ORTA OYUNU İLE EĞLENDİLER

   ORTA OYUNU İLE EĞLENDİLER

İnegöl Belediyesi´nin Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen ?Efendiden İbişe? orta oyununun Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

 

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl Karagöz Gölge oyunuyla anlatılan değerler bu yıl da ?Efendiden İbişe? adlı orta oyunla devam ediyor.

 

Geçtiğimiz gün Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu´ndaki 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen oyunda öğrenciler çevrelerine ve arkadaşlarına karşı hoşgörülü olmaları konusunda uyarıldı.

 

Sahnelenen oyunda; dürüstlük, saygı, etik değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, hoşgörü, temizlik gibi konuları Geleneksel Türk Tiyatrosu olan doğaçlama tekniği ile çocuklara anlatılıyor. 

 

Geçmişte; Cerrah İ.Ö.O, Hacer Salih İmam Hatip Orta Okulu, Kurşunlu Orta Okulu, Yenice İmam Hatip Orta Okulu, Yenice Perihan Coşkun İ.Ö.O, Mahmudiye İmam Hatip Orta Okulu, Süleyman Ezim Orta Köy İ.Ö.O.´nda sahnelenen oyun önümüzdeki hafta Şükrü Nail Paşa İ.Ö.O. öğrencileri ile buluşacak.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07