www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Refahı artmış insanlar arzu ediyoruz

Refahı artmış insanlar arzu ediyoruz

Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği kapsamında Sani Konukoğlu Camisi cemaatiyle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban; ?Ben bu şehirde tebessüm eden, gülümseyen, huzurlu ve mutlu yaşayan insanların oluşmasını arzu ediyorum. Ekonomisi iyi

Belediye Başkanı Alper Taban´ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği ?Bereket Sofrası Halk Günleri? etkinliği devam ediyor. Sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Sani Konukoğlu Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkânı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte AK Partili yöneticiler ve İnegöl Müftüsü Kazım Güzel´in de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban´a iletme fırsatı buldu.

Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban, kendisinin de Belediye Başkanlığı görevinde 1 yılı geride bıraktığını söyledi. Taban, ?Her Cuma sabahı farklı bir camimizde bereket sofraları kuruyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Biliyorsunuz 1 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Ekibimizle, teşkilatımızla, halkımızla bütünleşerek şehrimizin sorunlarını, problemlerini el birliği ile çözmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana daha başka ne yapabiliriz, vatandaşlarımızın sorunlarını daha hızlı nasıl çözebiliriz düşüncesiyle gecemizi gündüzümüze katıp var gücümüzle hizmet etmeye çalışıyoruz? dedi.

REFAHI ARTMIŞ İNSANLAR ARZU EDİYORUZ

Mutlu ve huzurlu bireylerin yaşadığı bir şehir arzu ettiklerini de ifade eden Taban, ?Muhakkak suretle eksik ve aksaklarımız vardır. Ancak vatandaşlarımıza söylediğim bir şey var; Belediye Başkanı olarak vatandaşımızın ayağına gitmeye, işyerlerine, evlerine kadar giderek sorun ve problemleri tespit etmeye çalışıyoruz. Ancak bir Belediye Başkanının 300 bin nüfuslu bir şehirde herkese tek tek ulaşması pek mümkün olmayabilir. Benim sizlerden arzum şudur; vatandaşlarımızın bizlere ulaşımını o kadar kolay hale getirdik ki farklı iletişim kanallarıyla, bizlere sorunlarını çok kolay iletebilirler. Hatta varsa eleştirileri, önerileri ve fikirleri bizlere iletirse bizler de biran önce bunları gidermiş oluruz. Ben bu şehirde tebessüm eden, gülümseyen, huzurlu ve mutlu yaşayan insanların oluşmasını arzu ediyorum. Ekonomisi iyileşmiş, refahı artmış, standartları yükselmiş insanlar arzu ediyorum. Bunun için de çabalıyorum? diye konuştu.

TEBESSÜM ÇADIRI

Pazartesi akşamı idrak edilen Mevlid Kandili nedeniyle düzenlenen tebessüm çadırı etkinliğine de değinen Taban, ?Mevlid-i Nebi haftası kapsamında belediyemizin hemen önünde tebessüm çadırı koyduk. Burada tabi pek çok alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmaya çalışıyoruz ama gülümsemekte sadakadır. Gülümsemek aynı zamanda sevginin de anahtarıdır düşüncesiyle hem bu hafta kapsamında hem Peygamber Efendimizi hatırlamak, anmak, onun ölçüsünde bunları hayatımıza katabilmek, yaşatabilmek adına bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bereket Soframızı da bu hafta merkez camilerimizden biri olan Sani Konukoğlu´nda gerçekleştirmek istedik. Ben tüm hemşerilerimin geçmiş kandillerini tebrik ediyorum. Rabbim yenilerine yetiştirsin inşallah? ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından vatandaşların kendi bölgeleri ve İnegöl´e ilişkin sorun, talep ve önerilerini iletmesiyle devam eden Bereket Sofrası Buluşmasında, mahalledeki sorunlar da dile getirildi.

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00