fakat hiç kimse cesaret edip de bununla alakalı açıklama yapamıyor. Bu sorunla bu süreçte karşılaştım, Alinur Aktaş´ı eleştirdiğim için Hüseyin Şahin´ci oldum. Bugüne kadar kimsenin güdümüne girmedim. Bunu itham edenler şöyle bir çağrıda bulunuyorum; tırnaklarımla kazıya kazıya buraya geldim. Sıfırdan gelmiş bir insan olarak benim birinin güdümünde olduğumu iddia edip, bunu kanıtlayan insana bugüne kadar Allah´ın bana verdiği her şeyi bağışlamaya hazırım. Lâkin bu ithamda bulunup da, bunu kanıtlamayan kişiden de aynı şeyi bekliyorum. Böyle bir şey olursa, anahtarlarını bana teslim ederse gereken yerlere bunların bağışını yapacağım. Ben kimsenin güdümünde değilim. Biz bir açıklama yaptık, zamanlama manidar bulundu. Hâlbuki ilk toplantıyı planlayan bizdik. Şehitlerimiz olduğu için ortamın sakinlemesini bekleyerek açıklamamızı geciktirdik ama maalesef her gün şehit veriyoruz. Şayet Belediye Başkanımız bu konuda hassassa şehitlerimizin çok olduğu dönemde festival yapmayarak bu hassasiyetine bizi inandırsın.?

CEZA KESMEDEN ÖNCE ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPIN

?Belediye Başkanımız 17 Ağustos´ta Küçük Sanayi Sitesi toplantı salonunda ?İnegöl maalesef çok hızlı büyüdü, yetişemiyoruz´ dedi. Bu kavrama kesinlikle karşıyım. Büyümeyi engelleyemiyorsanız, hizmet edemiyorsanız, ayak uyduramıyorsanız rica ediyorum sadece hizmet edebildiğiniz kadar büyüyün, personeliniz kadar ilerleyin ve bizi, bizlere imar ve ruhsat vererek sonrasında atıl vaziyette yaşamaya mahkûm etmeyin. 5 yıldır burada tozun toprağın içerisinde boğuşuyoruz. Çarşı meydanındaki insanlar sosyal medyada atıp tutuyorlar. Bunları yaşamayan bilemez. Burada her gün sorunlarla mücadele ediyoruz. Kışın araçlarımızla gelemiyoruz, yazın toz toprak içerisinde ve sağlıklı üretimler yapamıyoruz. Bizim taleplerimiz bunlardır. Dikkate alırlarsa seviniriz. Bu Celal Ter´in değil, İnegöl sanayisinin problemidir. Nasıl elimize mikrofon aldığımızda övünmesini biliyorsak, bu şehir 360 milyon dolar ihracat yapıyor, birçok il ekonomisinin önünde diyebiliyorsak, hak ettiğimiz hizmeti bize verin. Siz üzerinize düşeni yapın, insanlar da zaten sizi bunun için seçtiler. Size oy veren, size vergi veren insanlara peşkeş çekmeye hakkınız yok. Lütfen İnegöl sanayisindeki işadamlarına değer verin, sorunlarımızı giderin. Herkes kendi üzerine düşeni yapsın. Ortalık çöp, pislik içerisinde. ERKA ile anlaştınız. Bugüne kadar birçok firma önünde konteynır yokken Alper Taban Başkanımızın açıklamasıyla çok üzüldük. 21 firmaya ceza kestik dediler. Eğer siz vazifenizi yaptınız da sanayi esnafı üzerine düşeni yapmadıysa ondan sonra ceza kesin. Önce her firmanın önüne konteynır konulmasını sağlayın ondan sonra insanlar yine çöplerini dışarı atmaya devam ediyorlarsa el birliğiyle şikâyet edelim, İnegöl´ümüzü temiz tutalım? ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71