www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Önseçime gideceğiz

Önseçime gideceğiz

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, gerçek demokratik yapıda bir parti olduklarını ve seçim öncesi bütün adayların ilçelerde önseçim ile belirlenmesi yolunu izleyeceklerini ifade etti.

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, partinin yerel ve geneldeki durumu ile ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı. Besler, bazı anket firmalarının kendilerini yüzde 3-5 bandında göstermelerine rağmen, gerçeğin bunun çok daha fazlası olduğunu, 2. parti konumunda bulunduklarını idddia etti.

TABANDA OLUŞAN DOĞAL İTTİFAK DAHA KUVVETLİ OLUR

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, ?Türkiye´deittifak daha çok yerel bazda kendinden oluştuğunda başarılı oluyor. Siyasi partiler yukarıda ?Biz ittifak yaptık, bunu tabana uygulayacağız´ dediklerinde ters sonuçlar çıkabiliyor. En son yaptığımız genel kurulda Genel Başkanımız Meral Akşener, ?Ben Ayşe teyzeyle, emekli Hüseyin amcayla ittifak yapacağım´ dedi. Önümüzdeki dönemde seçim çalışmaları olabilir ama resmi bir ittifak konusunun çok yakın olduğunu düşünüyorum. Genel Merkezler bazında konuşulup anlaşılacak, teşkilat yapıları belli olacak ki ondan sonra önümüze gelecek. Şuan için çok erken. İnegöl´ü baz alırsak 2014 yerel seçimlerinde CHP´den MHP´ye ciddi oy kayması olmuştu. Biz orada ittifak yapmamıştık ama CHP adayından çok MHP adayı olan Fikret Fidan´a oylar kaymıştı. Bu doğal ittifak olmuştu. Bunlar daha gerçekçi oluyor? dedi.

2. PARTİYİZ

İnegöl´de dengelerin nasıl değişeceğinin sorulması üzerine konuşan Besler, ?Biz şuan İnegöl´de 2. partiyiz. 5 aylık bir partiyiz fakat çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yeni üye kayıtlarımızı yapıyoruz. En kötü anketlerde bile hiç kimse yüzde 12´nin altına düşüremiyor. Bu bir gerçek? Ismarlama anket şirketleri 3-5 dese de sokakta bunun yansımasını görüyorsunuz. Cumartesi günü genel başkanımız Batman´da programlara katıldı, birçok genel başkanın gitmeye cesaret edemediği yerlere gittik. Oradaki kamu araştırmaları doğru kamu araştırmasıdır. İnsanlar orada kendilerini gösteriyorlar? şeklinde konuştu.

 

SEÇİMLER GERÇEĞİ GÖSTERECEK

İnegöl´de MHP´nin yanı sıra diğer partilerden de İYİ Parti´ye geçişlerin söz konusu olduğunu dile getiren Besler, ?Şuanda MHP´nin dışında olan CHP´den, AK Parti´den ve diğer partilerden de kaymalar var. Üye bazında da kaymalar oluyor, üye olmayıp oy vereceğini söyleyenler de var. Bunun yansımasını sandıkta göreceğiz. Siyasette zaman çok önemli? Önümüzdeki süreçte yerel seçimler ve başkanlık sistemi seçimleri var. O seçimlerde gösterilecek adaylar, siyasi partilerin performanslarını, genel ve yerel performanslarını, oy kaymalarını gösterecektir? diye konuştu.

ÖNSEÇİME GİDECEĞİZ

Seçime girecek adayların belirlenmesi noktasında ne gibi bir çalışma yapılacağının sorulması üzerine konuşan Besler, ?Biz, bütün adayların ilçelerde önseçim ile belirlenmesi yolunu izleyeceğiz. Yerel seçimlerde kendi adaylarımız olacak. Genel seçimlerde de Bursa 2´ye bölümdü, 2 bölgeli bir seçim sistemi olacak. Bizim yerli adaylarımızı da biz belirleyeceğiz. Halkın sesine kulak vereceğiz. 5 milyon üye hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda her şeyi sandıkla yapmanız gerekiyor. O zaman da siyasi partilerin gerçek demokratik yapıları ortaya çıkıyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01