www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Oryantiring sporcuları başarıya doymuyor

Oryantiring sporcuları başarıya doymuyor

29 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında Antalya´da düzenlenen 4.Uluslararası Oryantiring Festivalinde İnegöl Belediyesporlu Oryantiring takım sporcuları önemli başarılara imza attılar.

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Neo Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 4.Uluslararası Oryantiring Festivali Antalya´da gerçekleştirildi. 17 ülkeden 101 kulübün 420 sporcusunun 5 gün boyunca kıyasıya mücadele ettiği yarışlar sonucunda 16 yaş kategorisinde İnegöl Belediyespor Oryantiring takım sporcularından Azra Coşkun 2´nciliği, Aleyna Minden ise 3´üncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

?ORYANTİRİNG DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ SUNUYOR?

Antalya´da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Oryantiring Festivalinde elde edilen başarılı sonuçlar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Oryantiring sporcularının önemli organizasyonlarda elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Oryantiring, her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için? şeklinde konuştu.

?ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ?

Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiringi sevme ve sevdirme adına önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Taban, ?Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl´de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor? ifadelerine yer verdi.

17 ÜLKEDEN 420 SPORCU

Antalya´da gerçekleştirilen 4.Uluslararası Oryantiring Festivaline 17 ülkeden 101 kulübün 420 sporcusunun katılım gösterdiğini belirten Taban, ?Türkiye Oryantiring Federasyonu, Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Neo Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen böylesi yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda İnegöl Belediyespor Oryantiring takım sporcularının aldıkları başarılı sonuçlar bizleri ziyadesiyle mutlu etti? diye konuştu.

SPORCULARIMIZA VE TARIK HOCAMIZA TEŞEKKÜRLER

Elde edilen dereceler hakkında da bilgi veren Taban, ?5 gün boyunca kıyasıya mücadele ettiği yarışlar sonucunda 16 yaş kategorisinde İnegöl Belediyespor Oryantiring takım sporcularından Azra Coşkun 2´nciliği, Aleyna Minden ise 3´üncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attılar. Bu başarının mimarı Tarık Şeker hocamızı da bu vesile ile kutlarım? açıklamasında bulundu.

Taban son olarak, ?4.Uluslararası Oryantiring Festivalinde elde edilen başarılardan dolayı tüm sporcu kardeşlerimizi yürekten kutlar, böyle başarılı sonuçlara her daim ulaşılması temennisiyle, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00