www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Paraşütçüler zirveyi bırakmıyor

Paraşütçüler zirveyi bırakmıyor

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Mersin Doğa Extreme Sporları ve Yamaç Paraşütü Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasının ilk etabı Mersin yarışlarında İnegöl Belediyesi Dostum takımı birinci olma başarısı gösterdi.

05-07 Nisan tarihleri arasında Mersin´de gerçekleştirilen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasının ilk etabı geniş katılımla gerçekleşti. Geçen yıl hedef şampiyonasını 6 kupa ve 12 madalya ile tamamlayarak şampiyon olan Dostum Yamaç Paraşütü takımı bu yılda hedef şampiyonasına iyi başladı. Büyük bir heyecana sahne olan ve kıyasıya mücadelenin olduğu ilk etap yarışmasında 43 sporcu yamaç paraşütleriyle havada süzülerek gökyüzünde adeta renk cümbüşü oluşturdular. Türkiye´nin dört bir tarafından gelen yamaç paraşütçüler büyük bir özveri göstererek tamamladıkları yarışmada İnegöl Belediyesi Dostum takımından Kerem Dinçer 1´inci, Anıl Doruk 3´üncü, İbrahim Dinçer 8´inci ve Kemal Kumral 36´ncı olurken, Dostum Yamaç Paraşütü takımı genel kategoride takım halinde 1´inci olma başarı gösterdi.

?Dostum Sporcularının Başarıları Bizleri Mutlu Ediyor?

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası ilk etap yarışmasında elde edilen başarı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Her geçen gün adından daha fazla söz ettirmeye başlayan Dostum, alternatif doğa sporlarının çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bünyesindeki sporcular ile katılım gösterilen yarışlarda elde edilen başarılı sonuçlar dikkat çekiyor. Ayrıca İnegöl´ün tüm doğal güzelliklerinin ortaya koyulduğu Dostum´da sporcuların elde ettiği başarılar hem İnegöl´ün hem de Dostum adının duyurulması adına da önemli bir katkı sağlıyor? şeklinde konuştu.

Kerem Dinçer Birinciliği Kimseye Bırakmadı

Havada görsel şölenin gerçekleştiği şampiyonanın ilk ayağında Dostum Yamaç Paraşütü takımının zirveyi kimseye bırakmadığını belirten Başkan Taban, ?Dostum takımından Kerem Dinçer 1´inci, Anıl Doruk 3´üncü, İbrahim Dinçer 8´inci ve Kemal Kumral 36´ncı olurken, Dostum Yamaç Paraşütü takımı genel kategoride takım halinde 1´inci olma başarı gösterdi. İnşallah bu başarılar artarak devam eder. Böylesi önemli başarılara imza atan ve Yamaç paraşütünde İnegöl´ümüzün ismini duyuran sporcularımızı gönülden kutluyorum.?

?Yamaç Paraşütüne İlgi Ve Alaka Her Geçen Daha da Artıyor?

İnegöl´ün yamaç paraşütü konusunda önemli değerlere sahip olduğunu da belirten Taban, ?Kıran yaylası üzerinde bulunan Aktaş Tepe 3 yöne uçuş imkanı veren 2222 rakımlı bir tepe. Bu özellikler Türkiye´de bu işin merkezi denilen bölgelerde dahi bulunmayan özellikler. Sporcuların da bu anlamda ilgi ve alakası her geçen gün artıyor. Bizlerde düzenlemiş olduğumuz organizasyonlar ile bu değerleri daha da ön plana çıkarmanın uğraşısını veriyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71