www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?RANT PEŞİNDE KOŞUYORLAR?

 ?RANT PEŞİNDE KOŞUYORLAR?

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi´nin 2 arazide imar değişikliği yaptırmak için konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdığını ifade ederek; ?Ülke kan gölüne dönmüşken, İnegöl Belediyesi´nin rant planlarını kınıyoruz? dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi´nin rant uğruna imar değişikliği yaptırmak ve tarım arazilerini imara açabilmek için Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine başvurduğunu öne sürdü.

 

VATANI SAHİPSİZ SANIYORLAR

Terör olaylarına değinerek konuşmasına başlayan CHP İnegöl İlçe BaşkanıHalil Büyükışıklar, ?Ülkemizin içinde bulunduğu durum maalesef hepimizi derinden üzmektedir. Terör her ne sebeple olursa olsun CHP olarak karşısında olduğumuz bir felakettir. Bu durum karşısında CHP Genel Merkezininde tavrı ortadadır. Bizlerde İnegöl ilçe örgütü olarak daha önceki saldırılarda tüm siyasi parti başkanlıklarına gelin hep birlikte terörü lanetleyelim ve tepkimizi gösterelim dedik. Elbette bizlerin tepki göstermesinin, meydanlarda kol kola yürümesinin kesin sonuç olmadığının bilincindeyiz. Fakat bizler bu duruma sessiz kaldıkça 3-5 kendini bilmez terör unsurları bu vatanı sahipsiz sanmaktadır. Üzülerek gördük hiçbir siyasi parti bu çağrımıza olumlu yada olumsuz cevap vermedi.Bizler vatan sevdası ile duyarlı tavrımızı devam ettirirken AKP Belediyesi olan İnegöl Belediyesi bu karışıklıkta Belediye Meclis Toplantısı´ndan sonra boş durmayarak neler yaptı kamuoyu ile paylaşmak isteriz? dedi.

 

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİNİ MECLİSTEN GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Büyükışıklar, ?Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderdikleri ve bugün Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı´nda gündem maddesi olarak CHP Komisyon Üyesi Şehir Plancısı Gizem Elmas´ın red oyu verdiği bir takım imar değişikliklerini geçirmek için çalışıyorlar. Ekte belgelerini sizlerle paylaştığımız öncelikle Süleymaniye Mahallesi´nde 742 ada 292 parselde bulunan konut alanını ticarethane olacak özel okul alanına çevirmek, Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi´nde 1056 parselde bulunan ağaçlandırılacak alan, spor tesisleri alanı, park, sağlık tesisi alanı için ayrılmış olan 109 bin 612 metrekare araziyi yine özel okul alanına çevirmek, en önemlisi de tarım alanlarında imar açabilmek için Şehir Plancılarına yaptırdıkları Tarım Alanlarında emsal çalışmasıdır. Örneğin 0-5000 metrekarearasında bulunan tarım alanına 0,30 emsal 5000-10000 metrekare arasına 0,20 emsal 10000 metrekare ve üzerine ise 0,10 emsal hesaplaması yapmışlar. Şimdi kendilerine sormak isteriz,2 komşu parselde bulunan 4998 metrekare tarla ile 5002 metrekare tarla bu hesaplama ile kaçar metrekare imar hakkı kazanacaklar? Maalesef alınan komisyon kararları da Belediye Meclisi´nden olur oyu vererek İnegöl´den yollayanların kararlarına kaşık tutmaktadır. Ülke kan gölüne dönmüşken, İnegöl Belediyesi´nin arazileri rant planlarını CHP İnegöl İlçe Başkanlığı olarak kınıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19