www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Personele tablet eğitimi verildi

Personele tablet eğitimi verildi

İnegöl Belediyesi, mobil belediyecilik uygulamaları kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü Ve Park Bahçeler Müdürlüğü personeline tablet eğitimi verdi.

 Mobil ekipler, bu yenilikle birlikte GPRS ve 4.5G bağlantı alternatifleri ile sahada kesintisiz ve aracısız hizmet sağlayacak.

Son 1 buçuk yıl içerisinde teknolojik anlamdaki yatırımlarını arttıran İnegöl Belediyesi, Akıllı Belediyecilik alanında ciddi ilerleme kaydetti. Çağın gerekliliklerine uyan yönetim anlayışı ve teknolojinin şehir yönetimine entegre edilmesi sonucunda Mobil Belediyecilik uygulamaları kapsamında birçok yeniliği İnegöl´e kazandıran İnegöl Belediyesi, daha önce Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü´ne tablet dağıtımı yapmıştı. Saha ekiplerinin bulundukları yerden GPRS ve 4.5G bağlantılarıyla doğrudan belediyenin sistemine bağlanarak işlemlerini zaman kaybetmeden yapmalarını sağlayan tabletler, bugün itibariyle Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü´nde de kullanılmaya başladı.

Tablet Eğitimi Verildi

Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü´nün belirlenen personellerine 1´er adet tablet teslim edildi. Tabletlerin teslimi sonrası ilgili personele Belediye Encümen Salonunda sistemin ve tabletlerin kullanımıyla ilgili eğitim düzenlendi. Eğitimde saha ekiplerinin belediye dışındaki alanlarda sisteme nasıl bağlanacağı ve işlemleri hangi yollarla gerçekleştirecekleri anlatıldı. Eğitime Belediye Başkanı Alper Taban´da katıldı. Burada personelle konu hakkında istişareler yapan Taban, hızlı ve kaliteli hizmeti sağlayabilmek adına bu ve benzeri yeniliklere, teknoloji çağının gerekliliklerine uyum sağlayabilmenin önemine vurgu yaptı.

Teknolojinin Nimetlerinden İstifade Etmek İstiyoruz

Eğitimler sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban; hızlı, etkin, çözüm odaklı ve hedefi 12´den vuran bir hizmet anlayışı noktasında bir bir projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; ?Bugün yine kurumumuzda başlatmış olduğumuz teknolojik değişim, dönüşüm, kurumsallaşma adı altına yaptığımız çalışmalardan bir tanesinin tanıtım ve eğitim toplantısında bir araya geldik. Bildiğiniz gibi yaklaşık 16 aydır Yeni Nesil Belediyecilik kavramıyla anlatmaya çalıştığımız, sadece şehrin yönetimi değil beraberinde kurumun, çalışanların eğitilmesi, donatılması, teknolojik yatırımların yapılması, vatandaşlara da en iyi hizmetin en hızlı şekilde ulaştırılması adına adımlar atmaya çalışmıştık. Teknolojiyi önemsiyoruz çünkü teknoloji artık gerçekten hayatın içerisinde kolaylıklar sunuyor ve gerçekten verimli çalışmayı önümüze getirip koyuyor. Biz de bunun nimetlerinden istifade etmek istiyoruz. Biliyorsunuz kurmuş olduğumuz Çözüm Merkezinde gelen tüm çağrı ve bildirimleri bir merkezde toplayarak buradan ilgili müdürlüklere, ilgili otomasyon üzerinden gönderiyoruz. Buradan da sonuçlandırılan tüm işler yeniden Çözüm Merkezine geri gelerek vatandaşımıza iletilmiş oluyor? dedi.

Arayan Vatandaş 5 Saniye İçerisinde Cevap Alıyor

Şuanda bölgesinde en hızlı çalışan kurum olma özelliğine sahip olduklarını da kaydeden Taban, ?Vatandaşımızın bize erişim, ulaşım rahatlığını onlara her ortamda da duyurmaya çalışıyoruz. Şuanda aranıldığında vatandaşın maksimum 5 saniye içerisinde karşısında bir canlı bir operatör bulabildiğim kurum haline geldik? şeklinde konuştu.

Hem Hizmet Üreten Hem Hizmet Alan Taraftayız

Alper Taban, hizmet eden, hizmet veren ve bu şehri imar etmeye çalışan bir kurum olmanın yanında aynı zamanda hizmet alan durumunda olduklarını da ifade ederek; ?Çalışma arkadaşlarımızın da sahadaki görevleri esnasında onların işlerini kolaylaştırmak hem de var olan sorun, aksaklık ne varsa bunların her birinin giderilmesi noktasında hızlı şekilde tespitlerinin yapılarak beraberinde bunların Çözüm Merkezi ve ilgili müdürlüklere iş emri olarak açılmasını sağlayacak adımları atmak üzere tablet uygulamalarını başlatmıştık. Bu uygulamayı ilk olarak Zabıta Müdürlüğümüzde başlatmıştık. Şimdi de Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğümüzde aynı uygulamaları aktif etmek istiyoruz. Bugün de burada Bilgi İşlem Müdürlüğümüz aracılığıyla bunların eğitimleri verilerek saha ekiplerimiz tablet uygulamalarını sahada hayata geçirmeye başlayacak? diye konuştu.

Hem Hız Hem Gözlem Katkısı Sağlayacak

Eğitim alan ekiplerin sahada gördüğü eksiklikleri gerek fotoğraflayarak gerek yer ve lokasyon işaretleyerek, içeriğini yazarak direk iş kaydı açıp ilgili müdürlüğe gönderebileceğini belirten Taban, ?Müdürlükler de gördükleri bu eksikliği direk ekipler bildirerek bertaraf edilmesi için, sorunun ortadan kaldırılması için işi başlatacak. Bu bize hem hız kazandırmakta hem şehrin eksik ve aksaklarının daha hızlı tespit edilip giderilmesini sağlamakta hem de sürekli takip eden, gözleyen, sorunları tespit etmeye çalışan bir yapıya dönüşüyoruz. Vatandaşlarımıza da söylüyoruz; lütfen gelin bizlere destek olun, duyarlı vatandaş pozisyonuna geçerek şehrin sorunlarının giderilmesinde bizlere katkı verin diyoruz. İnşallah yakın gelecekte var olan sorunlarımızın daha hızlı çözüldüğünü, daha efektif çözüldüğünü, kaynak kullanımının daha tasarruflu hale geldiğini, yaptığımız iş çözümlerinin çok daha kaliteli ve nitelikli hale dönüştüğünü vatandaşlarımız da hisseder ve görür hale gelecek. Bizler öncelikli olarak kendi kurumumuzu, kendi çalışma yöntemlerimizi, kendi iş yapma yöntemlerimizi gözden geçirerek en verimli, en isabetli işleri yapmaya gayret edeceğiz. Ben burada var olan tüm arkadaşlarıma gayret ve katkıları için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ilgili Müdürlüklerimize, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu iş gerçekten gayret ve özveri gerektiren işler olduğu için arkadaşlarımızın da bu özveri ve gayretiyle bunu çözmemiz mümkün. En güzel uygulamayı da bulup getirsek, bunu yapacak olan yine bizim çalışma arkadaşlarımızdır. İnşallah bundan sonrası için de şehrimize tüm çalışma arkadaşlarımızla, vatandaşlarımızın desteğiyle en güzel hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf: M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36