www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Rekabeti Kalitede Yapmalıyız?

?Rekabeti Kalitede Yapmalıyız?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ?Fırıncı esnafımızın rekabeti fiyatta değil, kalitede yapması gerekiyor? dedi.

Ziyaretlerden sonra akşam yemeği için İnegöl´de bir köftecide yemek yiyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı burada açıklamalarda bulundu.

Hijyen Önceliğimiz

Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamada, ?İnegöl´deki Kooperatif Başkanımızın daveti üzerine İnegöl´deki fırıncılarımızın sorunlarını konuşmak üzere geldim. İnegöl´de üretilen ekmeği gördükten sonra İnegöl´de kaliteli ekmek üretildiğini söyleye biliriz. Ülkemizin her yerinde bizim öncelik verdiğimiz konu sağlıklı ve hijyen ortamda ekmek üretilmesi ve makul fiyata tüketiciye verilmesidir. Bizim bu konudaki gayret ve çalışmamızın emeğini İnegöl´de görmemiz bizleri mutlu etti. Bu şartları muhafaza ederek devam ettirmek gerekir. Eğer siz ucuz etmek satmak isterseniz sağlıksız bir ortamda ekmek üretmiş olursunuz bunun önüne geçmek adına hem kar edecek hem de hijyenik bir ortamda ekmek üretmek gerekir. Temel gıda malzemesi olan ekmek konusunda fırıncı esnafımızın özellikle rekabet konusunda çok dikkatli olması gerekir. Rekabeti fiyatta değil kalitede yapmamız gerekiyor. Rekabeti iş yerlerimizi güzelleştirmede yapmamız gerekiyor? diye konuştu.

Zam Yok

Balcı konuşmasına şöyle devam etti, ?Şuanda ülkenin genelinde uygulanan bir fiyat var. Bu fiyatın üzerinde yeni bir fiyat artışı şuanda mümkün görünmüyor. Yeni fiyat uygulamasına geçmeyen illerimizde de bir intibak sağlanacak yoksa uzun süredir ekmeğin fiyatının değişmediği yerlerde takdir edersiniz ki ayakta durmak mümkün değildir. 2-3 yıldır fiyatları değişmeyen illerimiz fiyatları değişen illerimize göre kendilerince bir fiyatlandırma yapacaklardır. Ülke genelinde şuanda ekmek fiyatı 6,25 kuruştan satılıyor. Bunun altında bir fiyat tarifesi uygulayan işletmeler ise kendi bütçelendirmelerini yaparak böyle bir adım atıyorlar. Ekmek konusunda israf konusuna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Maalesef günlük 6 milyon ekmek israf ediliyordu. Bizde ekmeği israf etmeme konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Diyanet İşleri Başkanlı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığının öncülüğünde yürüttüğümüz kampanyalara rağmen azaltamadık. Günlük halen daha 4 milyon ekmek israfı devam ediyor. Bu sorun tüketici halkımızın bilinçli olmamasından kaynaklanıyor. Eve misafir gelir 2 ekmek fazla alayım düşüncesinden artık vazgeçmemiz gerekiyor. Artık gece 12´de de her yerde ekmek bulunuyor. Halkımız tüketebileceği kadar ekmek alması gerekiyor. Fırınlarımız da satabileceği kadar ekmek üretmeleri gerekiyor? şeklinde konuştu.

 

İstişare Edeceğiz

İnegöl Fırıncılar Odası Başkanı Davut Bıyık ise; ?Davetimize icabet ederek bizi kırmadan buraya gelen başkanımıza öncelikle teşekkür ederim. Başkanımızla birlikte istişare ederek konuşacağız. İnegöl fırıncılarının sorunlarını kendisine ileteceğiz? dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00